A kajáról annyi szó van itt a fórumon,de mi van a mozgással?Senki nem sportol?

fórum: 

hozzászólások

Sziasztok,
most tartok ott, hogy nem csak úgy fogyni szeretnék, hanem célirányosan innen többet, onnan kevesebbet alapon. Most hamarosan elérem az álom 80 kg-os határt, és már nem csak az számí, hogy de jó, fogytam. (Eddig a nagy súlyfelesleg miatt mindegy volt honnan megy le, mindenhol látványos volt.)
Szóval valami célirányos torna kellene a következő helyek megsegítésére :)
Alhas
Derék oldalsó, csípő feletti része
Comb külső, Csípő alatti része
Csípő
Comb belső fele
Felkar
Hát
Mell alatti rész

Viszont amire magamtól jöttem rá:
fenékből és comb első feléből bicózással rengeteg lement. értem ezalatt azt, hogy épp felfüggesztés alatt volt az atkin külföldre költözés okán, és ittkint, hogy spóroljak a közlekedésen - ami baromi drága egyébként - vettem egy bicót, és bizony eleinte alig tudtam meg hajtani, de nem sokkal később (kb. 2. hét) letekertem vele kb. 20 km-et, szinte megállás nélkül. Aztán mikor végre megszereztem a régi mérlegemet, kiderült, hogy csak 1,5 kg-ot hiztam vissza. És ezután jött a meglepi, hogy a combom viszont 67,5-ről 64 lett, a csipőm 111 -ről 109,5.
Szóval baromi jól esett :)

Szia!

Az Aerobikra esküsznek az okosok, mert ott aerob edzés van ugye 1 órán keresztül és a zsírégetsre az a legjobb. Azt, hogy honnan szeretnél fogyni, azt a tested úgyis eldönti. :) Ezalatt azt értem, hogy amilyen az alakod, olyan leszel lefogyva, csak kissebb..:)
Nekem a fenekem soha nem lesz fokhagyma: most 94 cm a csípőm és ennek még örülök is!:)

Én a futásra szavazok!
Hihetetlen érzés, amikor túlvagy 1-1 távon!
Emellett kitűnően formálja a popsit és a combokat, főleg ha váltogatjuk az egyenes és emelkedő szakaszokat!
Mindenkinek azt ajánlom, hogy ha teheti pulzusmérő órával eddzen, így lehet ellenőrizni, hogy milyen pulzustartományban edzünk! (zsírégető, állóképesség fejlesztő...)
Puszi: Drazsé

Na, végre megint elkezdtem sportolni. Reggelente járok konditerembe, egyik nap 40p futás + ha belefér még vmi kardio, másik nap erősítés felsőtestre. Utána infraszauna. Ez aterv, meg az h minden nap lejárjak. Csak sajnos ehhez 1/2 6-kor kell kelnem. Heti 2x du szeretnék spinningre járni, 1x meg jógázni. Szép a terv? Drukkoljatok, h be tudjam tartani.!
És amit még kitaláltam hozzá: vki mltkor betett itt egy cikket, h a lowcarb diéta zsírégető eredményét el lehet érni éhgyomorra végzett aerob edzéssel. Ezért nem eszem edzés előtt. Ez futás előtt kicsit gáz, de eddig még bírom. Majd beszámolok az eredményekről.

Nem akarlak elkeseríteni de így tuti fel fogod adni. A legnagyobb hiba amit el lehet követni a kezdésnél az pont ez, hogy irreális célt tűzöl ki. Egyrészt hosszú távon teljesíthetetlen, másrészt meg fogod utálni és a szervezetednek sem jó.
Ez is olyan életmódváltás, mint az étkezésben. Lépésről-lépésre. Feltéve ha nem egy hónapig akarsz járni, hanem hosszú távon.

Én is attól féltem, h le fog esni a vércukrom, de lekopogom, eddig bevált a dolog. Már 2x így csináltam. :-) Tudom, nem sok de akor is. És elméletem szerint ez a lényege: a szükséges energiát máshonann kell nyernie a szervezetemnek, és nem a vércukromból. Már ha ennek van egymáshoz vmi köze. Ehhez én nagyon hülye vagyok. A másik, amire gondoltam, h mivel mostanában olyan kajákat eszem, ami alacsony GI-jű, így a szervezetemnek már nincs igénye hirtelen cukorbevitelre, és talán az ilyen megterhelést is kiegyenlítettebben viseli. De ez megint csak az én nagyon szőke nős elméletem. Viszont elméletek gyártásában szuper vagyok! A párom ettől rendszeresen kiborul. :-)
A másik kérdés a kitartás. Kb. 2 éve jártam le 4 hónapig minden reggel edzeni, és azt is így, in medias res, kezdtem el, és akkor működött. És így legalább van miből ellógni. Ha keveset vállalok, akkor abból logok. Spec. ez is egy elmélet. :-)

Hát, két éve, amikor "normálisan" ettem, és elkezdtem a futást heti 3x40p, akkor nagyon hamar lement 2 cm. Aztán megállt. A két cm nekem már lement a lowcarbbal, sport nélkül, és megállt. Namármost, kíváncsi vagyok, h így a kettő kombinálva (lowcarb+futás) megszabadít-e még további 2 cm-től (ja, én végig fenékről beszélek). Jó lenne, de tulképp a mostani méretemmel is elégeedett vagyok. Feszesedni kéne.

Hát igen, a vércukor, meg az energia....
Energiát az evésből veszel és az sem baj, hogy diétázol, mert elég energia jut be a szervezetedbe és ha van miből égetni, akkor a kettő együtt ütős lehet. Tényleg nem érdemes ennyire túlzásba vinni, de Te tudod!

Jól esik ez az embernek!
Mikor nekiálltam a diétámnak, úgy kapartam össze infót róla, mert nem sok volt. A párom legyintett, hogy ugyan már, mit próbálkozom. Másnak nem is mondtam el. 1 hét után a párom látta, hogy nem viccelek és onnan már segített, a többiek meg csak néztek, hogy fogyok. Mit csinálsz, már ne fogyjál mondogatták. Aztán páran nekiálltak diétázni és nekik is sikerült. Nekem küldtek este sms-t, hogy elkeseredettek, vagy hogy milyen király ez a fogyi!

24.nap: elővettem a régi fogyinaplómat, és kitéptem belőle az oldalakat, mert akkora lófaszságokat írtam bele, hogy szégyen még csak újra elolvasni is..sőt, a címet is átírtam. szóval a lényeg, hogy ma annyit sikerült ennem, hogy még mindig rosszul vagyok, ergo,em fogok enni semmit ma már..ez van.holnapra maradnak a gyümik,meg a joghurt is.egyébként tegnap felvettem a szoknyát,amibe korábban klasszul belefértem,de egyszer sem vettem fel, mert mire felvettem volna meghíztam, aztán a fehér farmert is fel fogom lassan venni, meg a szoknyácskát, de leginkább majd annak fogok örülni, ha nem lesz a fenekemen hepehupa.
A cél egyelőre a fogyás, aztán majd az alakformálás.:-))

Bocsika mindenkitől!!
Ez a naplómba ment volna, de elfelejtettem, hogy most nem abban vagyok:-))

Egyébként azt akartam kérdezni, hogy ti hogyan tartjátok meg a súlyotokat? Ugyanolyan keveset esztek, vagy pedig többet sportoltok? milyen módszerrel tartsam a súlyom?

Szia!

Én fél éve tartom a súlyom. Sokáig ugyanúgy ettem: sok zöldség, husika, tejtermék, gyümi, magvak (én a south beach diétát csinálom) és néha beiktattam bűnözős napot: egy kis krumpli, vagy rízs. Most már heti 5x eszem ebédre egy nagyon kis mennyiség köretet is és eddig nem híztam vissza. Szerintem, ha nem zabálok úgy, mint régen-mert egyfolytában ettem és sokat és egész nap-akkor nem hízom vissza. Na meg, kell a sport!

Szia Kisgé!
Nagyon rendes vagy, hogy válaszoltál. Olvasgattalak itt titeket, és nagyon ügyesen csinálod. Én sem Atkinsozom, hanem megtaláltam a magam módszerét, és azt követem. A sok buktató után rájöttem, hogy mit mikor és mennyit kell ennem. Igaz, hogy még van hátra 5 kiló, és azt már tudom, hogy lefogyom nyugodtan, de nem szeretnék abba a csapdába esni, hogy utána visszajöjjön.
Én is erre gondoltam, hogy életmóddá változtatom az eddigi fogyit, kicsit átalakítom, és aztán nem kell aggódnom.
Nekem az estékkel volt gondom, akkor jött rám az édesség evés,de mivel mostanában akkor sportolok, ezért már nem is eszem hat után semmiképpen. Ki lehet bírni és éjszaka is jól alszom:-))
Futni futok, most már nagyon hiányzik minden nap szeretnék, csak hát az idő..most meg esik. Legfeljebb akkor aerobikozom egyet, az is jó mozgás.
hátha délután szép idő lesz:-)) és futhatok...jó lenne.

Sziasztok!
Segítsetek nekem! Olyan tornagyakorlatra lenne szükségem, ami a fenék izomzatát fejleszti és otthon is elvégezhető. Mióta fogytam, a fenekem mintha löttyedtebb lenne és nem túl szép így. Eddig jobban ki volt párnázva, és nem tűnt föl ilyesmi.
Szóval adjatok tanácsot!

Nekem ugyanez a bajom. És nem csak a fenekemen. Ahogy fogytam egy csomót derékból, tök szélesnek látom a csípőm. Pedig onnan is fogtam, csak negyede annyit :(
Bár nekem a fenekem kevésbé gáz, én bicózok, nekem az bejött fenékre és combra. Na de a csípőm... Mihez használunk egyáltalán csípő izmot?
Remélem egyáltalán csípőnek hívják a derekam alatt kb 3 cm-től a felső combig terjedő részemet :)

Szerintem Réka gyakorlatai jók nagyon, és a hegyre felfelé mászkálás, meg a lépcsőzés nagyon jó a fenéknek, és állítólag a futás is. ÉN is kifogytam a fenekemből és egyre laposabb..meg lötyi..masszírozni és váltott zuhanyoztatni kell a bőrt. Meg bőrradírozni.

Sziasztok!

Szerintetetek a lépegetőgép nem csinál bika-combokat ahelyett, hogy segítene fogyni? Bár mondjuk már mindegy, mert beleszerettem egy tök jó lépegetőbe és ma megvettem. Utána jutott eszembe, hogy lehet, hogy az csak erősít. Ha fogyókúrázom közben, akkor azért segít, nem??

Szia Brill,
akkor lesz bikacombod, ha 50 kg-val guggolsz. A lépegetőtől nem lesz, ha csak nem teszed a legmagasabb ellenállásra. Egyébként a lépegetővel kardiózhaszt is kicsi ellenálláson. Erősebb ellenálláson pedig erősítesz. DE ne izgulj, bikacombunk akkor van, ha még rá is hízunk, de mi pont az ellenekező hatást akarjuk elérni:-))

a lépcsőzőgép kifejezetten formáz és a szálkásítást vagyis a zsírszövet izomszövet arányának javulását okozza.Ezek a gépek/a kondobicaj ellipszisgép lépegető futópad/kardiógépek,Ez azt jelenti hogy a kardiovaszkuláris vagyis szív és érrendszer erősítése azaz az állóképesség növelése a céljuk.Izomtömeget/vastagodást/nem nagyon lehet elérni velük csak vékonyodást,mert az izomszövet közül lekuszik a zsírszövet és ezzel plussz a feszességgel amit okoznak a láb izmaiban sokkal vékonyabb hatást lehet elérni,ha van hozzá pulzusmérő akkor még az állapotodat is ellenőrizheted vele.Zsírbontást sajnos csak 40-50 perces munka után fejt ki.

Sziasztok!Az én problémám is hasonló a fenekem és a combim nem a leg formásabb.Most kipróbáltam a Bíró Icának A 20 perc combra kazettáját ami nagyon jónak tűnik.5 edzés után a csípőmből és a combimból is eltünt egy-egy centi.Ami a legjobb benne a számomra az az hogy nincs benne semilyen ugrálás,csak széken ülve ill. a földön fekve kell a gyakorlatokat csinálni.

Sziasztok!
Nos elhiszem, hogy csak akkor hatásos, hogyha 40-50 percet csinálok vele, de hát egy abszolút edzésmentes élet után valahogy hozzá kell szokni. Az első napokon már 5 perc is hatalmas lihegést és fájdalmat meg szívdobogást okozott, de most már bírok egyben 20 percet- hát valamikor csak eljutok a 40 percig. Bár ez a 4 nap is sokat segített ám, sokat fejlődtem:) Egy nap háromszor állok rá a gépre, és azért háromszor 20 perc nem rossz, nem igaz?
Bár én nem értek ehhez- így bontva is eléri a hatását? Vagy csak ha egyben csinálsz 40 percet? Ezen kívül még csinálom a 20 perces Norbi-ducit.. És mostmár nincs nyomás a fejemben 3 perc torna után..
Pussz

a szakmai hozzáállás az,hogy inkább ne csinálj előtte semmilyen mást/ súlyzós pl./hanem Egy héten belül 2 kardio és két súlyzós.Akkor csak tekersz aznap tehát nem bemelegítésnek hanem magának az edzésnek a feladata a kardio edzés .Az más ha csak bemelegítésként végzed 10 percig a kardio részt és utána pl súlyzózol

Úgy hallottam az aerob és az anaerob edzés kombinálása a leghatásosabb zsírégetés.
Nem tudnám megcsinálni, úgy hogy külön edzésre választom a kettőt, mert nekem fontos, hogy mind a kettőt csináljam. Szerintem jó ha egy edzésen belül mint kettőt csinálja az ember. Amikor atlétizáltam akkor is így volt.

Na jó és mi van azokkal, akik soha nem tornáztak és fogalmunk sincsen arról, hogy mi az aerob és anaerob edzés? Valaha mintha hallottam volna, de nem emlékszem mi az.
Arra senkitől nem kaptam választ, hogy napi 3X20perc is eléri ugyanazt a hatást, mintha egyszerre csinálnék 40-50 percet? Mert annyit nem bírok...:( Aki ért hozzá, az meg tudná nekem válaszolni?
Köszi: Bori

Szia!

Nem vagyok nagy szaki, de azt tudom, amit hallottam sok hozzáértőtől.
Ha nem rég kezdted a sportot, akkor heti 3-4 x végezz annyit, amennyit bírsz. Ha 20 perc, akkor 20 perc. Aztán ezt emeld meg szép lassan 5 percével, mert egyre edzettebb leszel.
A zsírégetés úgy működik, hogy minél tovább csinálod és minél edzettebb vagy, annál gyorsabban megy, tehát jobb az egyszerre 50 perc. Azt mondják a zsírégetés 1 óra múlva indul be, de ha már edzett vagy, hamarabb is beindul. Ha 3*20percet csinálsz, akkor el sem kezdődik és nem tudsz edzetté válni egyhamar. Mit is csinálsz? Taposás?

Szóval én annak idején atlétizáltam. Elméletileg versenyszerűen, de utáltam a versenyeket.:
Nagyon ritka volt, hogy 50 percig futottunk volna egyben. Az álltalánosság az volt, hogy max. 30 perc, (bár nem időre ment hanem körre) de inkább több sprint volt és még se volt rajtam zsír.

Azt elfelejtettem mondani, hogy nem mindegy mennyi zsírfeleslege van valakinek, mert ha kevés akkor másféle intenzitású aerob mozgás kell.
pl. 5-10 perc nagy intenzitású kardió
5 perc szünet és 30-45 perc alacsonyabb aerob mozgás. Ja és edzés után kb. egy órával fehérje bevitel. Még nem próbáltam ezt a fajta edzést, de hiteles a forrás.

Nos, nekem van elég zsírfeleslegem, de a probléma pl az is, hogy 12 évig intenzíven lovagoltam, így a combom is meg a vádlim is még most is, meghízva is kőkemény. Tehát a fene tudja, hogy hol kezdődik a zsír meg az izom.
A lényeg azonban az, hogy ha megszakadok sem bírok 25 percnél tovább taposni, hiába, még kell egy kis szokás..
Te hogy szoktál tornázni?

kb. másfél-két órás az edzésem.
Súlyzós edzéssel kezdem és utána 20 percet tekerek úgy, hogy 90 mp közepes tempó és 30 mp gyors tempó. Ez azért jó mert nem szabadul fel a kortizol ami már azt eredményezné, hogy az izomból is fogyjak.
Van egy oldal. Azt hiszem ironman.tar.hu. Ott nagyon jó tanácsok vannak.

Oldalak

Tartalommegosztás

Feliratkozás Feliratkozás a címlapon megjelenített tartalmakra csatornájára