Indonéz csirkemell | lowcarb magazin

Indonéz csirkemell

Receptek: 
Hozzávalók: 
(4 adag) 80 dkg csirkemell filé, 3 közepes vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál curry, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 teáskanál őrölt édeskömény, 3 evőkanál kukoricaolaj, 4 evőkanál kókusztej, 3 chilipaprika, só, 4 szál bazsalikom.
Elkészítés: 

A csirkemellet süsd meg roston kevés sóval, curryvel. Közben készítsd el a mártást. Felhevített olajon párold üvegesre a finomra vágott vöröshagymát, tedd rá az összezúzott fokhagymát, a karikára vágott chilipaprikát, a fahéjat, a köményt, a curryt, sót, ketchupot. Jól keverd el, és öntsd fel a kókusztejjel. A megsült csirkemelleket tedd a kókusztejes, fűszeres lébe, és 4-5 percig párold együtt. Állandóan kevergetni, rázogatni kell, míg be nem sűrűsödik, ügyelve arra, hogy le ne égjen. A csirkemellet tálald bő mártásban, díszítsd bazsalikomszárral.

Nettó CH: 
1 adagban: 7,5 gramm
diet