Sziasztok!

Reggel bukkantam rá erre a fantasztikus holnapra, és tátva maradt a szám! :) Nagyon köszönöm a honlapgazdának a sok információt.

Én most szeretném elkezdeni az Atkins-féle diétát. Kb. 30 kg feleslegtől szeretnék megszabadulni. Eddigi fogyókúrás tapasztalataim csak és kizárólag a kcal-számolgatásos módszeren alapulnak (sok zöldség, gyümölcs, semmi zsiradék, liszt, cukor). Legnagyobb eredményem a tavalyelőtti 29,5 kg leadása, amiből azonban sajna már 20 kg-ot vissza is szedtem, úgy egy év alatt.:(
Kicsit fura nekem még ez az egész, és több mindent nem értek. Légyszíves segítsetek ki, ha tudtok! Például mit jelent az, hogy egy csészényi zöldség? Nekem többfajta csészém is van... :-S
Lehet azt, hogy ha én ki nem állhatom a karalábét, de imádom a zöldborsót, akkor abból eszek 1-1 csészényit, vagy célszerű keverni?

A "Hasznos információk" résznél azt olvastam, hogy a csirke melle helyett egyem a combját. Hááát... nem akarom rögtön megszegni a szabályokat (sőt!), de tényleg ennyire számít, hogy melyik részét eszem meg? (Ha választani lehet, akkor inkább a mellét enném!;)

És még egy kérdés: milyen vitamint, és főleg milyen mennyiségben? Pezsgőtablettában, vagy tablettában?

Válaszaitokat előre is köszöni,
pampi:)

fórum: 

hozzászólások

sziasztok én nem csak hogy zöldfülű vagyok de elkeseredett is...jelen pillanatban szedem a rost tablettát a bio-cll-et kromot de állandóan éhesnek érzem magam..sok jót hallotam az Atkinsról szeretném elkezdeni és segítséggel azt hiszem sokkal könnyebb..ja és elkezdtem tornázni ami 20kg felesleggel iszonyú megterhelő..
fogadjatok türelemmel és előre is kösz a segítségeket:))

Szia Buksmuks!
Az Atkinsnál nem szabad éhezni. Pont az a jó benne, hogy elmúlik az éhségérzet és az édességek utáni vágy. Én már az első héten éreztem, hogy megváltozott a kajához való hozzáállásom. Már nem fontos, sokkal fontosabb dolgok vannak annál.
Persze eszem, és élvezem is a finomságokat, amit csinálok, de már nincs az a beteges ragaszkodásom hozzá. És időben abba tudom hagyni, nem tömöm magam kifulladásig.
Hoxa

Egyel-egyel-egyel. Az ehezes nem jo. Ne szamold a Kcal-at, hanem egyel sovany husokat es zöld salatat hozza, annyit amennyitöl jol laksz. Meglatod 1 idö utan kevesebbet es kevesebbet fogsz enni, es megis jol laksz.Kitartas, sikerülni fog :-))

Én is kalóriát számoltam korábban, és amikor elkezdtem az Atkinst, állandóan éhes voltam. Nehéz volt elfogadni a tényt (mert most már az), hogy sokkal nagyobb mennyiséget is magamba tölthetek, mint korábban, és FOGYOK. Úgyhogy, addig nem állok meg a kajában, amíg jól nem lakom.

sziasztok T mit reggeliztek ha dolgozóba mentek vagy vagytok?Nálam még az ebéd is nehezen megoldható a munkahelyemen..mi az amit előre el lehet készíteni reggeli ebédre?mert ha hazaérek már olyan éhes vagyok bár csak ubi paprika egy paradicsom kis reszelt sajt(trapista) egy pici kefir ilyenkor amit eszek..de ez igy nem jó és ha már elmulnak a női napjaim szeretném elkezdeni az atkinst..Tudom butaság igy görcsölni a dolgokon de Ti nem féltetek attól ha rosszul "esztek" valamit akkor visszájára fordul és fogyás helyett még több kig jön fel?Vagy ez nem fordulhat elő?

Erika! Ezeket a kapszulákat szedtem, de fogalmam nincs, hogy minek?
Ha valaki fogyizni kezd egyszerre több mindent csinál.Kevesebbet eszik,mozog, odafigyel arra, hogy mi is visz be kaját.Nehéz eldönteni,hogy ezeknek a kapszulknak van -e hatása.Úgy tetszteltem, hogy csak maga a kapszula mire képes, fogyi nélkül.Számomra fölös.pénzkidobás.
De ez csak egy tapasztalat.A szűztea kapszula zöldteából van nem?Hamár egy teát sem lehet inni a fogyi alatt, megette a fene:))Ilyesmikre nem figyelek és mégis fogok.

Sziasztok!
Én is belevágtam ebbe a "diétába", bár mi úgy veszem észre, több mindent főzünk, és eszünk, mint amiket itt olvastam a napokban.
Kérdésem:
Mi van a csokival, cukorral?
Ezt úgy értem, hogy a napi max. 20 gramm szénhidrátot lehet-e ezekkel kimeríteni??pl. olyan kávét kap az ember, hogy cukor van benne, és tejpor, vagy bűnbe esik, és egy mini kocka csokit megeszik. Vagy ez teljesen TILOS. Eddig csak itt olvasgattam, a könyvet még nem. Ha már volt róla szó, bocsi ...

Még egy kérdés:
szójaliszt??
ebben harmad annyi szénhidrát van, mint a fehérlisztben. Ezzel lehetne főzni?
Vagy egyáltalán nem lehet ilyesmit enni (nem miattam, hanem a család miatt, így könnyebb lenne főzőcskézni)
Bocsi a buta kérdésekért, igérem, megszerzem a könyvet, és áttanulmányozom....

Ne vágj bele, először tanulmányozd mit szabad és mit nem.Az infókat olvasgasd el.Nyomtass kis egy ch.táblázatot.Fontos az is mennyit kellene leadnod, hacsak pár kg.-ot akkor elég a ch.-t visszvenni.
A szójalisztben valóban kevesebb a ch.de az első fázisnál nem használható.A családnak jó, ha nem Atkins-szerint étkezik.Egészségesebb.De inkább a tönköly lisztet használad.

Rendszeresen böjtöltem régen, mindíg a hétfőt választottam.Majd kettő napot és a csúcs a négynap vizkúra, de azt hittem már papot kell hívni.
A tisztitás állítólag segít,szép lesz a bőr, könnyűnek érzed magad.Salakanyag víz és só távozik a szervezetedből, de visszajön amit leadsz.

Egyébként pedig az adó csomagban van egy tájékoztató minden le van benne írva. Repjegybe nem vagyok biztos, de ha szl val igazolni tudja hogy ott fellépett és az odautazáshoz kellett mitől lenne másabb mint a benzin? Nézd meg hátul.

Oldalak

Tartalommegosztás

Feliratkozás Feliratkozás a címlapon megjelenített tartalmakra csatornájára