Csirke Fajita | lowcarb magazin

Csirke Fajita

Receptek: 
Hozzávalók: 
(4 adag) 4 csirkemell filé, cayenne bors ízlés szerint (1/8-1/4 teáskanál), chilipor ízlés szerint (1/2-2 teáskanál), 1 teáskanál paprika, 1 teáskanál só, 1/2 teáskanál hagyma por, 1/4 teáskanál fokhagyma por, fél összemorzsolt csirkehúsleves-kocka, 1/4 teáskanál elmorzsolt zsálya, 1/4 teáskanál római kömény, maximum 1 teáskanál cukor helyett édesítőszer, 1 zöld, húsos paprika csíkokra vágva, 2 evőkanál olaj, 1/3 csészényi víz, 1 közepes hagyma, szeletelve.
Elkészítés: 

Keverd össze egy kis tálban a borsot, chilit, paprikát, sót, hagymaport, fokhagyma port, leveskockát, zsályát, köményt, édesítőt. Készítsd el a Fajitát az alábbiak felhasználásával: süsd a csirkét forró olajban, folyamatosan kevergetve egy nagyobb teflonban, 5 percig közepesen magas láng felett. Add hozzá az előkészített fűszerkeveréket, a vizet, a zöldpaprikát és a hagymát, süsd tovább folyamatos kevergetés közben, közepes lángon legalább 10 percig, vagy amíg a csirkehús meg nem fő. A zöldségféléknek is meg kell puhulniuk.

Tipp: Tortilla kenyérbe feltekerve fogyasztja a család, mi csak salátával.

Nettó CH: 
1 adagban: 6,4 gramm