Sziasztok!

Reggel bukkantam rá erre a fantasztikus holnapra, és tátva maradt a szám! :) Nagyon köszönöm a honlapgazdának a sok információt.

Én most szeretném elkezdeni az Atkins-féle diétát. Kb. 30 kg feleslegtől szeretnék megszabadulni. Eddigi fogyókúrás tapasztalataim csak és kizárólag a kcal-számolgatásos módszeren alapulnak (sok zöldség, gyümölcs, semmi zsiradék, liszt, cukor). Legnagyobb eredményem a tavalyelőtti 29,5 kg leadása, amiből azonban sajna már 20 kg-ot vissza is szedtem, úgy egy év alatt.:(
Kicsit fura nekem még ez az egész, és több mindent nem értek. Légyszíves segítsetek ki, ha tudtok! Például mit jelent az, hogy egy csészényi zöldség? Nekem többfajta csészém is van... :-S
Lehet azt, hogy ha én ki nem állhatom a karalábét, de imádom a zöldborsót, akkor abból eszek 1-1 csészényit, vagy célszerű keverni?

A "Hasznos információk" résznél azt olvastam, hogy a csirke melle helyett egyem a combját. Hááát... nem akarom rögtön megszegni a szabályokat (sőt!), de tényleg ennyire számít, hogy melyik részét eszem meg? (Ha választani lehet, akkor inkább a mellét enném!;)

És még egy kérdés: milyen vitamint, és főleg milyen mennyiségben? Pezsgőtablettában, vagy tablettában?

Válaszaitokat előre is köszöni,
pampi:)

fórum: 

hozzászólások

Hoxa!
Hogy lehetne elérni azt, hogy dr Atom egyszer bekukkancson ide a fórumra és válaszolna a feltett kérdéseinkre?Csak egyetlen egyszer!
Kellene egy olyan ember aki nem veti meg Atkins elvét és tudna segíteni.Találtam valamit a fogyis dogaim közt és nagyon nem értem.Magyarázatot szeretnék kapni.Vagy ez csak vágyálom?

Szia Smokey!
Épp ma találkoztam vele Dr. Atommal. Írd meg nekem a kérdésedet és csütörtökön, ha minden igaz találkozunk és megkérdezem neked.
Sajnos nagyon elfoglalt, nincs ideje fórumozni. :(
Nekem is adott ma néhány jó tanácsot. :)

Hoxa

Hoxa!

Te vagy itt a legjobb.
Mi a baj a Canderell-el, vagyis tudom mi- az, hogy aszpartam tartalmu, de ezzel mi a hezag?
En ugy tudom, hogy az aszpartam az egy sokkal fejlettebb edesitoszer mint a szacharin. Nincs kellemetlen mellek ize.
En a poralakut hasznalom, azt kuldetem ki magamnak, mert itt nincs. Most jovok ra, hogy meg a ch tartalmat sem tudom, mivel az utantoltonek, sulykorlatozas miatt a dobozat nem kuldik ki csak a belso zacsit. (menny is?)
A szacharinrol teljesen letiltott a doki terhesseg es szoptatas alatt, szerinte mivel nem vagyok cukorbeteg az aszpartam jobb. Es mivan a terhesseg alatti cukorbetegekkel??? Tehat total ellentmondas.
Igazabol a terhesseg utanra gyujtom az adatokat.
Ezenkivul erdekelne a KOLES-rol alkotott atkinses velemeny, mert mint tudjuk tuti ellenszere, gyogymodja a narancsbornek es amugy is remek borapolas belulrol. En rendszeresen eszem, mert szep es egeszseges bort szeretnek a kicsinek es termeszetesen magamnak. Azt tudom, hogy (eleg szornyu-) 100g/70g ch, de nem tudom ebbol mennyi a felszivodo???
Esetleg mas is tudja a valaszt, netelantan van itt egy "okostojas", valaszoljon nekem, mivel Draga Hoxa elfoglalt. Elore is koszonom.

Andyka

Azota megkaptam a valaszt a koles kerdesre ANETT59-tol, megegyszer koszike.
Tehat: 1/2 csesze (gyorsan lemertem, ez = ~ 80-85g-mal) felszivodo ch erteke 26,8 g.
szerintem nem olyan rossz, az utolso fazisokban kismennyisegben alkalmazhato v. tevedek? De az "oregek" biztos jobban tudjak, tehat? Maradunk narancsosak??? vagy a hozzam hasonloknak van meg eselye?

Szia Andyka!
Szerintem az aspartam kérdés eléggé megosztja az embereket. Magam sem tudom melyik oldalra húzzak, mert van aki ezt mondja, van aki az ellenkezőjét. Azt gondolom, hogy Atkins az ellenzék táborban volt, meg aztán a Splenda biztos üzleti partnere is volt. :))
Ezért ebben a kérdésben kinek-kinek meg kell hoznia a maga döntését.
Pusza:
Hoxa

Sziasztok

Néhány kérdésem lenne. Az normális, hogy a súlyom alig változik, ellenben az átmérő csökken?

Van valami tippetek arra vonatkozóan, hogy milyen gyümölcslevet lehet inni? Ez az ami baromira hiányzik, a vizzel nem vagyok kibékülve. A Plus-ban lehet kapni (igen olcsón) 100%-os narancslevet (Belsina asszem a neve) ami cukor hozzáadásas nélkül készült. Ezt lehet? Vagy valami hasonló?

Az első fázisban tényleg kell az 1500 kalóriás napi bevitelt tartani? Egy frankó paprikásszalámi sajttal, meg egy kis zöldségbomba az már majdnem 1200... és ez egy étkezés.

köszi a válaszokat

üdv,
csaba

Szia!
Súly normális hiszen a zsír térfogata nagy előbb utóbb ha a térfogat csökken csökkeni fog a kg is!
Gyümi lét felejtsd el a bevezetőben hiába nincs benne cukor van benne gyümölcs cukor és ezért nagyon magas a ch ja. Az 1500 kcal t valaki tartja valaki nem, de nem feltétlenül fontos.a ch a lényeg.

Én még csak Splendával készül édességeket találtam (rágó, cukorka), de magát az édesítőszert nem. Viszont használhatod a Süssinát ,a Huxolt. Ezekben nincs aszpartam, bár megoszlanak a vélemények ezen a fronton is. Van aki évek óta Canderelt eszik, ami aszpartam alapú, mégis lefogyott.

Szia Jucus!
Szóval 1 évig jártam akkupunkturás kezelésre hetente 3szor.
napi 600 cal volt az adag.
Igazából most sem hagytam abba, de már csak hetente egyszer megyek.
600 calba sok minden belefér ha jol csinálja az ember.
10 kgt akarok még fogyni.
már kettő lement. és ellentétben azzal amit mondanak én minden reggel rá állok a mérlegre, hogy lássam az eredményt. ez doppingol, vagy arra sarkall hogy jobban visszafogjam magam. (digitális mérlegem van.)
és nagyon jo érzés hogy már 44-es bugyit vehetek.
a párom a 42-es tangát szeretné rajtam látni:))))))))))

Sziasztok, ma kezdtem másodjára a Dr. Ádám Veronika féle diétát (alias Atkins).Az a kérdésem hogy ebben az első szakaszban lehet enni túrót újhagyma+paprika+uborka+kínai kel+só+tejföl+tejszín keverékével? Ez az első szakasz meddig tart?

sziasztok

első hozzászólásoma fórumokon, de szorgalmasan olvastam :) azonban így is van kérdésem, lehet, hogy a válasz csak elkerülte a figyelmemet.

mi a helyzet a főzéssel ??? mennyire változtatja meg az értéket az elkészítési eljárás ? mi van ha bele fő az ételbe valami, de nem eszem meg ?
egészen konkrét példa: húslevest főzök. persze van benne zöldség is, sárga répa, karalábé stb.
ha csak a húst és a levét eszem az okés ? vagy abban már benne van ez esetben a sárgarépa szénhidrátja is ??

előre köszönöm a válaszokat. sok sikert mindenkinek !

Oldalak

Tartalommegosztás

Feliratkozás Feliratkozás a címlapon megjelenített tartalmakra csatornájára