A kajáról annyi szó van itt a fórumon,de mi van a mozgással?Senki nem sportol?

fórum: 

hozzászólások

Szia!
Jó, hogy szóba jött. Én is hiányoltam, hisz a diéta és a sport együtt kell, hogy járjon. Én az utóbbi években úsztam, néha lementem valamelyik barátnőmmel aerobikra vagy teniszezni, squasholni. Jó időben elővettem a bringát. Sok séta. De igazából nem volt semmi rendszeresség csak amihez kedvem volt. hetebte 1 vagy 2 alkalom az egész. Mióta diétázom jobban odafigyelek. Heti 2 konditermi edzés(még csak 2 hete) sok kardioval. Egyszer úszás vagy squash, attól függően, hogy van e partnerem ütögetni. Sajna nem mindig van. Hétvégén bringa, tánc. És sok-sok séta!

A lényeg szerintem az, hogy mozogjunk. Bármit. Olyat jó választani, amit megszeretsz és hosszú távon tudod csinálni. A nővérem kondi terem párti. Én azt unom, bár most elkezdtem de főként azért mert 2 barátnőmmel megyek és így élvezem. Jobb, mintha cukiba mennénk pletyizni mint mások. Úszni azért szeretek, mert kikapcsol és rendezem a gondolataimat. De a versengő tipusú játékok a legjobbak csak nehéz partnert találni még a teniszhez is, nemhogy valami jó csapatjátékhoz!
Legközelebb valami meditatív sportot is kipróbálnék:pilates, jóga
Személyiségfüggő, hogy mi jön be. Szívesen kipróbálnék valami stresszűző sportot is pl. box. Csak ahhoz nem vagyok elég edzett sajna. De majd......

Én torna nélkül fogytam le, a bőröm sem lóg-na nem 15 kilót kellett leadnom. A séta a hegyoldalba szerintem nagyon jó, olyan mint a lépcsőző gép, csak kint vagy a szabadban, nem olyan uncsi. Én nem szeretek mozogni, pedig régen mindig sportoltam, nekem nagy teljesítmény, ha heti 2-3x mozgok valamit és hamar meg is látszik rajtam szerencsére.
Csak hogy kiálljak azok mellett, akik nem olyan sportosak. A lényeg, hogy szeressük azt, amit csinálunk, különben nem hatásos és jönnek a kifogások egy idő után, hogy miért nem megyünk edzeni!:))))

Persze, mindenkinek más az ami hatékony.
De a nagy általánosságokban azért nem az van, hogy valaki lefogy, és feszes marad.
Én a sportot már csak formásítás miatt csinálom.
És élvezem, mert van eredménye.
...a visszajelzések alapján ugye :))

18-20 éve koromban body-ztam, az most 30 évesen is érzékelhető? Aztán aerobik-oztam, kb 7 éve nem edzem rendszeresen. Ennyi idő után is emlékszik a testem? :)
Én a kajálástól híztam el főleg, na meg nem is mozogtam, de pontosan tudom, miért híztam meg: esti zabálások, meg napi kétszer ettem éveken át: délben és este 8-kor. Na meg miket: tészta, pizza, kenyér, krumpli, rízs......

Hát, szeretném, ha ennyi idöm lenne valamikor sportolni, de nem lesz, mert legalább a fele idöben inkább olvasnék, ha lenne is. Lesz majd valamenyi, de ez rengeteg. A séta igenis jó, pláne a gyorsgyaloglás. Még az is fogyaszt, ha tömegközlekedsz.

hát igen, ha az embernek gyerekei vannak, meg dolgozik is mellette, háztartást vezet, akkor nem igazán engedheti meg magának a napi több óra sportot. Én inkább maradok a szabadban eltöltött mozgás mellett, amit a gyerekkel- gyerekekkel is , vagy partnerrel tudok csinálni, és majd ha a gyaloglástól meglesz az állóképességem, akkor rátérek a kerékpározásra meg a görkorcsolyázásra ( na meg ha kisgé vesz végre magának:-))) görkorcsolyát. )
Egyszer egy orvos azt mondta, hogy teljesen mindegy, hogy az ember ül egy fotelban, és ököl nyitást-zárást csinál, ha azzal felmegy a pulzusa egy bizonyos - zsírégető tartományba - akkor is fogyni fog, ha nem ugrál vagy fut vagy csinál súlyzós edzésket. Azóta - az évek során - ezt több helyről is alátámasztották . Ha azon a bizonyos tartományon túllép az ember, akkor már az állóképessége javul és nem a zsírja ég.

Moncha,

Teljesen igazad van :-) Mozgás nélkül túrót sem ér az egész. Én fél éve sportolok rendszeresen. Edzőrterem. Súlyzós+gépes gyakolratsort (kb10-12 féle) csinálok, utána cardio (gyorsgyaloglás, taposás, elipszis tréner, bringa) amihez kedvem van, rosszabb napjaimon 50 perc, jobbakon 70 :-)
Min. heti 3*, de inkább többször.
Emellett az úszás. Nagyon jó párosítás, mert a súlyzós edzés letapasztja az izmokat, az úszás meg pont az ellenkezője.

Triv.

Jól teszed :)
Én is gondolkozom, hogy vissza megyek az edzőterembe, mert egyelőre még mindig itthon csinálom, habár van hozzá kellék.
De azért más ott az tény...
;)
Az uszodáról meg nem is nyilatkozom :)))))
HOHO már várom :P

Minden tiszteletem a Tiéd, h megy ez az otthoni torna, meg egyebek...
Nekem kell az a "keret" amit az edzőterem jelent. Mert ha már odamegyek végigcsinálom rendesen. És tudom, h min. heti 3* oda kell mennem. De otthon valahogy elsikkad az egész. :-) Valószínűleg nincs elég önuralmam. :-o

Egyetértek. A testünk arra való, hogy használjuk. És igenis az intenzív séta is sport. Főleg annak aki egész nap ül vagy jelentős túlsúllyal rendelkezik.Szálkás bicepsz vagy kockahas nem lesz tőle, de nem is célja ez mindenkinek főleg egy bizonyos súly felett vagy kor után.
Egy 2 órás konditermi edzést is lehet úgy csinálni, hogy fabatkát sem. És egy séta is lehet izzasztó. A lényeg, hogy csináljuk!

Nekem mindíg is problémáim voltak a súlyommal..
Ráadásul a szüleim sem támogattak a fogyi kúrákban, aztán önhatalmúlag 4 évvel ezelőtt elkezdtem kenyér és zsömle nélkül élni és sikerült 20 kilót leadnom.Jan.1-től minden nap 1 órát tornázom otthon és holnaptól belépek az Atkins-esek népes táborába. Szurkoljatok hogy sikerüljön
végig csinálnom!

A görkori az nálam kizárt! Nagyon félek töle. (Gyerekkori esések.) A gyaloglás mellett fogok sportolni, mert a sok ülömunka mellé az elengedhetetlen, érzem is egyébként, függetlenül a kilóktól. Egyelöre gyereksétáltatok, aztán jön a gyaloglás, meg a konditerem, azt hiszem.

Sziasztok!
szerintem is nagyon fontos a sport, de én valahol olvastam, hogy az embernek huszon egynnéhány éves koráig alakul az izomzata!
Utána már nem nagyon tudod magad "kigyúrni"!
Szerintetek ez igaz?
Szeretnék szép lapos, izmos hasat!
Érzem, hogy a háj alatt tiszta kemény!
:)
Én heti 2X aerobicozom!
És imádok squasholni, de nincs partnerem hozzá!
Nincs valaki Szombathelyről, vagy Tatabányáról, akivel elmehetnénk néha ütögetni?

Boxolnék is tök szívesen, szerintetek hol lehet?

Szerintem is így van!
Bár előny az, ha fiatal korodban volt már izomzatod, én ezt magamon látom. képzeljétek, jönnek elő az izmaim, pedig túlzásba nem viszem a sportot.
Ismerek olyan csajszit, aki 25 éves kora után gondolta, hogy sport az élete, 2 év múlva olyan izmai voltak, hogy csak lestem!

Tegnap megvolt életem elsö görkorisélménye:)))Gondolhatjátok,hogy milyen muris lehettem.
ám fél órát nyüstöltem,próbálgattam....és mára a ferdehasizmom és a combom felö része enyhe izomlázzal küzd.Mindezt úgy,hogy nem tünt sportnak...

Üdv

Az izmok csak akkor látszanak és rajzolódnak ki,ha már nem fedett az a bizonyos izomcsoport,jelen esetben a hasizom.Hiába edzi magát kockára az ember ,ha a háj eltakarja!Testedzéssel nem lehet célzottan fogyni,sajna mindig a kívánt testrész a legnehezebben fogyasztható.Attól még persze erős lehet a has ,de nem látszik más szemével,csak mi érezzük.Ezért lehet bárkinek bármikor kockahasa csak ahájat kell lediétázni róla

a jó hír viszont az,hogy minél több ,nagyobb tömegű az izomzat,alapból,nyugalmi helyzetben is több energiát fogyaszt el.Tehát érdemes nem csak azért edzeni hogy szép legyen ,hanem azért is,hogy az izom is egyen rólunk egy kis hájat!

Sziasztok!
Én konditerembe járok és hetente 3-4 alkalommal futok is.A legjobban a futástól lehet fogyni (szerintem),csak kicsit uncsi.Elkezdtem a spinninget heti 1 alkalommal.Totál gyilkos.Szerda esténként járok,utána még fogat mosni sincs erőm.

Sziasztok!
Én is cstlakozom egy előttem felszólalóhoz: futástól lehet fogyni. Konditerem, termogatya, 40p futás heti 3x. Garantált fogyás. És mostanában én is spinningelek, és imádom!
Viszont... Nem voltam itthon 10 napig, 2 hétig nem sportoltam semmit. A fenekemről lement 2 cm. :-) Előtte itthon, miközben lowcarboztam ÉS spinningeltem, nem ment le semmi. Múlt héten itthon voltam, 1x spinningeltem, nagyon rendesen ch-mentesen éltam, és nem ment le semmi. Barátnőm elmélete szerint ha sportolok, nem megy le a zsír, legalábbis nehezebben. És ezt én avval tudnám alátámasztani, h tavaly jártam cellulit.masszázsra, és amig futottam mellette, nem ment le semmi. Abbahagytam a sportot, és beindult a fogyás. Tehát én most azt fogom követni, h 2 hétig megint semmi edzés (legfeljebb felsőtesre, oda úgyis híznimkell), és meglátom mi történik. Még egy 2 cm-t jó lenne letornázni a fenekemből.

Sziasztok!
Én általában nem mérem a súlyom,csak ritkán,mert tényleg igaz,hogy az izom nehezebb,mint a zsír.Ezért annak aki mondjuk kondizik,nem mérvadó a mérlegelés.Szerintem a centizés jobb!Meg a tükör!

itt és most szent fogadalommal fogadom, hogy 1 hónapon át, amíg nem leszek itthon inden nap fogok görkorcsolyázni legalább 1 órát.
mellékesen lehet, hogy hulahoppozok is, mert olvasni nagyon jól tudok olyankor:-)))
jó nő akarok lenni! azt akarom, hogy fel tudjak venni csípőnadrágot, és ha leülök, behorpadjon a hasam, ne gyűrődjön.
a gumiszobába írtam, hogy tele a búrám, és amellé kicsit becsiccsentettem asszem. bocsi

Oldalak

Tartalommegosztás

Feliratkozás Feliratkozás a címlapon megjelenített tartalmakra csatornájára