Sziasztok!
Azon gondolkodtam, mikor jöttem haza a nagy bevásárlásból, hogy amióta diétázom (bő hónapja) mennyire megváltozott a bevásárlólistám, szerintem a tiétek is. Gondoltam, ez érdekes fórum téma lehetne...
Pl. nálam:
tejszín, sajt 2-3 féle, bacon szeletelt és mostanában az apróra vágott is, tejföl, csirke mindig van.
Ami rég nem volt: majonéz!!!
Sok sok zöldség és rászoktam a karfiolra is....
Ásványvíz, rengeteg, balzsamecet, olajok, hogy a saláta ne legyen mindig ugyanolyan....
Joghurt (4,4 gr ch /100g), ezt a fajtát mindig utáltam.
Túró (a zsírosban kevesebb a ch), de ez csak módjával.

fórum: 

hozzászólások

Hát nekem is megváltoztak a vásárlási szokásaim. Mióta Atkinsezem baromi gyorsan végzek a vásárlással, és kevesebbet is költök. Tescoban szoktam általában. Veszek egy-két féle husit, néha fűszert, tejrészlegnél tejföl, tejszín, sajt vaj, zöldségesrészleg: paradicsom, paprika, tojás (a többit úgysem szeretem), üdítőknél: szénhidrátmentes szörp, ásványvíz. És kész. Régebben 1,5 óra volt az egy heti bevásárlás, most már csak 20 perc! Tök jó. És nem válogatok egy órát a csokik, fagyik, kekszek, csipszek, ropik, kenyerek, tészták között, mert ilyenekre már nincs szükségem.

Nálam: mandula (hűtőből valami ok folytán jobban esik megenni), paradicsom-paprika (ha bármelyik fogytán van, azonnal rohanok a készletet feltölteni), tejföl!!!, túrót mostanában száműztem (túrórudi szintén zenész), rumaroma!!!, ásványvíz, virsli, szalámi, kockasajt, tojás tonnaszámra.
És az el nem hagyható: karfiol.
Ami nincs: joghurt hegyek, csokihegyek (mert a szerkényben megolvadna), zacsis kakaó (pedig, hogy imádom), és a nagy szívfájdalmam: fagyi!

Nálunk többnyire az én kacatjaimmal van tele a hűtő, mármint a bizsukészítés cuccaival (ugyanis a nyersanyagot még kisütés előtt hűtőben kell tartani). Aztán fagyasztóban: csirkecombok, virsli dögivel, párizsi darabolva / porciózva. A rendes hűtőben, tejföl, zöldség (többnyire: kínai kel, paprika, uborka), paradicsom - imádom.
Sok sülthúszsír, ugyanis nincs szívem kidobni, de mivel senki nem eszik már nálunk kenyeret, így ezek csak a helyet foglalják. De most találtam rájuk vevőt, az egyik kollegám szereti, szóval hamarosan kilakoltatás lesz.
Aztán van még bent rengeteg elkészített Fizzi! :-)) Tojás, dögivel, némi sajt, vaj, felvágott, savanyúság (ezt sem tudom, hogy ki fogja megenni?!).
Hát ennyi.
Tényleg, mintha hamarabb végeznék a vásárlással. Nem kell anyit se cipekedni, ugyanis se liszt, se cukor, se rizs nem kell már. A nyalánkságokról nem is beszélve.

Ja! És ami most még a hűtőben lakik: kókuszgolyó, és a megyes kókuszgolyó. Dehát ezek nem sokáig lesznek már ott. :-)))

Tényleg, a vaniliaromát kifelejtettem, mert azt én is a hűtőben tartom, de most megyek és beteszem a mandulát!
Szerintem én is kevesebbet költök konyhára, bár a férjem nem lowcarbozik, de lassan neki is becsempészem: több hús, kevesebb kenyér, krumpli.
Az biztos, hogy az Atkins olcsóbb, mint bármelyik diéta....szerintem.

Na, én is nyilatkozom. Először is a hűtőben: TOJÁS, jó sok. Mamám tyúkjai gondoskodnak rólam.
Utána tejföl, túró, tejszín, kávétejszín, vaj. Lángolt kolbász, császárszalonna, egy kis párizsi, virsli. Pár darab paprika, paradicsom. A párom fél dinnyéje is bent van, de az engem nem zavar.
A fagyasztóban husikák: pulykacombi, pipimellfilé.
Konyhaszekrényben: kókuszreszelék, mandula, olajos halacska, szójatejpor, szójaliszt, kakaópor, folyékony édesítő.

Sajt, parízer, szalámi, uborka, karfiol, hús, tojás, tejszín, krémsajt, néha mascarpone
Egyhangúnak tűnik, de nagyon sokféle dolgot lehet belőlük csinálni. Ráadásul nálunk ritka, hogy valami a hűtőben állna, mert hazafelé bevásárolok, aztán meg is főzöm, amit vettem.

Most sok a patisszonod vagy túl kevés? Én párszor elkészítettem úgy, mint a karfiolt és a brokkolit szoktam,: jénai tálat v. tepsit kivajazni, bele kisebb szeletekre a patisszont (nem kell elofozni, hamar megpuhul) végul nyakononteni tejfol+sajt esetleg tejszín+fuszerek+tojás keverékkel. Pirosra megsutni. Ha nem nézed evés kozben, nem is tudod hogy tokot eszel. Én ma rendesen bepanírozom a párom kedvéért, de sutés kozben a panír le tud válni ha nagyon akarom, hát én a panír nélkulit fogom enni.

Mióta atkinsezem, azóta a család mindenféle olyan dologgal pakolja tele, amit nem ehetek :((
Most éppen a juharsziruppal szemezek :)))))
De nemmmmm.
Asszem veszek egy hűtőt, amin lakat lesz, aztán majd oda pakolok, a cuccok amelyeket eszek, azok eltűnnek fél nap után...

Háát ahogy így olvasom miket írtatok, a mi hűtőnk... hogy is mondjam...... Elég egyoldalúan csináljuk (én csak csináltam), hozzátokképest az Atkinst.
Hűtőben:
trappista, tejföl, tojás, kolbász,olykor paradicsom vagy paprika, túró.
Hogy most mi van a hűtőben azt inkább az olykor bizonytalankodó, (meg kell enni a túrórudit mert a gyerek nekem adta) imádni való hölgy és a többiek megkímélése miatt inkább nem írom le. Legyen annyi elég, hogy most csordultig tele van a hűtő és én már nem atkinsezem. (Most. Majd 9 hónap múlva kicsi kocsi újra száguld.)

Az enyém kajak üres. Jelenleg mustár, paprikakrém, majonéz, fél üveg diétás lekvár, kábé 20 dkg sajt és a gyerek turbó rudijai laknak bent. Ma vásárolok. A sztenderd: tojás, tejszín, vaj, sajt (trappista, camambert, lapka), tejföl, natúr joghurt. Bacon, sonka, paprikás szalámi, cserkészkolbász, csirkemell (azt lefagyasztom kis adagokban, hogy mindig legyen), darált husi (szintén fagyasztó). Aztán mirelit cuccok: karfiol kilószám, spenót, sóska, zöldbab, tengeri hal. Na, ez egy nagybevásár (a hűtő részét tekintve), friss zöldséget, tojást, húst a faluban veszek. Ezekből egy csomó kaját lehet csinálni, gyorsat is, vendégségest is.

Csak mert van. Amiért a tejben is van tejcukor. A sajt meg, ugyi, tejből van. Általában...
A zsírszegény sajtban sok a szénhidrát, és minden szart beletesznek, hogy egyben tartsák azt a szegény képződményt - tisztelet a kivételnek: mozzarella, feta, stb. De ahol nincs zsír, ott CH van. Ez van.

Ja, van még egy jól bevált akció: veszek egy csomó kiflit, és beteszem a mélyhűtőbe. Ha valamelyik hímnemű családtagom (mert a nőcik ilyet nem esznek) pékárut óhajt, csak kikapok egyet a fagyból és sütőben 1 perc alatt ropogósra kienged. Így nem kell állandóan szemezni a kenyérkével a tartóban, nem rohad ránk, és én jól lakom az illatával. Nem felejtettem ám el a jelszót: A Fornettis pékségek a kövérség szagát árasztják :)))

"""""A Fornettis pékségek a kövérség szagát árasztják :)))"""

méghogy nem olvasta a könyvet !!! kacagnom kell :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Micsoda egy hülye mondat ez ! Bárcsak a kövérség szagát áraszták ! De nem, valami isteni finom sajtos, ropogós dolog szagát árasztják :-)))

Sziasztok!

Nekünk mindenféle van a hűtőben, mivel a szüleim és a tesóim sem atkinseznek. De a sajtból, virsliből, tejfölből, szalámiból mindeig van, de rendesen! :) Tudjátok, már szinte büszke vagyok magamra, hiszen annyi minden finomságnak kellett ellenállni és megéri! Én olyan finomakat találok ki magamnak minden nap, hogy nem is nagyon fáj a szívem a kenyérért, sütikért, ...
De azt jó lenne tudni, hogy szójalisztet meg szójatejport és búza sikért hol lehet kapni és mennyiért???

Tegnap bekerült a hűtőnkbe egy szép nagy rakás kókuszgolyó. Én ugyan egy darabot se fogok enni belőle, mivel 500 g darált kekszből készült, amiben (megnéztem a zacsiját) 385 g szénhidrát van. És akkor még hol van a cukor, kakaópor, amit még beleraktam...
:(

Sziasztok! Teljesen új vagyok itt! Leginkább egy kérdésem lenne, nem tudom hogy tudtok- e segíteni! 162 cm vagyok és 65 kg akkor is az első fázist kell kezdenem, mert valahogy azt olvastam, hogy ha 10-15 kg akarok fogyni akkor már a második fázis is elég?? Hogy van ez??

Szia, szerintem semmi alapja nincs a dolognak (miszerint 10-15 kg fölöslegnél nem kell az első fázis), mert ez a bizonyos fölösleg nem fog lerepülni olyan gyorsan. Szerintem kezd el az első fázist, csináld 2 hétig és aztán nézd meg mennyit fogytál. Meglátod, hogy folytatni kell még.

:)
Kitartás! Remélem gyorsabban megszabadulsz a fölöslegtől, mint én. Én már egy kicsit régóta nyúzom a dolgot (de erről én tehetek).
Mindenesetre a hűtőd mindig legyen feltöltve számodra ehető kajával, hogy legyen hova nyúlnod akár 1 falatért!

Nem tudom.
Mióta atkinsezem észrevettem hogy a család minden tagja az én kajámat eszi...ezért oda már nem teszek olyat :)))
De majd most :P
A melóhelyemet talipakoltam kajával, miután ott csak férfiak vannak, azok uccse esznek olyat...meg nem is mernek :))))
bibibi

Hello, sziasztok!
Hát én még ehhez a témához nem szóltam hozzá. Valahogy nem tartottam fontosnak. De tortént velem egy fordulat. Csutortok reggelre belilult a csíkom. Azt hittem menten a klotyóba esek meglepetésemben. Az egyik fórumon olvastam, hogy belilulásra jó a teperto meg a vajkrém. Házi tepertom nincs, az uzletit nem kívántam. A kakaósajjal pedig úgy voltam, hogy lusta voltam kevergetni. Szerdán vettem tepertot (csukott szemmel), kavartam kakaósvajat, eszegettem, s láss csodát, belilultam. (hál Istennek nem a szemem alatt). Na ekkor jottem rá, hogy igenis a hutoben ott kell lenni a szukséges dolgoknak. Azóta, ha csak eszembe jut, hogy esetleg....... jó lenne......irány a huto, teperto vagy kakaósvaj a szájba, és a gondolatok elhessegetve. Nekem ez jott be. Azelott csokiért nyúltam. Most irány a huto.
Tehát: nálam szerda óta feltétlenul teperto és kakaósvaj. Kulonben tudom hogy elcsábulok!!!

Tartalommegosztás

Feliratkozás Feliratkozás a címlapon megjelenített tartalmakra csatornájára