Sziasztok!

Reggel bukkantam rá erre a fantasztikus holnapra, és tátva maradt a szám! :) Nagyon köszönöm a honlapgazdának a sok információt.

Én most szeretném elkezdeni az Atkins-féle diétát. Kb. 30 kg feleslegtől szeretnék megszabadulni. Eddigi fogyókúrás tapasztalataim csak és kizárólag a kcal-számolgatásos módszeren alapulnak (sok zöldség, gyümölcs, semmi zsiradék, liszt, cukor). Legnagyobb eredményem a tavalyelőtti 29,5 kg leadása, amiből azonban sajna már 20 kg-ot vissza is szedtem, úgy egy év alatt.:(
Kicsit fura nekem még ez az egész, és több mindent nem értek. Légyszíves segítsetek ki, ha tudtok! Például mit jelent az, hogy egy csészényi zöldség? Nekem többfajta csészém is van... :-S
Lehet azt, hogy ha én ki nem állhatom a karalábét, de imádom a zöldborsót, akkor abból eszek 1-1 csészényit, vagy célszerű keverni?

A "Hasznos információk" résznél azt olvastam, hogy a csirke melle helyett egyem a combját. Hááát... nem akarom rögtön megszegni a szabályokat (sőt!), de tényleg ennyire számít, hogy melyik részét eszem meg? (Ha választani lehet, akkor inkább a mellét enném!;)

És még egy kérdés: milyen vitamint, és főleg milyen mennyiségben? Pezsgőtablettában, vagy tablettában?

Válaszaitokat előre is köszöni,
pampi:)

fórum: 

hozzászólások

Sziasztok!
Tudna valaki segíteni abban, hogy megértsem miért van szükség a táplálékkiegészítőkre, ha azt eszünk az Atkinsben, amire szüksége van a szervezetünknek? én ezektől idegenkedem, még a kálciumot meg a magnéziumot úgy ahogy elfogadom de miért kell vitamin a zöldségek mellé? a többi kiejthetetlen nevűről már nem is beszélve.
köszi

Köszi a tippet Moncha!
Örülök, hogy valaki írt valami tanácsot, ám pár dolgot még elmondanék. Az egyik, hogy igaz hogy 16 éves vagyok és fiatalnak számítok és nem javasoltak a különböző fogyókúrák, diéták, pont ezért írtam ide hátha tud valaki valami tippet adni nekem. Mert midenképpen változtatni szeretnék. 1-2 év alatt sokat híztam és félek ez így fog folytatódni, és ha most nem teszek semmit később rosszabb lesz. Ebben biztos vagyok, mert eleve a családomban is hízékony mindenki, és ráadásul az alacsony termetem miatt jobba meglátszik a felesleg, nem oszlik el úgy. És nem bízok abban se, hogy majd növök még eleget és akkor eloszlik a feleslegem, mert sose voltam magas és a családtagjaim se magasak.
A másik pedig, hogy jó, hogy ne egyek sok ezt-azt, de azt meg nemtoom pontosan mit egyek helyette, mert az tuti, hogy sokszor nem lakom jól gyümölcsökkel, zöldségekkel. Ráadásul az otthoni ételek nem túl változatosak és pl. sokszor eszünk tésztát is. Talán be kéne szereznünk egy új szakácskönyvet? :))) Valaki tud ajánlani egy jót, amiben egészséges kaják vannak?
Mellékesen megjegyzem nem szoktam kolát se cukros, csokis dolgokat inni, enni őszintén szólva nem tudok belőlük sokat fogyasztani és nem szeretem tulzottan őket. Szóval nem emiatt hízok.
Lenne még kérdésem is, pl az, hogy mások szerint is a kevesebb súlyfeleslegtől lehet legnehezebben megszabadulni?
És még valami érdekelne a Kcal-t sok helyen feltüntetik, számolják a napi Kcal-t, hogy foggyanak, ám ez milyen arányban van a kg-al? Szóval vannak akik pl egy nap 1000Kcal-on belül esznek és ha emellett maradnak megsaccolható-e, hogy hány kg-ot fog fogyni az illető mondjuk 1 hónap múlva?
És egy fontos kérdés mely ételektől lehetünk fáradékonyak? Mert ami azt illeti eléggé fáradékonynak, lustának érzem magam, és hallottam, hogy nem feltétlen a kevés alvás okozhatja, hanem néhány ételféleség, csak azt nem tudom mik. Valószínüleg ez is közrejátszhat abban, hogy hízok, mert fáradt vagyok mozogni sokszor.
(Remélem valaki ráér elolvasi mindezt, és válaszolni :))) )

Szia!

Abban tökéletesen igazad van, hogy most kell odafigyelned, mert később csak rosszabb lesz. Én 20 évesen híztam el egy boldog kapcsolatban. Ha most odafigyelsz és mindig is így élsz, akkor nem lesz baj.
A kevesebb kilót is ugyanúgy hosszabb ideig lehet leadni, mint a sokat. Az a legjobb, ha nem gyorsan fogysz, mert az maradandóbb. A hirtelen feljött kilóktól sokkal könnyebb megszabadulni viszont, mint az évek óta felrakódott kilóktól!

Hát igen, Te még nagyon függsz a családod étkezési szokásain, itt a remek alkalom, hogy reformálj ezen! :)))
A lényeg a sok zöldség, gyümölcs, fehérhús (pl. csirke-pulykamell) A legjobb, ha sült krumli helyett az ember zöldköretet eszik, vagy zöldséggel készíti el a húsételt. Most már sok ilyen szakácskönyv van, de ha itt megnézed a recepteket és kinyomtatod anyukádnak, abban is nagyon sok jó ötlet van nem diétázó embereknek is.

az orvosi diéta alapszik a kalória számláláson és ez lassú, de tartós fogyást eredményez.

a fáradékonyság ellenszere: napi 2 liter folyadék (ásványvíz, tea cukor nélkül..) fogyasztása, valamint a finomliszt elhagyása az étrendből és a rendszeres mozgás. Tehát teljes kiőrlésű kenyér a fehér helyett, sütemények más liszből(mint finomított-recepteket nézd meg). Én mióta nem eszem annyi szénhidrátot és sok folyadékot iszom, nagyon energikus lettem, pedig már nem vagyok 16 éves! :)))))

Nincsen mit, remélem sikerül átállni erre az egészségesebb étkezésre.
Szerintem itt azért családias légkör van, itt nem fáradtság a segítség! :))))
Sok sikert, néha beszámolhatnál hogy alakul az életed! :))

Sziasztok!

Kérdésem lenne, nem biztos, hogy kapok rá választ.
Disznóvágás volt nálunk, és úgy szokás, hogy pl. vért is sütünk reggelire. Na én sült vért ettem, és csak annyi lenne a kérdésem, hogy vajon mennyi a vér CH tartalma?
Valaki tudja esetleg?
Előre is köszi a felvilágosítást!

ha a bevezető szakaszban vagy sajton és tejszinen meg tejfölön kivül(max 3evőkanál a tobbi ch-t figyelembe véve) semmilyen tejterméket nem ehetsz kenyeret meg semmilyen félét. Hallottam egy tippet tojásfehérjét habbá verni bele a sárgáját reszelt sajt,só és tepsiben megsütni mint a piskotát. Ez valami kenyérpotlékféle én még nem próbáltam.

Sziasztok,!Meg tudná valaki mondani,mi a neve annak a papirnak"hivatalosan" ami méri a vizeletben,hogy zsirégető fázisban vagy-e? Na ezt jól megaszontam,de talán értitek.És,hol lehet ezt egy kisvárosban beszerezni,Sajna nálunk szinte semmi sincs ami kellene a diétámhoz!

Szia Tasi1!
Te a kenon-mérő csíkra gondolsz :)
Nos ennek van több gyártója, a német (drágább) gyártmány a Meditest combi 6 illetve a 9 kapható, mind2 mér ketont, ezekből az 50db-os olyan 3000 Ft. De van cseh gyármány is, ennek Ketofan a neve, ez csak a ketont méri és 50db kb 700 Ft. Hétfőn kapok remélhetőleg 1 másik gyármányt, (mivel a Ketofant nem tudtam a bolt beszerezni.. 1 hete hívogatom a boltot..) nos ez a másik gyártmány is német a nevét fejből nem tudom ;) Ez mást is mér, vércukrot is és ez 1700 ft 50db.
Sajnos Szegeden is nehéz beszerezni.. nem tudom postán lehet-e rendelni. De szerintem nem létfontosságú a diétához.

Csajok, hová tűntetek??? nincs itt senki?
Ma van a hatodik napom, szerintem mindent maximálisan betartok, közben olvasom itt a hozzászólásokat, hogy nagyon sokan keményen megszenveditek és rosszul vagytok. Ezzel ellentétben nekem még a közérzetem is jobb, mint a diéta előtt. ez normális? vagy azért van, mert még csak a 6. napom?

Szia Lindi! Én is keresem a lányokat, egyedül érzem magam ,de végül is írogatok mindenkinek egy kicsit,majd elolvassa valaki mit írok.Nagyon jó érzés,nem puffadok,nem fáj a hasam,nem nyom a hájam annyira,ha leülök,azért még van motyó a testemen,de majd le megy az is.Ami zavar az a hülye gondolataim az édességekről,de nem azért,mert éhes vagyok a diéta alatt.

Flo: próbálkoztál már a krómtablettával? régebben amikor még fittneseztem, szálkásítottam, majd'meghaltam az édességért. Akkor kezdtem el a bio-krómot szedni. teljesen elmúlt a "vágy". most már nem szedem, és nem is hiányzik az édesség. próbáld ki, hátha... :)

Szia!Nekem is tegnap volt a 6.napom,ráálltam a mérlegre amit nem szabadott volna,és a 3kg fogyás,amit tapasztaltam,úgy elvette az eszemet,hogy nem birtam,bünbe estem,ettem-ittam,had ne részletezzem.Meg is lett az ára,elkezdett verni a viz,pocsékul lettem elrontottam az egész napomat.De ez nem térit el a folytatástól,ma ismét Atkins szerint eszek.Legyen nekem ez intő példa,már nem ugy reagál(szerencsére) a szervezetem a szánhidrátokra mint egy hete.Ami érdekelne,hogy érted azt,hogy maximálisan betartod?A könyv szerint eszel,vagy számolgatsz?Ha igen,melyik táblázat jött be neked? Sokat kell fogynod? Bocs a sok kérdésért! Szia!

SZia Erika! A SZITUÁCIÓ UGYANAZ! Már minden honnan ment le zsír ,még onnan is ahol jó lett volna ha úgy marad,na de mindegy,majd megtalálom a köldökömnél.A hátsó combom gázos eléggé és a fenekem is hasonlít egy tenisz pályához,DE ÉN SZERETEM MAGAM : ))))

Szia mindenki!
Én most vettem meg a feleségemnek a könyvet, így tehát csak most kezdi olvasgatni.
Van egy csomó kérdése...Hogyan kezdjen hozzá? Mit ehetek? Miben mennyi a szénhidrát? Valaki tud segíteni az első lépések megtételében? pl: az első nap, második nap... mit ettetek?

Kedves Nacsaj!
Az oldalsó menüben barangolj egy kicsit.
A fórumokból az Atkins recepteket és a Mit ettél ma fórumot ajánlom, onnan lehet csemegézni, hogy mások hogy csinálják.

Ha az engedélyezett ételekből eszik csak, nagy baj nem lehet :)))

A sárgarépát azért sem lehet enni, mert nagy a keményítőtartalma (mint a krumplinak), szigorúan tilos, nem érsz el vele semmit!!!
Azt akarom tőletek kérdezni, hogy a mai napomat teljesen elszúrtam azzal, hogy megittam kb 2-3 bögre teát és 1 neocitrant? tegnap este belázasodtam, influenzás vagyok, és ezeket muszáj volt meginnom. köszi a válaszokat!

Én már a harmadik napja iszok napi két alkalommal neocitránt,eszem az aspirint, az egészségem is javul és a súlyom tovább csökken! Szerintem a láz és a betegség nagyobb kárt okozhat mint a tea és a gyógyszer! Jóbulást kívánok!

Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hátha tudja valaki, mennyi a ch-ja a kókuszdiónak-magának a gyüminek-, és mennyi a gránátalmának. Midkettőt imádom, s ha elfogadhtó értéken belül vannak, akkor ezzel tologatnám a ch-kat a kritikus szintemig, mert nagyon szeretem őket! Én nem találtam őket egy chtáblázatban sem!
Elölre is köszi!

Oldalak

Tartalommegosztás

Feliratkozás Feliratkozás a címlapon megjelenített tartalmakra csatornájára