Sziasztok!
Olvastam ezt a diétát, és nekem nagyon elnyerte a tetszésem. Volna kedve valakinek csatlakozni?
Nekem vasárnap telik le a 13 naposom, és utánna szeretném folytatni. Ez számomra egy szimpatikus lehetőség. Az alábbaikban leírom a 33 napos diétát, aki gondolja, használja.

fórum: 

hozzászólások

1. nap

Reggeli: Puffasztott búzaszelet fátyolsonkával. Óvári sajttal
Ebéd: Cézár-saláta kenyér nélkül
Vacsora: Tejszínes-gombás pulyka
Hozzávalók: 30 dkg csirkemell, 20 dkg gomba, 2 dl főzőtejszín, 1 tojássárgája,
1 fej vöröshagyma, rozmaring
A hagymát felszeletelve olajon megpirítjuk, beletesszük a felaprított gombát, rászórunk egy kevés rozmaringot, fedő alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, majd ha az is megpuhult, összekeverünk 2 dl főzőtejszint J tojássárgájával. és folyamatos kevergetés mellett összefőzzük.

2.nap

Reggeli: Rántotta párolt vegyes zöldségekkel
Ebéd: Gyros-tál pita nélkül
Vacsora: Sült zöldségek csirkehússal
Hozzávalók: 1- 1 kis fej karfiol és brokkoli, ízlés szerinti mennyiségű sült csirkemell, 1 pohár light tejföl, 1 tojás, 10 dkg Anikó sajt, zöldfűszer-keverék
A brokkolit és a karfiolt rózsáira bontjuk, megfőzzük, és egy üvegtál aljára tesszük. A főtt csirkemellet apróra vágjuk, rászórjuk a zöldségre. A tejfölt a zöldfűszerekkel és a tojással elkeverjük, rálocsoljuk a húsos zöldség tetejére, majd megszórjuk a reszelt sajttal. Közepes lángon 10-15 perc alatt összesütjük.

3. nap
Reggeli: Főtt virsli mustárral
Ebéd: Sárgaborsó-főzelék rántott csirkemellel
Hozzávalók: 30 dkg sárga borsó, víz, pirospaprika, só, bors, 1 dl joghurt, 1 kis fej vöröshagyma, 2-3 babérlevél
A borsót feltesszük főni annyi vízzel, hogy ellepje. A vízbe beletesszük még a vöröshagymát, a babérlevelet, és addig főzzük, amíg, megpuhul. végül joghurttal besűrítjük.
A rántani való húst a szokásos módon panírozzuk, csak liszt és zsemlemorzsa helyett zabkorpába forgatjuk.
Vacsora: Natúr pulyka mell zöldsalátával

4. nap

Reggeli: Puffasztott rizsszelet Anikó sajttal, paradicsommal
Ebéd: Sült mozzarella párolt spárgával
Vacsora: Zöldbabos tofu
Hozzávalók: 40 dkg tofu, 3 evőkanál olivaolaj, zöldfűszerek, 20 dkg zöldbab, só, tyúkhúsleveskocka
A tofut megszórjuk borssal. zöldfűszerekkel. az olivaolajon megsügük, a zöld
babot megfőzzük a leveskockából készült levesben, és a tofuval tálaljuk

5. nap
Reggeli: Puffasztott rizsszelet túrós tonhalkrémmel
Hozzávalók: 1 kis fej hagyma, I gerezd fokhagyma, 25 dkg sovány tehéntúró,
1 pohár light tejföl. I doboz füstölt tonhal. citromlé az ízesítéshez
A hagymát apróra vágjuk, hozzáadjuk az összetört fokhagymát, kikeverjük a túróval és a tejföllel. A tonhalat villával összetörjük, és hozzáadjuk a túróhoz. ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, citromozzuk.
Ebéd: Rántott karfiol vegyes savanyúsággal
A rántani való zöldséget a szokásos módon panírozzuk, csak zsemlemorzsa helyett zabkorpába forgaljuk.
Vacsora: Sült virsli párolt káposztával

6. nap
Reggeli: Tükörtojás sült sonkával
Ebéd: Rántott sajt zöldsalátával
A rántott sajthoz edami, köményes, Anikó vagy Óvári sajtot válasszunk. A szokásos módon panírozzuk, csak zsemlemorzsa helyett zabkorpába forgatjuk.
Vacsora: Sárga répával töltött csirke
Hozzávalók: 50 dkg csirkecomb, 20 dkg sárgarépa, 2 főtt tojás, vöröshagyma, petrezselyem
A sárga répát apróra reszeljük, összekeverjük a felkockázott tojással és a petrezselyemmel. Sóval, borssal ízesítjük, majd összegyúrjuk az apróra vágott vöröshagymával. Kicsit állni hagyjuk, majd a tölteléket betöltjük a combok bőre alá. Sütőzacskóban pirosra sütjük

7. nap
Reggeli: Natúr joghurt fagyasztott gyümölcsökkel turmixolva
Ebéd: Görög saláta
Vacsora: Sajtos-tarjás pulyka
Hozzávalók: 4 szelet tarja. 4 szelet pulykamell-sonka. 20 dkg Óvári sajt. vaj a sütéshez
Az olvasztott vajon megsütjük a tarjaszeletek egyik oldalát. Megfordítjuk. ráfektetjük a sonkaszeleteket. és megszórjuk reszelt sajttal. Addig sütjük, míg a sajt megolvad, és a teteje barnára sül.

8. nap
Reggeli: Paprikába töltött körözött
Hozzávalók: 20 dkg sovány túró. I fej vöröshagyma. ízlés szerint tejföl. pirospaprika. Zöldfűszer-keverék
A hozzávalókat villával összedolgozzuk, a paprika magházát kivesszük. és beletölgük a körözöttet.
Ebéd: Zöldségleves gazdagon
Hozzávalók: 3 evőkanál olivaolaj. 2 f vöröshagyma. 1 zöldpaprika. 1 pirospaprika, 1 kisebb cukkini. 1 gerezd fokhagyma. 2 paradicsom, petrezselyem, leveskocka. 2 dl főzőtejszín, víz ízlés szerint A zöldségeket felkarikázzuk, olivaolajon kissé megpirítjuk. hozzáadjuk a vízben feloldott leveskockát. az összetört fokhagymát és a petrezselymet. Fedő alatt pároljuk, majd a tejszínnel besűrítjük. és összeforraljuk.
Vacsora: Zöldborsófőzelék sült virslivel
Hozzávalók: 30 dkg zöldborsó, víz, só, bors, l dl joghurt. 1 kis fej vöröshagyma. 2-3 babérlevél
A borsót feltesszük főni annyi vízzel. hogy ellepje. A vízbe beletesszük még a vörös hagymát. a babérlevelet. és addig főzzük amíg megpuhul. majd a joghurttal besűrítjük

9. nap
Reggeli: Puffasztott rizsszelet brokkolis szendvicskrémmel
Hozzávalók: 20 dkg brokkoli. 5 dkg sovány túró, I gerezd fokhagyma. ízlés szerint só. bors
A brokkolit megpároljuk, villával összetörjük, elkeverjük a túróva,. az összetört fokhagymával, sóval és borssal.
Ebéd: Tejszínes-gombás pulyka
Hozzávalók: 30 dkg csirkemell. 20 dkg gomba, 2 dl főzőtejszín. 1 tojássárgája. 1 fej vöröshagyma. Rozmaring.A hagymát felszeletelve olajon megpirítjuk, beletesszük a felszeletelt gombát, rászórunk egy kevés rozmaringot, fedő alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, majd ha az is megpuhult, összekeverjük a főzőtejszínt a tojássárgájával, hozzáadjuk a húshoz, és folyamatos kevergetés mellett összefőzzük.
Vacsora: Párolt spárga sonkába tekerve, olívaolajon megpirítva

11. nap
Reggeli: Puffasztott búzaszelet körözöttel
(A receptet lásd a 8. napnál)
Ebéd: Gyümölcsleves, görög saláta
Hozzávalók: Friss vagy mirelit meggy, eper, málna (50 dkg), fahéj, édesítőszer, citromlé, 2 pohár natúr joghurt A gyümölcsöket tegyük fel főni annyi vízbe, amennyi ellepi, adjuk hozzá a fahéjat, az édesítőszert és a citromlevet. Amikor megfőttek, a natúr joghurttal besűrítjük. Melegen és hidegen is finom.
Vacsora: Rakott tojás
Hozzávalók: 4 tojás, 20 dkg marha párizsi;, I0 dkg baromfi virsli, 2 fej vöröshagyma, 2 dl light tejföl, 20 dkg sovány sajt, olaj a sütéshez Egy serpenyőbe beleütjük a tojásokat. Amikor kicsit megsültek, rárakjuk a csíkokra szelt párizsit és a virslikarikákat.
Rászórjuk a karikára szelt hagymát, leöntjük a zöldfűszeres tejföllel, megszórjuk sajttal, és lefedve készre sütjük.

12. nap
Reggeli: Hagymás-paprikás rántotta
Ebéd: Mozzarella paradicsommal
Vacsora: Csirkés egytálétel
Hozzávalók: 2 fej vöröshagyma, 2-2 piros- és zöldpaprika, 3 paradicsom, 3 dl light tejföl, 2 evőkanál mustár, 1 gerezd fokhagyma, 15 dkg sovány sajt. A csirkemellet csíkokra vágjuk, megszórjuk sóval és borssal. A tepsibe rakjuk a felkarikázott zöldségeket és a húst. A tejfölt elkeverjük a mustárral és az összetört fokhagymával, majd ráöntjük a tetejére. Alufólia alatt 15 percig sütjük, majd rászórjuk a sajtot és pirosra sütjük

13. nap
Reggeli: Sonka, Anikó sajt, paradicsom
Ebéd: Gyros-tál pita nélkül
Vacsora: Virslisaláta
Hozzávalók: 40 dkg baromfivirsli, 20 dkg sovány sajt, 10 dkg savanyú uborka, olaj, só, bors, citromlé, vöröshagyma, mustár A mustárt az olajjal, citrom lével, borssal, sóval elkeverjük. Beletesszük a karikára vágott virslit, az apróra vágott hagymát, a kockára vágott uborkát és sajtot.

14. nap
Reggeli: Puffasztott rízsszelet túrós tonhalkrémmel
(A receptet lásd az 5. napnál)
Ebéd: Tejben sült pulykapecsenye
Hozzávalók: 50 dkg pulykamell-filé, olívaolaj, kakukkfű ízlés szerint, 2 dl sovány tej A húst kicsit kiklopfoljuk, és csíkokra szeljük. Megszórjuk sóval és kakukkfűvel, olívaolajon átsütjük. Ráöntjük a tejet, fedö alatt puhára pároljuk. Tálalás előtt a fedőt levéve addig sütjük, amíg a léből csak sűrű mártás marad.
Vacsora: Sült virsli sajttal

15. nap
Reggeli: Karfiolos omlett
Hozzávalók: Fél fej karfiol,1 fej vöröshagyma, 3 tojás, zöldfűszerek, olaj a sütéshez
A karfiolt apró rózsákra szedjük, puhára főzzük, megszórjuk a zöldfűszerekkel. A hagymát apróra szeljük, kevés olajon megpirítjuk, beletesszük a karfiolt ráütjük a tojásokat és kevergetve készre süljük.
Ebéd: Görög saláta
Vacsora: Tzatziki sült csirkemellel
Hozzávalók: 2 csésze natúr joghurt, 1 db kígyóuborka, 1 gerezd fokhagyma, olívaolaj. só, bors, citromlé
Az uborkát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, összekeverjük a joghurttal. hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, néhány csepp citromlét, kockára vágott uborkát, a sót és a borsot. A kisütött csirkemellet felkockázzuk, és rászedjük az öntetet

16. nap
Reggeli: Vegyes zöldséges sajtsaláta
Ebéd: Halfilé sajtbundában
Hozzávalók: 50 dkg tengerihal-filé,
2 tojás, 1 pohár light tejföl, 15 dkg sovány sajt 2 evőkanál mustár. só, bors, pár csepp citromlé
A halat sóval, borssal citromlével ízesítjük, 1 órán át állni hagyjuk. Kevés olajon a szeletek mindkét oldalát megpirítjuk, tűzálló tálba egymás mellé fektetjük. A tojások sárgáját kikeverjük a mustárral, a tejföllel, az apróra kockázott sajttal és a tojások felvert habjával. Rálocsoljuk a halszeletekre, és előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.
Vacsora: Csirkés Cézár-saláta kenyér nélkül

19. nap
Reggeli: Paprikába töltött fetakrém
Hozzávalók: 15 dkg feta sajt, 2 főtt tojás, fél dl light tejföl, só, bors
A fetát villával összetörjük, hozzáadjuk a felkockázott tojást, a tejfölt és a fűszereket, és villával még alaposabban összedolgozzuk.
Ebéd: Görög saláta
Vacsora: Tükörtojás sült párizsival

20. nap
Reggeli: Rántotta sült virslivel
Ebéd: Sárgarépával töltött csirke
(a receptet lásd a 6. napnál)
Vacsora: Puffasztott rizsszelet túrós tonhalkrémmel
(a receptet lásd az 5. napnál)

22. nap
Reggeli: Natúr joghurt zöldalmával
Ebéd: Tojásos lecsó
Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma,
20 dkg gomba, 3 paprika, 3 paradicsom, 1 kis cukkini vagy padlizsán, 3 tojás
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk, belerakjuk a feldarabolt zöldségeket. Néhány percig fedő alatt pároljuk, ráütjük a tojásokat és folyamatos kevergetés mellett készre főzzük.
Vacsora: Zöldsaláta natúr csirkemellel

24. nap
Reggeli: Meggyturmix
Ebéd: Rántott gombafejek kovászos uborkával
A rántani való gombát a szokásos módon panírozzuk, csak zsemlemorzsa helyett zabkorpába forgatjuk.
Vacsora: Halfilé sajtbundában
(a receptet lásd a 16. napnál)

26. nap
Reggeli: Karfiolos omlett
(a receptet lásd a 15. napnál)
Ebéd: Frankfurti leves
Hozzávalók: 1 kis fej kelkáposzta,1 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 dl light tejföl, só, bors, majoránna, pirospaprika, 20 dkg baromfivirsli. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott káposztát. Felöntjük vízzel, és belekeverjük a fűszereket. Ha megfőtt, besűrítjük a tejföllel. majd hozzáadjuk a megpirított, felkarikázott virslit.
Vacsora: Virslisaláta
(a receptet lásd a 13. napnál)

A következő desszertekből akkor csemegézhet, amikor csak akar. Bármelyik étkezést kiegészítheti velük, ha egy kis édességre vágyik.

PALACSINTATÉSZTA:
Hozzávalók: 20 dkg zabpehely, 2 tojás, 1 dl tej. 1 dl szóda, pár csepp olívaolaj. só A hozzávalókat összekeverjük, ha túl híg a tészta. zabkorpával sűríthetjük. Édes és sós töltelékkel is tálalhatjuk.

ÉDES TÖLTELÉKEK
Kókuszreszelék édesítőszerrel
Cukormentes kakaópor édesítőszerrel .
Mák édesítőszerrel
Fahéj édesítőszerrel
Túrókrém édesítőszerrel
Natúr joghurt cukormentes kakaóporral, édesítőszerrel

TÚRÓS DERELYE
Hozzávalók: 20 dkg zabkorpa, 20 dkg sz6jatejpor, 1 tojás. s6, édesítő, kevés víz A töltelékhez; 10 dkg sovány túró,
1 tojássárgája, édesítőszerA tészta összetevőit összegyúrjuk, ha túl lágy, adhatunk még hozzá zabkorpát. 15 percig állni hagyjuk. Közben összekeverjük a töltelék hozzávalóit. Kinyújtjuk a tésztát kb. fél cm vastagra, kis négyzetekre szeljük. 1-1 kanál túrót teszünk a közepére, ráhajtjuk a széleit és összenyomjuk, Lobogó vízben 10-15 perc alatt készre főzzük, A kész derelyéket pirított zabkorpába forgatjuk. édesítővel elkevert sovány tejföllel leöntve tálaljuk

TÚRÓGOMBÓC
Hozzávalók: 50 dkg zsírszegény túró, 10 dkg zabkorpa, 2 dl tej, édesítőszer, pár csepp citromlé. A tejet felforrósítjuk, beletesszük a zabkorpát és az édesítőszert. Ha felforrt. Félrehúzzuk, amíg ki nem hűl, közben a túrót édesítőszerrel és pár csepp citromlével áttörjük. Összedolgozzuk a zabkásával, gombócokat formálunk belőle, és forró vízben készre főzzük. Édesítőszerrel készült málna- vagy eperöntettel és édesítőszeres tejföllel tálaljuk

KÓKUSZOS CSÓK
Hozzávalók: 4 tojásfehérje, ízlés szerint 2 édesítőszer, kókuszreszelék
A tojásfehérjét gőz fölött az édesítőszerrel kemény habbá verjük, majd beletesszük a kókuszreszeléket. Kiskanállal halmokat teszünk a tepsibe, enyhén előmelegített sütőben lassan készre sütjük.

MÁLNÁS TÚRÓPARFÉ
Hozzávalók: 30 dkg sovány túró,2 dl tejszín. 2 dl light tejföl, édesítőszer, reszelt citromhéj. 10 dkg nyers vagy mirelit málna. A tej szint kemény habbá verjük, a többi hozzávalót a gyümölcs kivételével villával simára keverjük, és belerakjuk a habba. Hozzáadjuk a málnaszemeket is, majd fóliával bélelt őzgerinc formába simítjuk, lefagyasztjuk, szeletelve tálaljuk

MEGGYTURMIX: 2 dl tejet keverjen össze 1 dl cukormentes ananászlével,1 csésze meggyel és édesítőszerrel. majd turmixolja össze.

KÁVÉHAB: 3 tojásfehérjét verjen fel habbá fél dl kávéval. Kevés édesítőszerrel.

SZEDERKRÉM: Sovány túrót keverjen össze ízlés szerint tejföllel. Édesítőszerrel és apróra vágott fagyasztott szederrel.

TEJBEGRÍZ MÁSKÉPP: 5 dl tejet forraljon fel egy csipet sóval. folyamatosan kevergetve szórjon bele 5 dkg zabkorpát. Ha újra felforrt, húzza le a tűzről. Hagyja állni 15 percig, majd ízesítse édesítőszerrel, cukormentes kakaóporral vagy málnával. meggyel. szederrel.

KIVIKRÉM: 1 pohár kaukázusi kefirt keverjen össze apró kockákra vágott kivivel, édesítőszerrel és annyi zabkorpával. Hogy krém állagú legyen.

Egyéb készen vásárolható édességek:

Orbit Drops, 0%-os gyümölcsjoghurt, Norbi Rúd, Airwaves cukorka, Cavalier diétás, kagyló alakú csokoládépraliné édesítőszerrel, Chuppa-chupps cukormentes nyalóka, Mizo Update puding,

Kivi, eper, meggy, ribiszke, szilva, zöldalma, málna, szeder, áfonya, egres, grépfrút.

hali,

szerintem a kaják baromi jók, de nekem személy szerint nincs ennyi időm főzicskézni (valamikor egy nap két félét is) és ráadásul mivel egyedül vagyok, csak nagyon kicsi adagokat kellene alkotnom. Ha meg többet csinálok, és netán meg is eszem :-) néha néha meg még édességeket is akkor - attól félek - nemhogy fogyi, de még hízás is lenne belőle.
De a receptek nagyon nagyon jók, szerintem én ezt a 90naposba, vagy a SBD-ba fogom alkalmazni.
Honnan szedted ezt a diétát?

Helló Ulla!

Jó ez a fogyi, javaslom neked. Elég változatos, egészséges, kevés ch....teljesen oké. Én azért nem éllok neki, mert gyakorlatilag folyamatosan diétázom, illetve kevés rossz ch-t eszem amúgy is.
Hol találtad ezeket a recepteket és hol vannak még? Mert ezeket én is ehetem és bővíteném a palettámat!

jaj, már nagyon unom! Éhesnek abszolút nem érzem magam (már szombat du. óta), de a megszokás hiányzik!!!! De szombatig még ki kéne bírni. Már csak amiatt is, hogy ne adjak fel minden elhatározásomat 1 hét után!
És az a baj, hogy én sokszor eszem "már úgy is mindegy" alapon (mennyiségre és minőségre értem), ami ilyenkor szokott eljönni, mikor feladom a fogyit. Ha most feladnám és elkezdenék enni, akkor szerintem nagyon sokat ennék... Szombat az utcsó napom, vasárnap kezdődik felvezető, amikor párolt alma - leves - p.alma a kajám. Plusz sok sok lé (akár leves). Ez már felüdülés lenne most úgy érzem.

Helló!

Na, akkor tegnap igencsak holtponton voltál!
Én boldog vagyok, leugrott kb fél kiló, de vagy 1 -nek érzem. Most erősebb lettem, már hétfő óta nagyon odafigyelek és itt az eredmény! Tegnap este már nem szenvedtem az éhségtől, már tök tudatosan csak pár falatot ettem és ez elég volt!

Én szoktam magamnak túrókrémet csinálni, meg zsbkorpából palacsintát, császármorzsát, piskótát, vagy eszem canderel csokikát. Nekem ezek a nasijaim, eléggé szükségem van az édesre, van, mikor gyümit eszem és az is csillapítja.
Nekem az válik be vacsira, hogy eszem, akár este 8-kor is, ha akkor érek haza, de csak fehérjét, vagy egy könnyű salit, vagy sajtot majszolok, tehát semmi szénhidrát, még lájtos sem. Szinte mindegy, napközben mit eszem, az esti kajálás a meghatározó nálam. Viszont ennem kell, mert különben reggelig nulla a cukrom és nem érzem jól magam!

hahó,

épp most írtam a másik fórumban, hogy tegnap befejeztem a böjtöt, ráadásul csokival zártam, amit nagyon nem kellett volna... de hát ez van, most már nem tudok mit csinálni :-) de én is be fogom ezt tartani, amit írtál, hogy este már csak fehérjét eszem vagy salit (bár azért nem vagyok oda), és nagyon kicsi mennyiségeket fogok enni, mert úgy vettem észre ez az aljas CH nagyon hízlal. Még ha nem is eszel mellé mást akkor sem fogsz fogyni :-( És kerülni fogom ezeket a gyümileveket is, mert most ezekben is csalódtam bármennyire cukormentes és bármennyire norbi (bár ezelőtt is nagyon ritkán ittam ezeket).

Oldalak

Tartalommegosztás

Feliratkozás Feliratkozás a címlapon megjelenített tartalmakra csatornájára