Sziasztok!Én több ch-táblázatot letöltöttem netről,és a ch-mennyiségek egy adott étel 100grammjára vonatkozóan elég sok esetben eltérnek:(((Melyik a legjobb?Tegnap letöltöttem az atkincenter.comról az Atkinsosat is,de azt le kell fordítanom.Szóval:ti melyiket ajánljátok?Livi

fórum: 

hozzászólások

Szia Hoxa! Gratula a honlapodhoz.
Szeretnek valamit kerdezni. A ferjem tegnap vett kecskesajtot, csodalatos kremes ize van, fem hengerben aruljak, es sos vizben van. 3-szor is atolvastam, mert nem hittem a szememnek, hogy a szendidrat tartalma 0-a. Igaz lehet ez???

Helló!! Most vettem egy szénhidráttáblázatot könyv formában. A neve: Dr Atkins szénhidráttáblázata. Nagyon praktikus, mert elvihetem bárhova befér a táskámba és minden benne van. Gyorséttermek, és normál éttermek ételei is. Az ára: 499 huf

Szia Livi!
Hát ez tényleg nagy gond, de ha belegondolsz pl. nem minden trappista ugyanolyan. Ezért én preferálom azokat a termékeket, amelyekre rá van írva, mert csak abban hiszek.

Az atkins-osat én is néztem, nagyon jó, hogy a net ch fel van tüntetve, mert csak ezzel kell igazából számolni, mert ez kerül a vérbe, vagy mi :)
Csak nem tudom az amerikai és a magyar kaják között mekkora az eltérés, szerintem hatalmas.

Hoxa

Megvettem a szénhidrátos könyvet. Szerintem SZAR!!!!!!!!! (bocs)

Megint jönnek a hülye csészéikkel. Aki lefordította, vehette volna a fáradtságot, hogy kicsit magyarosítja a dolgot, mert így használhatatlannak tartom. :((( Ahhoz, hogy kiszámoljam, mennyi a nettó ch 10 deka eperben, ahhoz kell egy másik (dkg alapú) táblázat és aránypárokkal lehet csak megtudni, hogy 10 dekában mennyi a nettó ch. Mert ugye a csészés mérés az nem egyértelmű egy magyar embernek. Különben is honnan a fenéből szerezzek 2.36 decis csészét????? Hú, ezen mopst jól felhúztam magam.
Megiszom a km kávémat és lehiggadok :)

Kikisérleteztem a 2,36 dl-es csészemértéket. 2 féle ibrik is megfelel ennek, mindkettő arcopal, az a fehér sorozat. Az egyik a bögréje, 2 dl-esnek van eladva, de a karimáig (amolyan kifelé hajló karimás) pont vagy megközelítőleg annyi.
A másik ugyanez a fajta azaz arcopal de a kis salátás tálja, az ugyanúgy a karimáig ennyi. :-) Remélem bírtam segíteni! :-)

Hoxa tüzetesebben át kellett volna olvasnod ezt a könyvet , ugyan is le van írva részletessen hogy mennyi egy csésze. Az igaz hogy elég primitíven viszonyítja a párokat pl:tenisz labda nagyság vagy papír zsebkendőnyi vagy teniszlabda nagyság

Nekem sem jött be az atkins zsebkönyv. A mérték még hagyján, azt úgysem szoktam patikamérlegen méregetni :-)). De többségében itthon egyáltalán nem kapható cuccokkal van tele. Átlapoztam és félredobtam. Ha valaki igényt tart rá, jelezzen, odaadom.

Viszont a Nagy kalóriakönyvről jókat hallottam ebből a szempontból. Márkákra lebontva van benne a ch-tartalom minden élelmiszerfajtában, még a készételekben is. Csakhogy sehol sem kapható. Ti már láttátok valahol?

Libribe ilyenet találtam:

SZÍNES KALÓRIAKÖNYV Bolti ár: 1590 Ft
Kiadó: ARÉNA 2000 KIADÓ
Oldalak: 280
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2003
Ismertető
Ez a kiadvány az egészség megóvására és az egészség visszaszerzésére ad jól hasznosítható segítséget. Adatait jórészt az élelmiszereket gyártó cégek saját közléseiből, ajánlásaiból gyűjtötték, ezért azok és a hozzájuk fűzött kommentárok gyakran a cégek saját véleményét türközik. Így az adatok nagy része leginkább a 2002-es, 2003-as év termékeire vonatkozik, és változásuk szinte biztosra vehető. Ez nem baj, inkább erény, hiszen a Kiadó előreláthatólag időszakosan frissíteni fogja mind az elméletek, mind az adatok tartalmát. A kiadványban tárgyaltak sajátos, de jól felismerhető csoportosításban igyekeznek az olvasók figyelmét felkelteni.

Nem tudom ez e az, amirről beszélnek, hogy jó...

Semmi gáz! :-))) Én is vigyorogtam rajta!
Oks, nem próbáltam rendelni a könyvből, csak gondoltam, a megtaláltam, akkor közkinccsé teszem! :-)
Hazafele azért beugrok egy Libribe és rákérdzek, majd hétfőn (ha el nem felejtem) beszámolok! :-)

Ani68:
De, elolvastam azt a részt is. Fel is kiáltottam, hogy "BASSZUS, DE MEKKORA EGY BASEBALL LABDA?????"
meg papírzsebkendőnyi??? hehe :)) Azzal még úgysem mértem :)))

Egyébként vegyünk példának 1 csésze epret. Az, hogy mennyi fér bele a pontosan 2,38 dl-be, az attól is függ, hogy mekkora eprekről van szó és attól is, mennyire nyomom össze őket.
Fogadok, hogy ezekből elég nagy külünbségek adódnak. Szégyenletes, hogy a magyar fordítók ennyire nem empatikusak.

(Eper és Eperke, ezen példában nem rólatok van szó :)))

Van egy ötletem. én kigyűjtöttem már 60-70 dolognak a nettó ch-ját (van, amelyiknek nem csak 100 g-ra, hanem darabra is, pl." barack közepes") a receptek miatt. De nem akartam feltenni a honlapra (holnap már esküszöm elindul), mert egy teljes anyagot akartam. Ahogy elnézem, az a 60-70 gyakori élelmiszer is sokat segítene... Ami az általatok küldött receptekben szerepel, mint alapanyag, az mind benne van. Feltegyem?

Kovi ubi, savanyúkáposzta, savanyúság, levesek (zacskósakkal is).
Korpatabletta. Ezek, amiket nem nagyon találni a ch táblázatban. Ugyan a savanyúkápi benne van, de ki tudja, hogy az a magyar féle e...

Oldalak

Tartalommegosztás

Feliratkozás Feliratkozás a címlapon megjelenített tartalmakra csatornájára