Pestós töltött tojás | lowcarb magazin

Pestós töltött tojás

Hozzávalók: 
(6 adag) 12 tojás, 2 lazán megpakolt bögre friss bazsalikom, 1/4 bögre fenyőmag, 1/4 bögre finomra reszelt parmezán, 2 gerezd fokhagyma, 1/2 mokkáskanál só, 1/2 mokkáskanál frissen őrölt bors, 0,5 dl olíva olaj.
Elkészítés: 

Főzd keményre a tojásokat, pirítsd meg egy teflonban a fenyőmagokat, és vágd apróra a bazsalikomot. Tedd egy turmixgépbe a magot, a bazsalikomot, a fokhagymát, a parmezánt és a fűszereket, pépesítsd (kicsit darabosra). Apránként add hozzá az olajat, mintha majonézt készítenél. A főtt tojásokat vágd ketté hosszában, óvatosan vedd ki a sárgáját. Keverd össze a sárgáját a pestóval, majd töltsd vissza a fehérjébe, díszítsd bazsalikomlevéllel.

Nettó CH: 
1 adagban: 4 gramm
diet