Kolbászos rakott tarja | lowcarb magazin

Kolbászos rakott tarja

Receptek: 
Hozzávalók: 
(8 személyre) 1,2 kg kicsontozott, sovány sertéstarja egyben, só, bors, 3 kisebb fej hagyma, 150 g paprikás kolbász, 3 evőkanál olaj, 1 evőkanál őrölt köménymag, 1 dl száraz fehérbor, 1 ágacska rozmaring, 1 fej fokhagyma.
Elkészítés: 

A húst vágd rézsútosan 1 cm vastag szeletekre úgy, hogy alul a szeletek egyben maradjanak.

A közöket hintsd meg kevés sóval és borssal. A hagymákat hámozd meg, és uborkagyalun szeleteld fel. A kolbász héját húzd le, és vékonyan karikázd fel. Fektesd a hússzeletek közé a hagymakarikákat és a kolbászkarikákat.

Bambuszpálcával több helyen fogd össze a betöltött husit, majd többsorosan, sonkaszerűen kötözd meg, és felforrósított olajban pirítsd körbe. Tedd át egy fedeles sütőedénybe, szórd meg köménymaggal, locsold meg a forró olajjal, és öntsd alá a bort, dobd mellé a rozmaringot és a megpucolt fokhagyma fejet. 180 fokon , gyakran meglocsolva a saját levével párold puhára.(Kb. 1,5 óra.) A végén fedetlenül süsd pirosra 20 perc alatt.

Nettó CH: 
1 személyre: 3 gramm