Sziasztok!

Norbi feltáalálta ismét a spanyol viaszt!
Páran már beszélgettünk arról a lisztkeverékről, amelyet a gastroyal használ sütéshez és 5%-os CH tartalma van. Norbi legújabb könyvében ír egy jó sütő lisztkeverékről, amely 90%-ban szójaproteinből és búzasikérből, 10%-a tk lisztből áll. Az arány ugyan nincsen feltüntetve a szójaprotein és sikér között, de ezt mi simán kikisérletezhetjük. Amúgy, meg úgy gondolom, hogy mi ezt használjuk már régóta!
Kinek van tippje az arányokra, illetve, ha nincs ilyen, kinek van kedve velem együtt egy kísérletet tenni?

fórum: 

hozzászólások

A csavar az a dologban, hogy egyszer megkérdeztem a mestert, hogy hányas kódúak az alábbiak:
zabkorpa, búzasikér, szójaliszt, szójatejpor, lenmagliszt, zabliszt
A zabkorpa kivételével mindre 3-as kódot mondott. Erre én akkor visszakérdeztem, hogy miért, mikor pl a szójatejpornak 10%-os a CH tartalma és azóta sem válaszolt rá.
Ehhez képest, a most feltalált lisztkeveréke 1-es kódú. HM...................... Mennyibe kerül????????? Kissé dühös vagyok, mert mi hasonlókat alkalmazunk ezer éve és fogyunk tőle, ő meg most újdonságként el fogja adni!!!

Szép napot!

Én szívesen kísérletezek veled. Én már kóstoltam.
Azt nem tudom, hogy mitől olyan könnyű az állaga. Olyan, mint egy igazi piskóta de talán még lazább. Palacsintának is ettem már, az ugyanolyan volt, mint az eredeti állagra.
A színe barnás-szürkés.

Sziasztok!

Arra gondoltam, beszéljük meg, ki melyik arányt próbálja, mondjuk palacsintába, mert az gyors és egyszerű és így nem pazarlunk el egy csomó drága anyagot.
Én bevállalom a 100 grammra vetítve: 40 gramm sikér, 50 gramm szójaprotein és 10 g tk liszt.

Hali!
A tegnapi piskótámba én fele-fele arányban használtam a szójatejport és a sikért. A tk. lisztet kihagytam, mert az megdobta volna a ch-t. Pedig van itthon az is...
Viszont így sikérrel nem volt olyan fura szójás íze a piskótatésztának, és valahogy könnyebb volt! Majd még kisérletezgetek én is! Kipróbálom majd a palacsintánál is.
Egyébként tényleg olyan, mintha Norbi a mi ötleteinket hasznosítgatná!
Ja, a norbis oldalon egyébként visszaköszöntek az én sütijeim! Nem haragszok érte, egyék ők is! Csak ne a sajátjukként tüntessék fel!

Háát, jobb lett, mintha sima szójatejporral csináltam volna! A piskótába egyébként mindig szitálni szoktam a "lisztet". (leves-szűrővel)
Pogácsát még nem próbáltam sikérrel. Viszont az fele szójatejpor, fele tk. liszttel fincsi puha volt! (ha jól emléxem tejfölös pogi volt - élesztővel)

Sziasztok. Ma tettem én is egy próbát palacsintából. Csak nagyjából:
4 dl tej
6 ek zabkorpa
2-3 ek szójaliszt
1 dl szóda
pici só
3 tojás
csipet sütőpor
Sütöttem egyet, ami elég fura lett. Aztán észrevettem, hogy kimaradt a tojás. Én is szőke vagyok! De megkóstoltam és így tejbegríz íze volt.
Nem teljesen pontosak az adagok de a szójaliszttel állítottam be végül a "rendes" palacsinta állagot. Nagyon fini lett. Kicsit féltem, mert most próbáltam először és haveri társaságnak csináltam de mindenkinek ízlett. Ízlés szerint volt mákos, túrós, kakaós,almás. De az abszolut kedvenc a fagyis volt persze. Nekem speciel a mákos a kedvencem vanília mártással. Hmmmmmm

Bilge és mindenki!
Segítség! Szombaton nekiálltam palacsintát sütni, lévén, h már vagy 5 receptet összegyűjtöttem innen. A legszimpatikusabb a Bilge-féle zabkorpás/búzalisztes megoldás volt. Még a tojást is beleraktam :-). Elkészült, normál palacsinta-állaga volt. Elkezdtem sütni. És leragadt! Nem tudtam megfordítani, mert elszakadt. A második, és a harmadik is. A felkapargatott tésztának egyébként teljesen jó palacsinta íze volt, csak sajnos ebben a formában nem lehetett megtölteni... :-) A párom egyébként is ferde szemmel nézi az ilyetén próbálkozásaimat, tehát sürgősen lezavartam a közértbe, én meg megpróbálkoztam még 1 recepttel, hajdinás palacsinta néven fut itt vhol. Húsz percig pihentettem, szépen, rendesen., majd sütéskor ismét a fenti eredményt produkáltam. Beelegeltem, csináltam, hagyomásnyos, hófehér lisztes (na, jó, édesítőszers) palacsintát, szuper lett! Mit rontottam el a reform-kajáimmal? Meoldást kérek!
Más: vhogy nem jönnek össze ezek a kaják. Ma sajtcsipszet csináltam reggel (már jó néhányszor elkövettem, mindg szuperül sikerült, ember is leállt a normál csipsszel, és ezt eszi helyette), mindig mikróban csinálom, ma viszont ráolvadt a tányérra a fólia, aztán szét is robbant. Mármint a tányér, bent a mikróban.
Ráadásul gyomorrontásom van, és ropit zabáltam, m semmilyen húsos-tejes-zöldségeset nem merek enni. Sajtcsipszet mertem volna, de a fentiek miatt inamba szállt a bátorságom.
Szóval, segítség! Elsősorban palacsinta-ügyben.

Helló!

Nekem is gyomorrontásom van!!!! Biztos valami vírus.
Palacsintánál el kell találni az arányt jól. Ha leragad, akkor én még szoktam belerakni zabkorpát.
Ami nekem bevált:
6 evőkanál zabkorpa, 3 dl tej, 2 tojás
Ha rz leragad, akkor plussz zabkorpa még és jól keverd fel. Isteni íze van, semmi mellékíz!

kedd - 11:48

Sziasztok!
ha egészségesen szeretnél táplálkozni akkor nem kell Norbi!

A Recepted megváltoztatnám, mert nem egészséges!
Tej nem egészséges- ha csak nem te fejed, 0.5 % tejtől az egerek megdöglenek! (nálunk tovább tart)
szójaliszt GMO ,a vetömag Holladiából jön ők pedig az USA-tól vásárolják.
Asztali só méreg! csak Hymalaja sót hanáljatok!
csak házi tojást egyetek tápszerek és intibiotikum nélkül!
Mi van a sütöporban? csak szódabikarbónát használj mindenhol!
a szervezetünk savanyú és ez rákkeltő hatású! csinálj szodabikarbóna kúrát!

Amit ajánlok: bio Tönkölyliszt (Lidl), szódabikarbóna (Patika 600 Ft/kg), Nusett (Kokuszzsír), cukormentes Mandulatej ( DM,Tesco 599 Ft)
kerdéseidre szívesem válaszolok!

Kenyér, csak kenyérsütőben próbálva
200 g őrölt lenmag
100g szójatejpor
100g szezámmag
150g sikér
tej 200g-tól, addig amig jól gyúrja a gép (viz is lehet a tej felett9
egy kocka élesztő

kb 50g Ch az egészben, 10-12 nagy szelet kenyér jön ki belőle, állagra tökéletes, ízre is jó, irítosnak egyenesen remek, és nagyon magas a rosttartalma.

kedd - 13:15

szia!
ezt az egészséges kenyeret próbáld ki!

675 g tönkölyliszt 50% fehér 50% teljeskiörlésü
40g örölt szezammag
100g negyedelt dió vagy 50g tökmag
3 káváskanál Himalaya só
20g friss élesztö
1/2 káváskanál szódabikarbóna
550 ml langyos víz
az alapanyagokar összegyúrjuk(keverjük) ha megkelt, az egészet egy kizsírozott(Nusett) formába tesszük (h30cmxsz11cmxm7cm)
kevés szézámmaggal megszórjuk, kelni hagyjuk.
Meleglevegön (heissluft) 1 órát sütjük.
200 C elömelegítjük a sütöt: utána
190 C 20 percig, utána 160C 40 percig, készre sütjük.
Jóétvágyat!

Sziasztok!
Szívesen írnék valami okosat, de nem tudom a megoldást palacsinta ügyben. Akkor először csináltam és azóta sem. Szerintem is tegyél a tésztába egy kis olajat. És alaposan keverd el mindig mielőtt a serpenyőbe teszed. És hagyd békén jó ideig,ne piszkálgasd mert jóval tovább kell sütni mint a simát. Én csak az első alá tettem olajat és elég volt végig.
Máskor ha nem sikerük inkább egyél reform császárorzsát, mint sima palacsintát!!!
Jobbulást csajok!!!

Ha már szóba került megörvendeztettem tesómékat egy adag palival.
4 tojás
2 ek szójaliszt
2 ek zabkorpa
1 deci szóda
1 cspiet só
2 csipet sütőpor
vaníliakivonat
3 spriccentés olaj

Nekem ez is sikerült. Diétás fagyit tettünk bele. Az őrültebbek forró norbis pudinggal is meglocsolták.

Kipróbálnám a sajtot, nálunk az eidam gondolom hasonló, csak attól félek, nem olvad-e és csurog le a fritiben. Nincs tapasztalatod véletlenul?
Talán inkább a zabkorpával próbáljam?

Koszi a gyors választ.
(Tegnapelott túrógombóc volt, tegnap császármorzsát csináltam zabkorpa+grahamliszt, isteni lett!!!)

Azért jó a parmezán, mert az kemény sajt és porrá őrlik. Csak az jó, a többi leolvad. Azért egyszer próbáld ki, ha veszel, mert isteni!
Zabkorpát próbáld meg akkor, az mindenhez jó!:)

Ugye milyen jók ezek a kaják, ezt bárki megeheti és nem mondhatja, hogy rossz ízű!

Csajok, és főleg Kisgé!
Örök hála nektek: sikerült tegnap a zabkorpás palacsinta!!! Igaz, h kb. 10 kanál zabkorpa kellett bele, de jó lett. És finom is! Még embernek is ízlett, bár nem cserélné el a "rendes" palacsintával. Egy bajom volt: este 9-re lett kész, és lenyomtam belőle vagy 5-t. Ez van. Reggel viszont futottam 40p-t, bicajoztam 20p-t. Meg tagnap este kitekertünk a Rómaira. Szuper volt!

Tartalommegosztás

Feliratkozás Feliratkozás a címlapon megjelenített tartalmakra csatornájára