Hozzávalók: 
(4 adag) 1 dl finomra reszelt nyers karfiol, édesítőszer, 1 dl krémsajt, 2 tojássárgája, 2 dl tejszín, 1 teáskanál vanília-kivonat, 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió, 1/8 teáskanál őrölt szegfűszeg.
Elkészítés: 

Keverd össze a tejszín 1/4-ét az édesítőszerrel, a fűszerekkel és a karfiollal. Melegítsd mikróban 1,5 percig. Hagyd állni 15 percig. A tejszín 1/4-ébe keverd bele a tojások sárgáját, majd tedd félre. A tejszín maradékát (0,5 dl) öntsd egy edénybe, add hozzá a krémsajtot és közepes hőfokon főzd, folyamatosan kevergesd, amíg be nem sűrűsödik. Add hozzá a karfiolos keveréket és a tojásos keveréket és kevergesd, amíg újra besűrűsödik. Oszd el négy kisebb tálkába, 1-3 órán keresztül hűtsd hűtőben, majd tálald.

Nettó CH: 
1 adagban: 5 gramm

Tartalommegosztás

Feliratkozás Feliratkozás a címlapon megjelenített tartalmakra csatornájára