Gondoltam, legyen egy olyan fórum is, ahol nagyobb az esély arra, hogy néha-néha esetleg összefussunk személyesen is, illetve a nekünk való és a megyében elérhetö finomságok fellelhetöségében is jobban tudjunk egymásnak segíteni. Persze ez a téma nem kizárólag a gy-m-s megyeieké, írjon mindenki.:))

fórum: 

hozzászólások

Termék/boltinfó:Györben a legnagyobb választékot (eddig) az "Életforrás" boltban találtam. Van ott szójatejpor,búzasikér,zabliszt,szójaliszt,lenmagliszt, tehát minden, ami a receptekhez kell. A cím: Pálffy u. 4., a JÉÉ diszkont mögött a tízemeletes tövében, tel: 96/312-807. A honlap, amit néhány termékükön láttam:www.vegidepo.hu.
Remélem, segítettem!

Sziasztok!
Szia Joci!

Örülök ennek a fórumnak! Én is győri vagyok és szerintem nagyon jó helyiekkel beszélgetni egy adott témában!
Én egyszer elkezdtem az Atkins akkor nagyon rövid idő alatt szép eredményt értem el, de sajna visszaestem...:-( jött a karácsony a sok-sok szülinap...ááááá a KITARTÁSOMMAL VANNAK MÉG GONDOK! :-)
De elhatároztam mától újra kezdem, mert nekem szinte csak ez volt a leghatásosabb fogyókúra eddig. MUSZÁJ BETARTANOM!!!
Örülök az infóknak is amiket írtál!
SZia és még jövök majd

SZia!

Olyan 15 kg súlyfelesleg az ami zavar. 52 kg szeretnék lenni, mint mikor férjhez mentem. :-)
Csak azóta szültem és bizony a szoptatás alatt szépen felszedtem ezt a jó pár kilót.
Bele olvastam pár témába nagyon jókat írtál.
Lenne is gyorsan pár kérdéseim: a külföldi Atkins oldalról hogyan lehet rendelni? Konkrétan a splenda érdekelne. Te milyen édesítőt használsz?

Szia KuksziMukszi! Én még nem rendeltem semmit, mivel úgy gondolom, mindent meg lehet találni itthon is. Érdemes bemenni a nagy áruházakba és körülnézni a diétás dolgok között. Hohy mi az én édesítöszerem (folyadék) neve, azt fejböl nem tudom, de úgy választottam ki, hogy ne legyen benne aszpartam és sütésre/fözésre alkalmas legyen. Ha jól emlékszem, a canderel és a nutrasweet nem jó::))
A 15 kg nem is olyan sok, mint ahogy te gondolod::)). Ha kitartó vagy, néhány hónap alatt eltüntetheted. De ne feledd, az elején semmi, de SEMMI bünözés.::))

Sziasztok!
Én naponta megfordulok Győrben, ugyanis itt dolgozom. Örülök ennek a topiknak.
Tavaly tavasszal sikerült lefogynom kb 15 kg-ot atkins diétával, de sajnos az év második felében ebből 10 kilót visszahíztam. Ennek jórészt a depresszió volt az oka: egy csomó olyan problémával szembesültem, amit nem tudtam megoldani, depis lettem és szinte remegtem a szénhidráttartalmú ételekért, egyszerűen nem bírtam ki kenyér, tészta, péksütemény nélkül. Nektek nem volt hasonló problémátok? Most kezdem újra, sőt most sürgősen le kell vinnem a testtömeg-indexemet 30 alá (ellenőrző vizsgálat miatt). Csak 2-3 kilóról van szó, de borzalmasan nehezen megy. Van valami tippetek, hogyan sikerülhet ez 1-2 hét alatt?

Sziasztok!
A györi nagy Tescoban találtam aszpartammentes Bolero italport mandarin és ananász ízben. Az eredeti gyári feliraton nincs aszpartam, de a magyar ráragasztott címkén van...én a gyárnak hiszek. Egyébként ne vegyetek belöle sokat, elöbb próbáljátok ki. Nekem például nem ízlik, túl mü..::))

Hát, eléggé lelassult a csapat. Mindenki dolgozik és nem ér rá bekukkantani? A hét végén találtam egy vegyes gyümölcslevet Norbi ajánlásával. "Nem hízlal" ez állt rajta. Nosza, mondom, akkor vegyünk egy hordóval, s igyuk nyakló nélkül::)). Persze a dolog nem így működik: 100 ml-ben 3,6 g CH van, ami egyébként nem rossz, de néhány decinél többet azért nem innék belőle ill. sajnos aszpartam is van benne. Na, most kereshetek tovább valami jó itóka után::)))
Hahó Győriek (és Mindenki)! Vagytok még?

Ez a világ már csak ilyen sajnos. Miért az aszpartamos édesítők és aszpartam tartalmú italok-ételek a legdrágábabk? Na és külföldön már be van tiltva, a Pepsi pl. vonja ki a light italaiból. Itthon meg nem tudják, miért hal meg minden harmadik ember rákban.....Hát ezért és még sok hasonló dologért!

Diétás csoki! Találtam a Metróban diétás csokit. Normális nagy tábla, a rostot levonva 4 kockában 1,5 g CH van. Egy bibi azért van vele: Canderel a neve és van benne aszpartam::((Egy életem, egy halálom...én ezt bizony most nem bánom, mert finom nagyon...

Sziasztok!
:)Itt egy újabb győri! Én echte vagyok, pontosabban a "valami" :)Ménfőcsanakon lakom, bár mostmár harmadik éve Pesten tanulok. Egyébként a harmadik napon vagyok. Egész kellemes, rettentő csokifüggő voltam, de 3. napja nem eszem édességet, azért ez nagy szó:), bementem a boltba ásványvízért, megláttam a csokikat, és azt gondoltam, hogy meghalnék ha egy falatot le kéne nyelnem, furcsa...

Üdv a fedélzeten Siztah! Sok sikert és kitartást kívánok neked innen a szomszédból! Én is egész jól leszoktam a csokiról, bár most már néha ehetnék diétásat (ha találok megfelelőt). Én január elején kezdtem és szuperül haladok. Ha konkrét kérdésed van, szívesen segítek - akár privibe is. Minden jót! Tudósíts, hogy haladsz::)))

Sajnos, az általad említett üzletet nem ismerem, de vasárnap egyébként is csak a nagy áruházak vannak nyitva. Érdemes még a Kaisers-ban és a Metróban is körülnézni. A Metróban kaptam a múltkor olyan nagy táblás csokit, amiből 4 kis kocka csak 1,5 g CH. (Sajnos aszpartam is van benne, de bevállalatam és nagyon finom, Canderel a neve.)

Borzasztóan szégyellem magam! Az elmúlt 1 hónap alatt sikerült 5 kg-ot fogynom, aztán vissza is híztam mindet.
Nagyon szigorúan betartottam a diétát. Azután a családom folyamatosan cikizett, hogy túlságosan sokat fogytam, és a párom azt mondta, hogy SOVÁNY vagyok. Persze ez úgy hülyeség, ahogy van, hiszen ekkor a 160 cm magasságomhoz 70 kg voltam, hát ez mindennek nevezhető, de soványnak??? Az anyukám is folyamatosan jajgatott, hogy majd megbetegszem, ha ezt csinálom. De én kitartottam.
Aztán persze influenzás lettem, mint még nagyon sokan az országban (olyanok is, akik nem diétáznak). És folyamatosan éhes voltam. És borzalmasan kívántam a kenyeret. Meg a tésztát. És ettem is. És pillanatok alatt visszajött szinte az összes leadott kiló. Még lábadozok a betegségből, de rövidesen újra elkezdem a diétát. Csak attól tartok, hogy megint történik valami, amitől elgyengülök, és rávetem magam a kenyérre, nekem ugyanis ez a gyengém, nem a csoki.

Kedvea Muki!
Én pont ugyanígy jártam,csak egy hónapja kb.
Azóta nem is volt pofám betolakodni az oldalakra...:-((ráadásul:
Minden összejött.. a kávézónk megnyitása egyre csak csúszik,és hétfőn vizsgázom(szóbeli)és rettenetesen parázom tőle,és idegességemben mindent falok,ami a kezem ügyébe kerül,pedig van,hogy már szétpukkadok...:-((((
remélem a hétfői vizsga után már nem fogja zavarni semmi a lelekemet,és lesz erőm belefogni újra a diétába...

Nekem anno minden vizsgaidőszakom plusz 5-6 kilót jelentett. Gondolom Te is az a típusú ember vagy, aki idegességében folyamatosan rág valamit. De vizsgák után mindig leadtam ezeket a plusz kilókat, csak az évek óta "rámkövesedett" 10-15 kg az, ami nem akar sikerülni!
Kitartás! Én is hétfőtől akarom újrakezdeni!

Sziasztok!
Próbáljátok meg nagy ehetnék esetén a pannónia sajtot. Csak 0,5 g CH van 100 g-ban és kellemes íze van. Talán nektek is bejön. Én például szalonnaszeletekkel eszem, s hamar elmúlik a zabálhatnék, mivel elég laktató. S nem számít "bűnözésnek"::)))
Sok sikert!

Hát csajok,lehet,hogy nem vágnék bele még egyszer!
Először az építési engedélyre vártunk(két hónapot),most már egy hete meg kellett volna érkeznie a jogerőre emelkedésének(persze még mindíg semmit nem kaptunk),és amíg az nincs meg,semmit nem változtathatunk az épület belsején sem-elvileg,mert mi ezalatt az idő alatt kiépítettük a fűtést,vakoltunk bontottunk,falaztunk,vízvezetéket szereltünk,bútort gyártottunk-már csak a pultot kell a héten összerakni,utána pedig festeni,és kész a hely....a baj csak az,hogy ezután még nem tudom mennyit kell várni majd a működési engedélyre,igaz ott talán már lesz egy kis hátszelünk(elvileg eddig is volt,csak nem éreztük)....szóval még egy kistartást kérek,csajok!Higgyétek el,én lennék a legboldogabb,ha már bent iszogathatnánk,és bulizhatnánk!Azért ugye még áll a lowcarb-os találka?

Nem tudom mennyire vagy ismerős Győrött...
Belváros,a régi tradicionális belváros.A Széchenyi,és a Dunakapu tér közt van egy utca,Apáca u.a neve,ebben az utcában vannak állítólag Győr legrégebben álló polgári kuckói...ezért is szívtuk meg,mert az az épület amit mi is bérlünk az 1700-as években épült,és ráadásul műemlék.Nem műemlék jellegű,hanem rendes műemlék törzsszámmal,meg minden,ami röviden annyit jelent,hogy még abba is beleszólhatnak,hogy bent milyen színűre fesd a faladat...egyébként meg elég romos az egész,mert a tulaj nem sokat foglalakozik vele,pedig nagyon tuti lehetne a fenti lakás része is...mi meg most így elsőre csak a földszintbe mertünk belevágni...
Eddig aki tud róla,hogy lesz a kávézó,mindenki azt mondja,hogy ideális helyen van...pont sarkon vagyunk,úgyhogy aki átmegy a Dunakaputérről(ahol szerdán-szombaton piac van),a Széchenyi térre,az szinte nekimegy a kávézó bejáratának...elég forgalmas helyen vagyunk,szerintem a rendszeresen arra közlekedőket minimum egyszer behozza a kiváncsiság...és a többi már csak rajtunk múlik...:-))
A másik dolog ,amit jól fogtunk meg,az az internet,mert elég sok ismerősünk panaszkodott,hogy a belvárosban nincs egy rendes internet café.Mi persze a kávézóre szerentnénk hangsúlyt fektetni,de mint szolgáltatás nagyon talált...:-))
Hát ennyi...most elég szomorúak vagyunk,mert ahogy elnézem a héten már nem jön meg az engedély jogerőre emelkedés,pedig már abban a hitbe ringattuk magunkat,hogy az lesz a nyuszi ajándéka...:-(
Egyébként mi még októberben álltunk neki ennek az egésznek...

Voltam Győrben párszor és pont a belváros részen. Pontosan nem tudom hol van, de majd meglátom, mikor megyünk oda! :)
Akkor biztos nagyon jól fog menni, ha ilyen jó a szolgáltatás és ennyire nagyon jó helyen van!

Nekem is egy ilyen helyaz álmom, csak helyet kéne találni, meg egy kis pénzt! :)))

Bocs,hogy csak most válaszolok az aggodó kérdésedre,de nem voltam itthon,az anyumat hoztuk haza Németországból...
Nem kell aggódni,nem az üzletre írtam,hogy "én már feladtam",hanem arra,hogy én már nem bízom abban,hogy valaha is nyerek a lottón egy kosár lét,inkább elmegyek kávézni egy jót abból a pénzből amit lottóra költenék,és úgy gondolkodom,hogy nem várom meg amíg a csak úgy lesz majd valahonnan "talált" pénzem,hanem inkább-ha keserves munkával,és sok-sok lemondással is-megkeresem az igényeimnek megfelelő lét,és majd kicsit később élek nagy lábon...:-)
Azért marhára jó,hogy így aggódsz értem-mégha csak a bulinkat félted is....:-)))))

Oldalak

Tartalommegosztás

Feliratkozás Feliratkozás a címlapon megjelenített tartalmakra csatornájára