Nagyon örülnék, ha néhány kismama sorstárs megírná a tapasztalatait, és azt, hogy sikerült a diétát gyerekkel együtt betartani.Köszi mindenkinek:
Zsuzsa

fórum: 

hozzászólások

Szia ZSuzsa!
Judit vagyok, még 12 kiló van hátra. (A kislányom 21 hónapos.)
Jelenleg -5 kg-nál tartok. Úgy tudom betartani, hogy mindent a férjemmel kostoltatok meg ( ő szerencsés alkat nem hizik). Tienegy-két nap után már nem is érdekelnek a sütik, édességek ( lehet, hogy ez a BIo-Kromnak is ködzönhető).

A terhes kismamák számára szigorúan tiltják ezt a módszert. Jómagam a 4 hónap végét taposom és bizony egy hónapja megpróbáltam, mert akkor még nem jutott el hozzám a tiltás. Fogytam egy hét alatt 3 kg-ot, de nagyon rossz volt a környezetem, ráadásul a picinek sokkal több gyümölcsre és zöldéségekre van szüksége, mint amit a kúra megenged...akkor még a rostokról nem is beszélve. Úgy gondolom, hogy egy szelídebb változattal azért lehet próbálkozni.

Szia Annus!
Elöször is gratula !
Szerintem igazad van egy köztes állapotot kell megtartani, ha szüksége van valamire a szervezetednek azt meg kell adni.
Nagyon gyorsan itt lesz a szülés és azon veszed észre magad, hogy már 1 éves a gyerek és ha már itt fogsz tartani Jöhet Atkins papa módszere! Vigyázzatok magatokra. Szióka: Judit

Szia Judit!

Köszönöm a jókívánságokat. Ismét megütöm 5 hónap múlva a 100-as mércét. Bár 14 évvel ezelőtt, mikor a lányomat szültem szintén ennyi súllyal fejeztem be a terhességet, de mégis - láss csodát - a szoptatás befejezése után 4 hónappal 88 kg-ról 58 kg-ra fogytam. Most sem izgulok nagyon..bár a mérleg most is..87 kg..Egyébként naponta 45 percet a sífutógépen töltök.
Annyit mozgok, amennyit a szervezetem megkíván.
Szia
Annus

Sziasztok Kismamák!
Nagyon köszönöm a hozzászólásaitokat, és mivel több ellenérzést is váltottam ki a levelemmel, ezért leírnám, hogy mi is az én fő problémám.Nekem ugyan "csak " egy pici lányom van, de
_ hétközben csak ketten étkezünk, mert a férjem késő estig dolgozik és van egy ilyen rossz szokása, hogy este, már nem hajlandó meleg ételt enni, tehát az ebéd vagy elfogy, vagy kiöntöm
- mivel a lányom nagyon rossz evő, ezért meg se merem próbálni, hogy bármilyen "kimélő" kaját készítsek neki, mert utána rögtön megkapom, hogy már megint nem hízott ez a gyerek
- NÁLUNK NINCS KÖZEL EGY NAGYMAMA SEM, AKINEK A SEGÍTSÉGÉVEL ETETHETM A GYEREKET ÉS ÍGY CSAK A SAJÁT KAJÁMMAL FOGLALKOZHASSAK
Egyenlőre ennyit írnék a szenvedő fogyókúrához. Addig is köszi a hozzászólásaitokat és mindenkit üdvözlök : Zsuzsa

Szia Zsuzsa!

Nagymama nálunk sincs a közelben. :(
A nagylányommal anno mindig külön készítettem a kaját a gyereknek és magamnak. Most erre nem lenne időm, őszintén szólva kedvem sem, ezért rendelem az ebédemet. Nagyon nagy könnyebbség! Neked ez nem lenne jó megoldás?

Egy cég nekem bevált Atkins-szel is. Feltüntetik egyes kaját szénhidráttartalmát. Innen rendelek kaját:
http://www.alagastroyal.hu/
A köreteket nem eszem meg. Ha a húst olyan összetevőkkel készítették el, amiket mi ehetünk, akkor még számolni sem kell. Van az ételekről leírás is.

Mennyi idős a kislányod?

Szia Zsuzsa!
Rossz evő gyerek nincs csak "türelmetlen anyuka" és csesztető gyerekorvos vagy védőnő.

Nem minden gyerek egyforma van amelyik 3-4 falattal jó lakik és van amelyik többet eszik, mint egy felnőt.
Én is ideges voltam azért, hogy a lányom nem jól eszik ( mindenki ezt mondta). Egy nagyon öreg dokibácsival beszéltem , aki közölte, hogy a pici gyerek gyomra fél literes és nem kell már kicsi korban kinyújtani ( a gyerek okosabb a szülöknél tudja, hogy mennyi az elég).
Probálj meg több dolgot kitenni elé vagy megkostoltatni, ki fogja választani a számára megfelelöt.

Kimélő kaját eszedbe ne jusson készíteni neki. Nekik még mindenre szükségük van. ( Az én lányom pl. nem eszik kenyeret -lehet, hogy Atkins a vérében van?- a szalonnát is magába gyüri). Ha valamit nem szeret, hát ne erőltesd!

Az Atkinses kajákat szerintem nagyon gyorsan össze lehet dobni. Jó megoldás az is, ha este amikor elaludt a gyerköc rászánsz egy órát és összedobod , vagy csak összekészited a másnapra szánt kajákat. ( nekem ez vált be, sajna nálunk sincs segítség)
Szió: Judit

az én lányom is ilyesmi volt kilóra is,anyósomnál laktunk, és ő örökké tömte volna,engem mint kezdő anyukát állandóan jó tanácsokkal látott el, hogyan ehetne többet a gyerek(anyósomról annyit, ha azt mondja:jól nézel ki! -akkor máris kezdheted a fogyókúrát) .A lányom most 30 éves, és állandóan figyelnie keell, mit eszik, mert hízásra hajlamos, míg a két huga, akiket már a saját fejem után etettem (a gyerek alapvetően tudja,hogy mire van szüksége, ha el nem rontják) nádszálkarcsú, és annyit ehet amennyit akar. Szóval csak nyugi!

Még az előzőhöz annyit, hogy 13,8 kg és egy méter magas. Tiszta csont és bőr.Próbálok én neki többfélét adni, vagy mindig megkérdezem, hogy mit enne szívesen, de semmiből sem fogyaszt kellő mennyiséget.DE ebbe már bele is törődtem, ezt csak azért írom le, mert el szerettem volna mondani, hogy így sokkal nehezebb ez a diéta.

Sziasztok!

6.honapos a kisbabám...terhesség alatt sikerült 30 kg-ot felszednem.1 hónapja kiolvastam a könyvet azóta gyözködöm magam merjem e ....mert még szopik a kicsi persze potolnom kell mellé fözeléket gyümit,tápszert.nem birom elviselni magam... 4 napja elkezdtem betartom a bevezetö szakaszt,elevitet szedem mellette minden másnap.Tegnap ota a reggeli szopások mellé nem kell potolnom és uzsira is jollakott a tejjel.Átalussza az éjszakát...éjjel fel kellett kelnem fejni, mert annyira beindult a tejtermelés...ja és már 2.5 kg lement és derékbol 5 cm.Egyszerüen nem hiszem el, én sem de annyira örülök!!!!

Szia Timcsi !
CSak gratulálni tudok neked. Kár, hogy amikor a lányom 6 hónapos volt még nem ismertem Atkins papa módszereit. Nekem is voltak gondjaim, a kicsinek nem volt elég tápláló a tejcsim. Én persze hallgattam mindenkire és csak úgy zabáltam a sok szénhidrátot. Eredmény a kicsit tápszerzni kellett én pedig GombócArtúr tetvére lettem. Én most próbálok a feleslegtől megszabadulni.

Neked kitartást és minden jót kívánok! Szióka: Judit

Szia Timcsi!
Én a második gyermekemmel vagyok itthon gyesen,Anna most 4 hónapos és még én is szoptatom,de most már egyre többet adok neki tápszert,mert a szopások után már 2 óra múlva éhes volt,tehát gondolom,hogy nem elég tápláló a tejcsim!
Na mindegy,én is ezért nem mertem elkezdeni idáig ezt a fogyit,mármint a szoptatás miatt,de téged olvasva teljesen felbuzdúltam!Egyébként én 10 kilót szeretnék leadni!

Szia Gabi!
Az én picurom is 4 hónapos és szoptatom. Az első héten nekem is vol egy pár nehéz napom, és azt gondoltam emiatt. Aztán megjött..., és helyreállt a világrend. Csak szopik a lányom! Azt hiszem a kulcsszó Vedelni, vedelni vedelni! Laktoherb teát, ásványvizet (szerintem legjobb a Magnesia nevű, mert tele van magnéziummal és nem görcsöl a lábam sem). Hát szerintem ne add fel. (A védőnő ezért biztos kalodába záratna)

Sziasztok!
A probléma ott kezdődik,hogy ha bármilyen diétát kezd az anyuka,és az viszonylag gyors fogyással jár (itt ugyebár erről van szó) rengeteg salakanyag ürül a zsirégetés miatt a szervezetből. Ami sajnos ugyanugy jelentkezik az anyatejben is. Tehát a babát teletömi a mama méreganyagokkal. A baba egész életére kihat a csecsemőkori táplálás. Kérlek benneteket,gondoljátok át még egyszer,mi a fontosabb. A szoptatós oldalakon utána tudtok nézni,én is ott olvastam. Egyébként nekem is 5 hónapos a picurom.

Sziasztok!
Még nagyon új vagyok, sok barátom próbálta az Atkinst, kivétel nélkül sikerrel. Én még szoptatom a 8 hónapos fiamat, ezért nem mertem elkezdeni, de titeket olvasva azt hiszem, belevágok. 10 kg-t szeretnék leadni. Sajnos olyan könnyen feladós típus vagyok, tehát először lelkileg kell végleg elhatároznom magam. Üdv: Bea

Én bele mertem vágni. Atkins papa valóban a súlycsökkentő fázisokat nem ajánlja ez idő alatt.
Másrészt az ember szervezete minden szirszarból újra széhidrátokat képes előállítani pont az ilyen "éhezéses" szakaszokat kivédendő.
Mindemellett: nem beszélek senkit rá!!! csak leírom amit én tettem, tapasztaltam. Én is azt éltem át, hogy terhesen és szoptatás közben mindenki mindennel töm. Aztán, nesze neked 15 kg+.
Én a következőket hagytam el:
Kenyér (semmi hasznos)
Cukor, süti, csoki (semmi hasznos)
Főtt tészta (semmi hasznos)
Gyümölcsök, tej (na ez már hasznos)
Ami több lett:
Húsok, leveles zöldségek, paradicsom, paprika, tejtermékek, kivéve tej, és cukrozott joghurtok.
Még egyszer: én ezt megtettem, de nem beszélek rá senkit. Később könnyebb szívvel kezdhet hozzá bárki.

Szia Zazi,

úgy gondolom, hogy ha ezeket valóban elhagytad volna teljes mértékben, akkor legalább 10 kg-ot kellett volna fogynod. Az, hogy gyümölcsöt nem enni a terhesség alatt..hát..korántsem követendő példa. Arról nem is beszélve, hogy azért az Atkins-nek is vannak negatív oldalai, ami egy felnőtt, egészséges szervezet számára még nem annyira megterhelő...de egy kismamának.. Tapasztalatból beszélek..csináltam egy hétig, le is fogytam 3,5 kg-ot, de rájöttem, nem éri meg. Először jöjjön a baba egészségesen a világra, szopizzon bőségesen ( amihez szintén tudjuk, hogy jól jön a ch ) utána mehet az Atkins.

Szia Annus!
Amit írtam, tényleg elhagytam. A harmadik hét után -5 kg.
Én már nem vagyok terhes (ezt talán a bemutatkozásban meg is írtam), hanem 3 kislurkó anyukája. A kislányom 4 hónapos és szopizik. Csak anyatejen él, szépen fejlődik.
Most rettenetesen sok salátafélét, paprikát, spenótos,stb. eszem. Úgy hiszem, hogy ezek elegendő vitaminnal, ásványi anyaggal látnak el. Persze jönnek még a sajtok, húsok...
A terhességem alatt különben rengeteg gyümölcsöt ettem én is:).

Sziasztok! Most először írok a fórumban, de gondoltam megosztom veletek élményeimet. Én 6 hónapos terhes vagyok, és tartottam a kilók felszedésétől. Voltam egy cukor vizsgálaton, amivel jól megijesztett a védőnő, a kórházban pedig kiderült, hogy semmi komoly. Csak diétáznom kell. Most jön a talán számotokra is használható.
Olyan diétát állítottak be, hogy 160 ch fogyasztható naponta. Kenyér helyett korpáskenyér vagy zsemle, cukor, süti, édesség semmi. Tésztafélék kilőve. De felvágottat, húst, margarint lehet. Megkaptam az étrendet, táblázatot és abból rakosgatom össze az étrendemet. Nem vészes. Hasznos dolgokat mondtak a tejről, a gyümölcsevésről. Két-három kilót rögtön leadtam (bár összesen 6-ot szedtem fel idáig), és úgy néz ki, hogy nem jönnek felfelé a kilók, és nem is éhezem. Mivel kórházban állították fel, ezért úgy gondolom, hogy a kicsinek sem lesz tőle baja, és ráadásul én sem szedek fel sok kilót. Ha valaki szeretné, részletesebben is írok neki erről. Sziasztok

Szia Sommer!

Jómagam az 5. hónapban vagyok, eddig 2 kg, de mostanában zabálok, mint egy vadmalac. Ráadásul nagyon magas súlyról indultam és a cél, hogy a mázsát ne üssem meg.
Elküldhetnéd nekem privátban is a listát, legalább lementhetném.
Köszi
Annus

Szia Annus!

A célunk úgy látom mindkettőnknek ugyanaz. Nem akarok ártani a babának, de azt a bizonyos kerek számot sem szeretném elérni, pláne átlépni. Remélem sikerül. Úgy tervezem, hogy ha meglesz a picúr, akkor is szeretném ezt folytatni, hátha hamarabb fogynék egy kicsit, elvégre a szervezetem akkor már hozzászokik. Ez ugyan nem Atkins diéta, de hasonlít egy kicsit.

A gyümölcsfogyasztásról azt mondták, hogy keveset, a ch-ba be kell férnie, és azt is csak evés után 1-2 órával szabad. Naponta 200-300 g gyümölcs fogyasztható, tehát nem kilószámra. A kedvencem, a banán kilőve.

Eddig úgy néz ki, hogy elég jól ki lehet bírni ezt az étrendet. Már több, mint egy hete ezt játszom, és egész hozzá lehet szokni. Persze, amikor a férjem sütikét eszik mellettem az kicsit nehezebb, de a bébi érdekében mindent. A cukrot teljesen kiiktattam, én helyette canderel-t használok, mert ennek nem érzek mellékízét, nekem olyan, mint a porcukor.

Legyetek jók! És kitartás!
Sommer

Sziasztok!
Először is leírom, hogy a 160 ch-t hogyan kell beosztanom a nap folyamán:
reggeli: 20-40
tízórai: 15-25
ebéd: 30-60
uzsonna: 15-25
vacsora: 20-40
pótvacsi: 0-10
Összesen ne legyen több 160 ch-nál.

A mintaétrendem így nézett ki, első nap a kórházban:

reggeli (össz 40):
tej 2 dl 10
párizsi -
margarin -
zsemle 1 db 30

tízórai:
2 db alma 14

ebéd (össz: 33):
zöldségleves 7
sárgarépafőzelék 26
sülthús -

uzsonna (össz: 25):
kefír 10
zsemle 1/2 15

vacsora (össz: 40):
tej 2dl 10
margarin -
kockasajt -
zsemle 1db 30

pótvacsi:
narancs 8

Ebből indulok ki, és majdnem minden cserélhető.
Egy-két dolog amit mondtak:
- zsemle helyett jó a korpás kifli vagy zsemle, mert sokkal jobban felszívódik, hamarabb eltűnik a szervezetből;
- felvágott bármilyen lehet
- tej mindegy milyen, lehet házi is
- a főzelékeket célszerű édesítővel készíteni
- a kefírt nem szeretem, én 12%-os tejföllel helyettesítem, azt mondták még jobb, mint a kefír

Egyenlőre ennyi, gondolom táblázatotok nektek is van valamilyen, de ha akarjátok azt is elküldöm.

Szia Andyka!
Nekem egész a terhességem utolsó két hetéig nem volt semmi gondom az átok striákkal. Igaz,kentem reggel este a spéci krémekkel. No de az uccsó két hét !! Egyik reggel ugy keltem,hogy varrás mentén repedtem a pockón. Katasztrófa. Végigrepedt a poci,és a cickó is. Ugyanis a finisben már nem birják a bőr alatti zsirszövetek,és megadják magukat. Ebben az időszakban kend magad őrült módon, hátha meg tudod előzni. Ugyanis ha már van, az max. halványulni fog,eltünni soha. :(((
Bimbi körül ,a hasamon, és a csipőmön zongorázni lehet rajtuk. Sajna.

Andyka!
Bocsi,ha megrettentettelek,nem akartam. Egyébként szintiszta alkati kérdés. De azért sokat lehet rajta segiteni a kencézéssel. Jó gyakran valami zsiros krémmel. Nem kell méregdrága cuccokat venni, szerintem semmivel sem jobbak,mint a régi jó fapados Nivea . Lényeg,hogy ne hagyd kiszáradni a pockó,meg cickó bőrét. Drukkolok neked!
Fel a fejjel, nem mindenkinek lesznek striái,reméljük neked sem!
Puszika

A csíkokhoz: Én tavaly októberben szültem egy gyönyörű kislányt! :-) Én is végig agódtam a csíkok miatt. Kentem vadul! Ami szerintem a legjobb: mandulaolaj!!!!
First aloe spray. (FLP termék) Én ezeket használtam! Egyébként nem tudom, biztos alkati dolog is, bár nem volt brutál nagy pocakom, de a fenekemen már pár éve van egy-két csík, a hasamon mégsem lett...
Úgy hogy nem el kenődni, pozitív gondolkodás és a First tényleg nagyon jó! Azért mert aloét tartalmaz nagyon tiszta formában, amely nagyon mélyen hatol a bőrbe. + rengeteg gyógynövényt. Tényleg szupi! Ja még annyit, hogy talán nálam az volt biztató jel, hogy egyszer sem viszketett a pocim...nem tudom Te ezzel hogy vagy ?

Én kentem minden féle csodakrémmel,akkor még a férjem hozta külföldről mert itthon nem lehetett kapni.Mégis csíkos lett a hasam, a barátnőm nem kente semmivel és nincs rajta csik.
Sajna szerintem is alkati kérdés,és keveset tudsz tenni ellene.Mindenesetre a krémezés azért nem árthat. :-)

Oldalak

Tartalommegosztás

Feliratkozás Feliratkozás a címlapon megjelenített tartalmakra csatornájára