Hozzávalók: 
750 g ricotta, 4 tojás, 2,25 dl író, édesítőszer ízlés szerint, 2 teáskanál reszelt citromhéj, 2 teáskanál citromlé.
Elkészítés: 

A túrót passzírozd át, add hozzá a tojásokat (egyszerre csak egyet, minden tojás után jól el kell keverni). Keverd hozzá az írót, az édesítőt, a citromhéjat és a citromlevet. Keverd addig, amíg sima masszát kapsz. Ezt öntsd kivajazott tortaformába. A formát állítsd egy nagyobb, vízzel teli tálba, úgy, hogy a víz a forma feléig érjen. A két egymásba helyezett edényt tedd a sütőbe és közepes hőmérsékleten 1 órán át süsd, amíg a massza teteje is megkeményedik. A sütőből kivéve hagyd szobahőmérsékletűre hűlni, csak azután vedd ki a tortaformából. Bármilyen bogyós gyümölccsel díszíthető, esetleg epermártással tálalható.

Tipp 1: A legjobb akkor, ha 1 napot hűtőben áll.

Tipp 2: Mielőtt a tortaformát a vizes edénybe helyeznéd, takard be alufóliával az alját és az oldalát.

Nettó CH: 
Az egész receptben: kb. 50 gramm (gyümölcs és mártás nélkül)

Tartalommegosztás

Feliratkozás Feliratkozás a címlapon megjelenített tartalmakra csatornájára