Sziasztok!
Most kezdtem el az Atkins-t, 1 napos vagyok.....elég jó bírom, bár néha szédelgek attól függetlenül, hogy tele van a gyomrom, egy falat se férne belém. Ez normális? A másik amit szeretnék kérdezni, hogy, az engedélyezett ételeken belül a zöldség részen fel van sorolva, hogy miből-mennyit lehet enni, csak ezt nem tudom, hogy mondjuk 2 csésze uborka mennyit szénhidrátot takar , és mennyi is pontosan az az 1 csésze? Előre is köszönöm a segítséget. Sziasztok!

fórum: 

hozzászólások

Nekem van egy jó házi majonézem:
1 tojás sárgáját beleteszem a turmixgépbe, adok hozzá 1 csapott teáskanálnyi mustárt, sót, borsot izlés szerint és lassanként adagolva 1 dl olajat.
Először híg lett, mostanra már ( harmadik adag készítése után) olyan kemény, mint a vaj. Nálunk bevált.

Sziasztok!
Nagyon köszönöm ezt a sok tippet, a kalóriá táblázatot már be is tettem a kedvencek közé, hogy mindig kéznél legyen.... :)
A másik amit meg szeretnék tudni, hogy a kávé tényleg tilos??? Mert, az az egy amiről nem tudok lemondani, minden nap megiszom kettőt és az ízesítésre szánt dolgokat pedig beleszámolom a 20g szénhidrát mennyiségbe.... ez gáz???? Igazából így kevesebbet tudok enni, az igaz, de ez így jó nekem! Vagy erről is le kell mondanom???? Ugye nem????
Ez volt a második napom...hát bevallom voltam már jobban is, mivel fizikai munkát végzek, kellet volna egy kis energie .... de hát pont ebből nem futott mára, remélem ez az általános gyengeség, szédülés, semmihez sincs kedvem állapot hamar elmúlik! Ez az egy amit utálok a fogyokúrákban, az éhezést bírom, de hááát ez, már több a soknál, vagy nem??? Mikor lesz jobb???
Na jók legyetek, kitartás mindenkinek! Amúgy, ha valaki ismeri az agykontrollt, azt előnyös alkalkazni ebben ez esetben, mert rentgeteg erőt ad az áhitott cél elérésében!!! Pusza!!!

Csak Én!

Igazából nekem, csak 5-6 kilót kellene fogynom, akkor is végig kell járni a lépcsőket, vagy ebben az esetben mások az eljárások???? Tud valaki erről valamit? Mennyi az átlag fogyás az első szakaszban? Feltételezzük,hogy az első szakaszban már sikerült lefogynom .... ilyenkor mi van??? Segítsetek kérlek!!! Köszike! Puszi!

Szia!

Próbáld meg a kávét. Én most már szinte naponta iszom, és bevallom KOFFEINEST, ez az egyetlen amit megengedek magamnak szinte, de szerencsére nincs miatt gond. Elvileg nincs tiltva, de valakinek megjön tőle az étvágya vagy valami hasonló.
Én Na ciklamát és szaharin alapú édesítőszert használok, végszükség esetén. Szóval azt is ritkán eszem.
Light dolgokat felejtsd el, cukor, kenyér, liszt ezeket enni tilos!!!

Az első szakasz első néhány napjában úgy tűnik éhezel, ez kb. 3-4 napig tarthat, de 1 héten belül helyrejön, ne aggódj miatta.
Éhezni meg nem szabad, kimondottan tilos. Én reggel szinte zabálok, és folyamatosan csökkentem a bevitt ch-t este felé.

Nekem 10 kg leadni valóm volt, kicsit későn léptem át a 2. fázisba, de ez egyéntől függ. De most már igen, azt gondolom, hogy mielőbb át kell lépkedni az új fázisokba. Az a biztos.
6 kg fogyásnál, szerintem -2kg-nál már lépj is át a 2. fázisba. A 2. fázisban szerintem meg figyeld a tested.
Én így csinálnám.

Joghurtot meg felejtsd el. Nézz utána mi van benne. 1. fázisban pedig még az is tiltott :(

Szia Emy!
Napi legalább 4-5 kell enni. De min. 6 óránként! Ez fontos szabály. Én eddig 1 csészére úgy 25 dkg uborkát számoltam, de én sajnos nagyon nehezen gyűröm magamba a zöldségeket :( Ennyit egy nap meg sem ettem sajna. Viszont 1.fázisban sok zöldséget kell enni a megengedettből. Olvasd el a fázisokat mindenképp! A www.kcal.hu oldalon pedig ki tudod pontosan számítattni, hogy mi mennyi.

A szédülgés pedig általában a diéta idején a vércukorszint rohamos lecsökkenésétől van. Ezzel vigyázni kell. Nekem is volt az első 3-4 napban.
Sokak tanácsára ilyenkor 1 kávéskanál majonéz, (ami engedett az első fázisban) ami 3 percen belül rendbe hozott.

Hello! Képzeljétek, 4 nap alatt 4 kilót fogytam..de még mindig elég gyenge vagyok, 4 napja diétázom, nincs étvágyam...ez normális? Vagy én nem vagyok normális?:) én 15 kilót szeretnék fogyni kb..ebből most hamar lement 4...remélem, nem áll meg a dolog

Nem érmítesz meg Vangogh, 3 éve 20 kilót fogytam 3 hónap alatt, igaz, akkor nem így diétáztam, hanem gyümölcsökkel, dinnyével nyár végén, salátával, parizerrel..és nem is jött vissza rám semmi sem..most nem tom ez mennyire lesz sikeres, és van egy gyanúm..ha elhagyom most a szénhidrátot hetekig..és lefogyok..és újra elkezdek majd enni szép lassan, nem zabálva..nem fog a szervezetem egyből zsírra termelni, hogy hallelujah, szénhidrát???

Helló Moncha!!!

Igazad volt, egyre jobban vagyok, néha-néha még szédelgek és átfut rajtam egy kissebb fajta fáradság, akkor alig tudom magam vonszolni (de csak a délelötti órákban, este mindig olyan jól vagyok, mintha nem is fogyóznék).A joghut amit írtam 4g ch-t tartalmaz, még akkor sem szabad enni, semmi cukor....?????? Ja, figyu, az normális, hogy este megettem 3 tojásból és egy kis kolbászból rántottát és annyira de annyira jól laktam, mitha nem is fogyóznék...ez lehet????
Sajna volt egy kis vitám a párommal, meglepett egy kissebb adag kinai kajával (imádom), és teljesen megsértődött, hogy nem edtem belőle, pedig tudja, hogy nem szabad.....kellemetlen volt....de kibírtam és még a ráadásul nem is zavart..... Ez erősít, nem???? Kitartás fiúk-lányok, megtudjuk csinálni :) Sziasztok!!!!

Sziasztok!

Rendben Moncha, a joghurt elfelejtve, úgyis eláll egy darabig!Majdt talán a következő fázisban...
Az normális, hogy ez a 4. napom, és még csak 1 kilót fogytam, és az is lehet, hogy az csak víz??
Ennek ilyen lassan kell beindulnia??? A másik pedig az, hogy megiszom minimum 2l de valamikor még több vizet is, és ehhez képest keveset megyek vécére, a másik nap pedig majdnem, hogy rajta ülök egész nap??? Én ezt nem értem!!! Minden kezdet ilyen? Ja, és folyamatosan száraznak érzem a számat..... Mik a ti tapasztalataitok ezekkel kapcsolatban?? Előre is köszi!
Ez volt a 4.napom, egyre több energiám van, és egyre kevesebbet vagyok éhes!!! Kezdem élvezni...Eggyáltalán nem kívánom az édességet és a kenyeret se :), nagyon király...!!!! Sziasztok!!!! Drukkolok mindenkinek!!! Pusza!

Pardon, elfeljetettem én is válaszolni :(
A szájszáradással vigyázz!!
Nekem ma reggelre már a repedés szélén állt a szám!!!!!
Én nekem diet alatt 3,3 l vizet kell meginnom, már kiszámoltam.
Egyik nap, egy átlagos napon, számold ki kb. mennyi vízre van szükséged. És az alá ne menjél!!!
Nekem a 2. kevés.
Igaz, nekem nagyon gyors anyagcserém van (szerencsére)

Szia Emy !
Teljesen normális az, hogy szédelegsz az elején, pár kiló lemegy először, aztán stagnál kinél-kinél annyi ideig, amennyire a szervezete ellenáll. Meglátod hamarosan elmúlik a szédülés, a szomjúság az megmarad, de legalább nem felejted el, hogy inni kell. Én az első 3 héten lefogytam 3 kilót, tudod először a víz távozik a szervezetből !,aztán megállt a súlycsökkenés, de a térfogatom csökkent, (beleférek a tavaly kihízott szűkszoknyába), aztán 1 héttel később újabb 1 kiló lement. Általában a fogyókúrknál elsőre lemegy 2-3 kiló, aztán 2-3 hét stagnálás, ami persze a szerencsésebbeknél nincs, de ennek előny az, hogy a térfogatod mégis csökken !
Nagyon jól érzem magam, és NEM VAGYOK ÉHES. 31. nap.
Kitartás

Halihóóóóóóóó!!

Itt vagyok...Bocsika!!! 7.napomat nyomtam le...igazatok volt, egyre jobban vagyok, ma már eggyáltalán nem volt semmiféle problémám ... köszönöm a bíztatást! Eddig 2 kiló ment le ( ez jónak számít), nem mintha türelmetlék, bennem meg van a célom, és ez mellet kitartok, csak kérdezem! Puszika nektek!!!

Sziasztok!

Én még új vagyok köztetek és az első fázis 3. napján vagyok.Nagyon jó ez a fórum, rengeteg erőt ad küzdeni. Sajnos én is a szédülősök közé tartozom. Pár kérdésem lenne Hozzátok a tapasztalatotokra lenne szükségem.
Kinyomtattam Hoxa receptjeit, abból készítettem húst. Ha jól értem a hozzávalók ch értékeit összeadom és ahány adagban fogyasztom el, annyifele osztom a ch-t is. Így kell számolni?
Mindig lelkiismeretfurdalásom van, hogy diéta alatt jóllakom. A karfiolpürét is elkészítettem, de ahogy kiszámoltam sok benne a ch. Biztos, hogy az első fázisban megehetem?
Ja és a 3. napon csípő -2 cm, comb -2 cm, derék-2 cm.
Ha lesz még kérdésem írok. Egy hónap múlva megyek a tengerre nyaralni, addig ezt a fránya 7kg-ot ugye le tudom adni.

Csá!

Szia Habóka!

Köszöntelek szerény társaságunkban!!! A kérdéseidre megpróbálok választ adni, bár ha elolvasod bal oldalon a fázisokat lehet, hogy kicsit pontosabb válaszokat kapsz :)!!!! Én igazából még nem néztem meg azokat a recepteket, de az olvasottak alapján nem hinném, hogy az első fázisban tudnád fogyasztani azokat a recepteket :(
Az első szakasban egy kicsit, lazább kajákat kell enni, annyira nem tudsz variálni, mert az a megengedett 20g ch, nem valami sok mindent takar!!! Én általában reggelire mindig egy kávéval kezdem, mert az az egy amiről nem tudtam lemondani és a beletett dolgokat kiszámolom, és elkezdem vezetni az aznapi naplómat...azután megpróbálok 0ch-t bevinni reggelire Pl:kolbászos, vagy szalonnás tojásrántotta, Ebédre - általában egy kisadsag saláta + 0ch-s öntet + sok-sok hús (persze mindenféle panír, liszt nélkül). Később megint egy adag kávé, majd vacsira - megnézem mennyi szabad ch-m maradt és abból próbálok gazdálkodni!!!! Érted?? Nem kell egész nap ugyan azt enned és elosztani benne a ch mennyiséget!!! Élvezd a kaját, egyél minél változatosabban!!! Én így szoktam csinálni!! Lehet, sőt biztos, hogy sokan másképpen csinálják....de nekem ez jött be, nekem ez így működik!! A lényeg, hogy sok húst egyél, mert abban nincs ch! És ne izgulj az a csúnya 7 kiló, lemegy mire mentek nyaralni...nagyon jól fogsz kinézni, csak bízz magadban :)!!!! Sok sikert, és kitartást!!!! Remélem azért valamit tudtam segíteni!!! Szia!!!

Mindenkinek változó, de az én tapasztalatom az, hogy 1 hét alatt kb. -2kg !!!! :)!!!!!
Na persze csak akkor, ha éppen nem sztráikol a szervezeted, mert sajna eddig mindenkinél volt stagnáló időszak! Kinek pár nap, kinek több hét :(
Na de Te azért ne add fel!!!! Mutasd meg nekik, hogy TE megtudod csinálni!!! :)

egyébként ehhez még annyit, hogy nekem is azt mondták, hogy minél előbb lépjek az új fázisba +10 kilót cipeltem ugye...én meg csináltam sokáig az 1.-őt, mert ott volt látványos a fogyás...
lehet, hogy látványos, csak a gond az később, hogy amikor a következő fázisokban növelni kell a bevitt ch-t...na az a gond :))))

és úgy, hogy még fogyjál is...
azért nem mindegy.

Szia Emy és mindenki!

Biztos valamit rosszul csinálok, mert sose jön össze a 20 g csak kevesebb. Reggelire én is tojásrántottát ettem pl. ma is császárral sütöttem. Akkor ez eddig jó. Kv-t koffeinmentest iszok, elég drága, de ha ez kell legyen. Tegnap ebédre pu felső combot sütöttem 3 gerezd fokhagymával olajon.Kiszámoltam a fokhagyma ch értékét (Atkins könyv szerint 1 gerezd 0.9 ch) kétszer fogyott el, ezért felét számoltam be déblben. (Ez jó?)Délután pu szárnyat ettem, amiből húslevest főztem a családomnak. Üres húslevesbe (kb. egy csészényibe) tettem a húst. Vacsorára megint 2 tojásból rántotta. Nem akarlak Benneteket untatni, de szerintetek ez igy jó? Zazuka fog nekem küldeni Ketofán csíkot, ha az bordó vagy lila akkor biztosan jól csinálom????
Kösz, hogy ilyen rendesek vagytok és odafigyeltek a kezdőkre. Te Emy mennyit fogytál és mennyi idő alatt?

Haliho.

Végigolvasgattam az oldalt, meg a forumokbol is sokat, de valami erdekelne. Majonezt ugye lehet enni, legalabbis ugy remlik, de a tejfellel nemtudom mi a helyzet. Nem talaltam meg az engedelyezett etelek listajan, de sok egyebet sem talaltam, amit az ide iro emberek szoktak enni. Szoval mi a helyzet a tejfellel? Salatahoz szoktam tenni.

Hivatkozva a hivatalos, angolnyelvu Atkins dietahoz, az elso szakaszban TILTOTT mindenfele friss sajt fogyasztasa, mint pl. a turo is. Ehetsz dogivel zsiros sajtokat, ugyanis minel magasabb altalaban a zsirtartalmuk , annal alacsonyabb a Ch es cukorertekuk.

Oldalak

Tartalommegosztás

Feliratkozás Feliratkozás a címlapon megjelenített tartalmakra csatornájára