Sziasztok!
Sajnos én is elhagytam az elején az orvosi vizsgálatot. Furdal is a bűntudat, én prédikálok róla, hogy mennyire fontos és nem mentem még el.
Elvileg jövő héten a munkabeosztásom megengedi, hogy vérvizsgálatra menjek, majd beszámolok az eredményről.
Hoxa

fórum: 

hozzászólások

Én véletlenül voltam. Kórházba kerültem úgy 3 hete és csináltak teljes vérképet. Ami a nőgyógyászomnál van. Tehát nem tudom mik az eredményeim, mindenesetre nem lehetett gáz, mert azt mondta akkor azonnal jelentkezik. Hát nem jelentkezett.
Még mielőtt valaki bepánikolna akkor még nem Atkinseztem. Tehát ehhez semmi köze!

Hali!
Én voltam orvosnál. Csináltattam vérképet is.
A doki tündér édes. Azt mondta, Őt is érdekli a dolog.Meg akar ismerkedni a módszerrel részletesen. Birom. A laborom meglepő. Van egy nagyon gázos 98-as süllyedésem, a többi értékem pedig a normál sáv közepén. Cukor: 4.8 . Ez több, mint gyönyörű.

Én nem voltam, de észrevettem magamon egy fura dolgot. Egész életemben vérszegény, fáradékony voltam, ha hazaértem a munkából alig vártam, hogy leülhessek vagy lefekhessek. Mióta diétázom rengeteg az energiám, sokkal több mindenre jut időm, kevesebb alvás is elég és nem fáradok el annyira. Pedig a házimunka is több lett, hiszen a családnak "normál" kaját főzök, nekem meg külön szénhidrátszegényet. Én úgy érzem, hogy a szénhidrát lassította le eddig az életemet. Nemsokára azért rászánom majd magam és csináltatok egy vérvizsgálatot én is.

Reggel voltam vérvételen. Sajna csak a koleszterint mérettem meg, utólag csaptam a homlokomra, hogy ez kevés.
No nem baj, kezdetnek jó, mert régen kicsit magasabb volt a normálnál, kiváncsi vagyok most milyen lesz.
Látom, hogy kevesen szántátok rá magatokat, tessék elmenni!!!!!!!!!!

Szia Erika!
Ne ess kétségbe, nekem is volt ilyen.. bosszantó volt. Viszont nekem úgy volt, hogy mivel gyógyszert szedek, tudom tolni a mencim, és folytattam a tabbleta szedését-ekkor nem jön meg, már csináltam ilyet- Nos nekem megjött :( És majdnem 2 hétig tartott, de nem erősen csak kicsit. Most megint megjött ;) Mivel most valóban itt az ideje. Viszont most "rendesen" van meg. Ha elhúzódik szólok róla, bár olyan másfél nappal korábban megjött.
Egyelőre semmi bajom, úgy érzem, úgyhogy nyugi. Nagyon bölsc votl tőled, hogy dokihoz mentél!
Bodsa

Szia Erika!
Én éppen így vagyok. Az első héten csak maszatolás, aztán amikor azt hittem, hogy már elmúlik, akkor újrakezdődött. Viszont én most hagytam abba a tablettaszedést, arra gondoltam, hogy ettől rendetlenkedik. Vagy mégse?

Én májusban lesz egy éve hogy abba hagytam és még mindig nem állt vissza rendesen. Ne add fel a dokim azt mondta extrém esetekben 2 évig is eltarthat míg rendeződik a helyzet. Ja és mellesleg közölt hogy hízni is lehet tőle. Persze attól is függ mit szedtél.

Sziasztok! Ket hete voltam az eves kivizsgalason, es akkor bevallottam az orvosomnak, hogy mit csinalok. Röktön levette az összes vizsgalati anyagot, es mar az eredmenyeket is megkaptam. Minden szuper, mint ahogy a nagykönyvben megvan irva. Szoval nem kell itt a veszmadarakra hallgatni :-))))))))))))))))

Tegnap el kellet vinnem a fiamat kardiológushoz. Aztán persze a doki "rámcuppant". Gondolom kerekded formáim ihlették meg, hogy nagy kivizsgálást csináljon rajtam. Beleegyeztem, mert kiváncsi is vagyok, hogy mit mond. Majd beszámolok, hogy milyen lett az eredmény. Szóval most a kardiológusnál kiderül, hogy Atkins professzor módszere mit is vált ki. :O)

Sziasztok!

Jó hír!!! A koleszterin szintem 4,7.
Ehhez tudni kell, hogy több mint 4 éve nem ment 6 alá, 6,9 és 6,1 között mozgott.
A vérnyomásom is jó: 110/70

Olyan boldog vagyok!!
És elmondtam a dokinak, hogy Atkinsozom, de nem tudta mi az :)))))

Hoxa

Sziasztok!!
Megvan az eredmény, olyan nagy eltérések nincsennek, de mindent én sem értek. Ami agagszt, hogy a vércukrom 6,2 lett (3,9-5,5) ami túllépi a megengedettet, de csak 1 kérdésem lenne, hogyan lett ennyi, mivel több mint 1 hónapja 1 gramm cukrot sem ettem, és tartottam a napi 20g ch-t (kivétel az egyszeri kiwi-túladalgolás 3hete..)
És azt sem értem, hogy a keton-mérőm kimutatja a glükózt és az mindig jót mért, ja amúgy ez előtt sohasem volt rossz értékű a vércukrom. orvosi véleményre vagyok kínáncsi, de sajnos csak a jövő héten tudok dokihoz menni..
Amúgy vizelet vizsgálat is volt, és mértek bene ketont!! :)))
Bodsa

Sziasztok! Én voltam vérvételen az Attkins diéta 2. napján. Sajnos nekem nem lettek olyan jó eredményeim, a doki azt mondta, hogy ilyen felborult vérképet még csak 2 esetben látott, mindkettő nagyon legyengült, több hete éhező, és már mozogni alig tudó, "etióp" betegé volt. Ilyesztőnek hangzik mi? De nem kell megilyedni, ez nem az Attkins diéta miatt van, hanem én már január eleje óta szinte alig ettem, mert fogyni akartam. Kenyeret, meg édességet egyáltalán nem, napi 1 banán vagy nari, és minden másból nagyon keveset ettem. Csak hülyén csináltam, és a test átállt arra, hogy a bejuttatott energiát (600-700 kcal/nap) mindet elraktározta, mert az kellett az alapvető működéshez (légzés, szívverés, belső szervek mozgása), ezért alig fogytam. Éhséget nem igen éreztem. Aztán elkezdetem ezt a féle kúrát, és azt maradék ch-t is kiiktattam, zsírt viszont nem ettem eleget, ezért a vérkép a feje tetejére állt, és a testem fehérjét bontott, mivel mást nem talált. Acaton a vizeletben 0.4-ig normális, nekem 15 volt, 3 +++ jelet is tettek mellé a laborban, rossz volt a koleszterin (magasabb), vas (jóval alacsonyabb), a többi eredmény szinte mind vagy az alsó, vagy a felső határ szélén állt, meg még 3-4 rossz volt, de azokra nem emlékszem. Szóval a doki először szörnyülködött, és megtiltotta nekem ezt (egyébként magát a módszert jónak tartja). De az én hosszas könyörgésemre mégis megengedte, sok zsír és vitamin szedését megígértette, és 2 hét múlva újra vérvétel (először 1 hetet akart, de erről is sikerült lebeszélnem). Vashiányom mindig is volt, úgyhogy most az nem számít. Na bocsi kicsit hosszú lett, de örülök, hogy nektek nem ilyen lett e vérképetek!:)))

Én egy hónap után mentem el egy teljes vérképre!
Mindent megnéztek a véremben amit lehetett.
A dokim azt mondta rég látott ilyen egészséges vérképet!!Rá kell a szervezetednek állni erre a fajta étkezésre.
Szerintem fölösleges volt ilyen hamar menned!
csók

Nnna! Ma lett kész a vérképem! Majdnem minden érték a normális tartományban van, vizeletben keton:++++. Szerintem ez sokat jelenthet. Nem tudjátok, hogy a vérképben mit jelent a GDT és a GPT? Mert ezek elég magas számok. Orvoshoz csak a jövő héten fogok eljutni.

Pénteken voltam dokinál (jogosítványt újíttatni) és ott mértek vércukor szintet, ami 3,7 volt. Ez nagyon jónak számít , a doki teljesen meglepődött azt hitte-a nővérrel egyetemben-, hogy nem eszek rendesen, de előtte ebédeltem, úgyhogy nagyon örültem az eredménynek. Elmeséltem neki mit csinálok, és teljesen egyetértett ezzel amódszerrel, csak több mozgást ajánlott. Állítolag Atkins papa egy 1800- évek elején élt hajóorvos feljegyzéseit vette alapul aki megfigyelte, hogy harmadik világban sokkal ritkábban fordult elő a szívbetegség, elhízásból származó betegség, mivel ott nem esznek semmiyen finomított ételt (pl. finomított cukor, liszt) így ezek sokkal ritkábban fordultak elő. Szóval szerinte ez a civilizált világ hátránya. Na mindegy, már bánom, hogy előtte nem voltam orvosnál...

Most lett készen a nagy laboreredményem! Tulajdonképpen tökéletes:a koleszterinem éppen csak a vonal fölött,triglicelid jó (évek óta nem voltak jók ,még a 90 napos fogyókúra alatt sem), az összes többi jó. Érdekes, hogy a vércukor 5.5, pedig csak a reggeli tea volt bennem. Ebben csak az az elkeserítő, hogy keton sincs!!! Nem csoda, hogy hetek óta nem fogyok!
Szerintem az a tanulság, hogy valamit nem jól csinálok, kezdhetem a nyomozást, hogy mi az...

Tegnap látta az orvosom az eredményemet. Megjegyzése: "nagyon éhes lehetett a vérvételkor". Egyébként az egész életemet végigkísérő vérszegénységem elmúlt. Ez az oka, hogy nem vagyok annyira fáradékony, mint a diéta előtt.
Más. 2004. április 26-án Mindentudás Egyeteme: Mindennapi kenyerünk, mindennapi kalóriánk. Biztosan érdekes lesz, szó lesz benne arról is, hogy a hiányos táplálkozás hogyan mobilizálja a zsírtartalékot.

Szia!

Én is hip-hop belevágtam, de nem gondoltam, hogy el kellett volna menni dokihoz.
Én 3 hete csinálom, ha most elmegyek akkor nincsen későn?
Miket kérjek, hogy nézzenek meg a vérben?
Segíts nekem légyszi, mert ezek szerint nagyon "tudatlan vagyok " orvosi szempontból.
Egy kis szédülésen kívül nekem nincsen semmi bajom.Vagy ez baj???
Válaszod előre is köszönöm!

Én olyan szerencsés vagyok, hogy a háziorvosom egy tündéri csajszi. (BOCS) Ő szemmel tart. Koleszterin, cukor rendben. A ketonomat is ő nézte, lila volt! Itt a gyógyszertárban csak lestek, hogy ketoncsíkot kérek, szerintem azt se tudták, mi az... Mivel kíváncsi voltam nagyon, a doktornéni megnézte.
Sűrűn találkozunk egyébként(varrni szoktam neki), és mindig megjegyzi, hogy mostanában majd kicsattanok az egészségtől. Igaz is, soha nem éreztem magam ilyen jól, tele vagyok energiával!

Hoppá-hoppá.
Előbb voltam dokinál.
Vérnyomásom 120/80 aminek igazán örülök!!!!
Ahhoz képest, hogy pár hónapja napi 4 kávét ittam az alacsony vérnyomásom miatt, most meg egy hete semmit...szép eredmény :))) helyrejött a nyomásom :)))
Mondtam neki, hogy csinálom diétát, és szó szerint elmosolyogta magát, rám nézett:
-minek?
ezt kérdezte
no én nem akartam magyarázkodni...mindegy mondom, van rajtam zsír, az menjen le stb. Csütörtökön vagy pénteken elmegyek vérvételre, már meg is írta a beutalót :)
És még le is szídott :))) 3 éve nem voltam v.vételen...

Vettem 1 doboz actival max-ot azt szedem mostantól naponta.
Nah ennyi a mai nap.

Hát nekem ma egészen az ellenkezője volt. Több hete irtó nagy a hajtás és a nyomás bent és ez most már végképp betetőzött. A vérnyomásom felszaladt 150/100-ra , mert persze, hogy az orvosnál kötöttem ki. Mindig normál szokott lenni, úgyhogy betudtuk a benti dilinek, meg a melegfrontnak. Én is mondtam, hogy diétázok és pont az ellenkezője volt a reakció. Elamagyarázta a működését, tanácsokat adott, hogy négyszer,de legalább ötször egyek egy nap. Bár Atkins tette népszerűvé, de gyakorlatilag a cukorbetegek diétáját követjük. (mármint nagyon leegyszerűsítve) A dokim is csinálta régebben, fél év alatt 12 kilót adott le. Persze elküldött laborra, majd ha lesz eredmény, közzéteszem(bár az én vérképem, koleszterin stb. jó szokott lenni, csak avérsüllyedéssel és a májfunkcióval van némi eltérés)

Roppant fontosnak tartom ezt a fórumot, hiszen nem elsősorban a szépségünkért fogyózunk - az a korral úgyis múlik -, hanem főként az egészségünkért. Ha jó a vérkép, akkor egy kis úszógumi nem okoz infarktust.
Én január 23-án voltam vérvételen. Akkor eltérés volt több helyen a normál értéktől: direkt bilirubin 5,6; koleszterin 6,0; GOT 118; GPT 292!; GGTP 85. Utóbbi három májenzimérték, ami kb. 40-ig normális. Ezt követően kaptam Legalont (a zsírmájra), s ekkor döntöttem el, hogy lefogyok. Hagyományosan kezdtem, nem reggeliztem, csak salátákat vacsoráztam, ebédelni a menzán, s elkezdtem mozogni. Másfél hónap alatt lement 5 kiló, s március 8-án voltam ismét vérvételen. A bilirubin tovább nőtt 6,6, de a koleszterin már rendbe jött 4,8, s a májenzimek is felére csökkentek. Ezt követően márc. 15-től Atkinsezem, s április 16-án voltam vérvételen. Egy kicsit aggódtam, hogy a több hús és tojás mit fog okozni, hisz azóta reggeliztem és vacsoráztam is, s nem voltam éhes. Örömmel tudatom mindenkivel, hogy a bilirubin normális, a koleszterin tovább csökkent 4,7-re, s a májenzimek közül is már csak a GPT magasabb a normálisnál (74 a 41 helyett, de ez volt 292)Az egy hónap alatt 4 kilót fogytam, s az orvosom szerint még ez is túl gyors, úgyhogy senki ne aggódjon, ha nem mennek gyorsan a kilók, a lényeg, hogy egyre jobb vérkép mellett menjenek akármilyen lassan is.

Sziasztok! Ez egy gyönyörű nap. Megkaptam a leleteimet. Koleszterin:4,6. Májfunkciók soha nem voltak ilyen gyönyörűek, vastagon a felső érték alatt, cukor rendben, a vérzsír pedig még az alsó érték alá is csúszott. A dokim szerint tökéletes. És a hab a tortán, a vérnyomásom is lement 135/80-ra, bár tegnep elég hajtós, stresszes napom volt.Majd ha teljesen lelazulok, lesz ez még alacsonyabb is (mármint a felső érték). A 9 kiló súlyvesztésem is stabil, a doki is nagyon bíztatott. Szerint a 40 g Ch, aminél a fogyás még tartható, illetve garantáltan nem jöhet vissza a leadott. Szép napot mindenkinek :)))))

Sziasztok!

Nagyon biztatóak az eredmények. Az első heti vérvétel után ma elmentem egy ismételt ellenőrzésre. A koleszterinem 5,1-ről lecsúszott 3,7-re,a májfunkcióm rendben,csökkent a vérnyomásom 140/89-ről 120/80-ra,és a vércukrom is normalizálódott. Ezután ki nem érezné jól magát?
Hajrá Atkins-ezők!

Sziasztok!
Megvolt a párom éves orvosi vizsgálata. A vérnyomása NORMÁLIS ami nagy szó, hiszen a annyira magas volt neki, hogy emiatt nem vitték katonának. Kapott labor beutalót. Valamikor a közeljövőben arra is elmegy. A doki azt mondta hogy semmi baj az Atkinssel addig, míg rendesen iszol vizet, mert addig tud ürülni a salakanyag és ha az nem ürül akkor lehetnek bajok. Szóval minden rendben vele!!:))))

Megvolt múlt héten a 6 hét utáni laborom. Az a rettenetes 98-as süllyedésem 17 lett :)))))))))))
A koleszterinem 3,6, az általában 4,8 cukrom 4,2 lett. A vérnyomásom 145/110 helyett 120/80. 10kg minusz. A térdem is javul, igaz arra gyógyszert is szedek. kell ennél több? Igen a minusz kg-okból! :)

Sziasztok!

Annyira örülök, hogy megbizonyosodhatunk arról, hogy kezdünk egészségesebbek lenni :)))

Bevallom néha persze aggódóm, hogy "hirdetem" itt a honlapom az Atkinst, de nem vagyok orvos, és félek, nehogy valakinek ártson. Ezért különösen köszönöm, hogy beszámoltok a jó eredményekről és remélem a rosszakat sem hallgatjátok el :)))

pusza:
Hoxa

Megérkezett a laboreredményem és egy kicsit meglepődtem, mert magas lett a koleszterinem, 6,5. A felső határ meg 5,2. A trigliceridem meg a béka se..e alatt van: 0,4. Az alsó határ: 0,7. Egy kicsit megijedtem, ez nagyon gáz vajon???Minden más teljesen OK.
A doki még nem látta leleteket, de kíváncsi leszek, mit szól hozzá.

A koleszterin 85%át a máj termeli..táplálkozással minimálisan befolyásolható.Vannak emberek akiknél nem tud kiürülni és ezért magasabb a kelleténél.Sok mozgással és testsúlycsökkentéssel lenyomható az érték.Ha zsirmentesen táplálkozol, inkább felugrik.Nálad magasabb az érték, arra kellene vigyáznod ha legközelebbi kontroll alkalmával sem megy le,hogy szegyjél E vitamint napi 400 mg-ot, ugyanis ez nem engedi lerakódni az érfalra.Milyen értéket mutat a HDL koleszterined?Ez a védő koleszterint, kisöpri a rossz LDL-t.Tojással lehet megmelni a szintjét.
A triglicerided meg jó...és igy nem olyan vészes a koleszterinemelkedés.NO PARA:))

Oldalak

Tartalommegosztás

Feliratkozás Feliratkozás a címlapon megjelenített tartalmakra csatornájára