Segítsetek! Ma este vendégek jönnek és csuda vacsit akarok csinálni - Atkins-módra. Pl: avokádót kaviárral töltve.
De nem tudom, a kaviárnak mennyi a CH tartalma.
És esetleg tudja valaki az angolzeller CH tartalmát is?
Olyan gagyik és "ritkásak" ezek a szénhidrát-táblázatok, amik a neten vannak... Van ötletetek, melyik a legjobb?

fórum: 

hozzászólások

A kaviár esetében hal sajna nem teljesen tutti támpont. (Ugyanis ez olyan mint a csirke és a tojás...)
Ráadásul a kagylók, a csigák is alacsony CH-sok, mégis kivételként az osztriga brutális mennyiségű CH-t tartalmaz...
Szóval: lécci segítsetek egy korrekt és vastag CH táblázat megtalálásához. Kösz.

Kedves NC, ahogy jobban szemügyre vettem a recepteket, nem nagyon illenek az atkinsi programba.
Íme egy ízelítő gyanánt:
Kefires pulykamell

Hozzávalók:
1 tasak Gyros Fűszervarázs
1 kg pulykamellfilé
2 dl kefir
hagyma
margarin
15 dkg sárgarépa
15 dkg cukkini
15 dkg kaliforniai paprika
15 dkg padlizsán
15 dkg bébikukorica
15 dkg póréhagyma
5 dkg angolzeller

Elkészítése:
1 kg pulykamell filét 2dl kefirrel összekevert Delikát Gyros Fűszervarázzsal bepácolunk és 30 percig állni hagyjuk. Egy tepsi aljára margarint kenünk, és fél hagymakarikákkal kibéleljük. A pácolt pulykamellet belehelyezzük, és 165 oC-on 45 percig sütjük. Zöldségeket (15-15 dkg sárgarépa, kaliforniai paprika, cukkini, padlizsán, bébikukorica, póréhagyma, 5 dkg angolzeller) kockára vágunk, és margarinon megpirítunk. A megsült pulykamellet a zöldségekből készített talapzaton tálaljuk.

A Biopont által forgalmazott kókusztejporban 47 CH van, ami rengeteg, de nem tudom, ebből mennyi a rost...
A natúr kókuszreszelékben 27g CH van, ebből viszont 18,5g rost!
Viszont nem találom a szója tejpor, és sajna az angol táblázatokban sem lelem - még mindig nem! - az angolzellert, másnéven halványítózellert.

Szia Zytus!
Az én táblázatom szerint ezekben a húsokban nincs ch,
csak sovány marhahúsban, de ez is elenyésző mindössze 1 gr a 10 dekában. A mascarpónével kapcsolatban nincs infóm, de gondolom kevés lehet benne, mert itt sokan eszik nasinak édesítővel kakaóporral. A mi party vajkrémünk hasonlít állagában legjobban hozzá és a táblázatom szerint ebben sincs ch.

Sziasztok!

Azt szeretném megtudni a nálam okosabbaktól, hogy van-e, kapható-e cukormentes, édesítőszeres majonéz? Én úgyanis salátára egy csepp majonézzel megbolondított tejfölt teszek, de jobb lenne nem cukrossal. A TESCO-ban láttam édesítőszeres Light Ketchup-ot (Aranyfácán), de majonézt nem. Köszi!

MAJONÉZ: még nem találkoztam cukor nélkülivel - 1általán mér' tesznek bele??? -, mustárt már találtam a TESCOban. Szerintem csinálj magadnak majonézt: 4 nagyon friss tojás sárgája, 1kk (cukormentes!!!) mustár, csipet só (tengeri), ízlés szerint (frissen) törött fehér bors. Összekevered a (kézi)mixerrel, és közben lassan belecsurgatsz 1-2-3 dl hidegen sajtolt jó minőségű olivaolajat - annyit, amennyit "felvesz" a tojás és amennyi majonézt szeretnél. Ez a recept 10 perc alatt elkészül. Fontos, hogy lassan csurgass... Nincs benne CH, illetve ha a mustárban van, akkor egy icipici azért van benne, de szinte mérhetetlen.

Hello Zytuscicus!

Körülnéztem és mindenhol más értéket találtam olivabogyóra. A lowcarb.hu-n 100g olivaban 1g CH van, viszont a hivatalos Atkins oldalon 5 db zöld olivabogyóban 2,5 CH van, viszont a feketében csak 0,7. A benne lévő paprika nem túl sok (100g piros paprikaban 4g van, ugye ilyen nagy zöld olivabogyó piros paprikadarabbal), tehát 5 db olivabogyóban max 3 g CH lehet szerintem.

Az Atkins könyv szerint a bevezető szakaszban is lehet enni naponta 10-20 szem olivabogyót a változatosság kedvéért, ha az a fogyást nem akadályozza.

Szerintem ha kívánod mértékkel csipegess belőle!

Tartalommegosztás

Feliratkozás Feliratkozás a címlapon megjelenített tartalmakra csatornájára