Nem tudod mit egyél? Itt biztos találsz valami finomságot:) És még a kódját is megtalálod:)

fórum: 

hozzászólások

Diós rakott tészta Réka módra (Update 2-es)
Hozzávalók:
25 dkg fodros nagykocka durumtészta, 8 dkg kalóriaszegény eperdzem, 1,5 dl tejföl, 6dkg darált dió, 1 tojás, tengeri só.
A tésztát szokásos módon kifőzzük. Közben a tojást szétválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verünk. ha a tészta elkészült szűrőbe öntve lemossuk, majd lecsepegtetjük. Egy tálban a tejfölt simára keverjük a tojássárgájával és kevés édesítőszerrel. Amikor kész összekeverjük a tésztával majd két részben hozzáadagoljuk a tojásfehérjét.Öntsük egy hőálló tálba a felét, szórjuk meg a darált dióval,majd öntsük rá az eperdzsemet.Ráborítjuk a tészta második felét és közepesen meleg sütőben negyed óra alatt pirosra sütjük!

Tk. kenyér
hozzávalók:
3-3,5 dl "folyadék".(1 kefír felengedve az adott mennyiségre)
2 kk só
1 nk cukor (édesítő)
2 nk. olaj
20 dkg tk.rozsliszt
45 dkg tk. tönkölybúzaliszt
1 ek búzakorpa
3 ek. búzasikér
1 késhegynyi aszkorbinsav
1,5 kk porélesztő
Összekevered a hozzávalókat, formába teszed, megkeleszted, és előmelegített sütőben sütöd még jó nem lesz.
Aszkorbinsav azért kell hozzá, hogy "segítsen" az élesztőnek dolgozni, és szép nagy pufi kenyérkéd legyen.
Ebből a tésztából csinálhatsz zsömit, vagy kiflit, vagy bármilyen formát.

Vadas:
Rövid lével főzz meg-szeletelt:
sárgarépát, zellert, hagymát, fokhagymát és
petrezselyemgyökeret, nem túl puhára, majd ízesíted fűszerekkel:
tengeri só, babérlevél, borsikafű, ételízesítő.
Főzés után botmixerrel törd össze, husi mellé
fogyaszd.
Ez így 1-es kód, de ha behabarod tönkölylisztes habarással, akkor 2-es, vagy ha zsemlegombóccal eszed 3-as.

Update 1es vacsi:
Tepsit vékonyan olajozz ki olivaolajjal, fektess rá cukkini vagy patiszonszeleteket, tengerisózd, borsozd, és fűszerezd, majd öntsd rá a szószt:
2 tojás, 1 doboz light tejföl, vagy natúr joghurt, hagymakockák, reszelt Anikó sajt. Tetejére is tehetsz light sajtot, és süsd meg pirulásig forró sütőbe.
Önmagában is finom, de salátával is kitűnő.

Kedvencem az 1-es kódú túrógombóc:
40 dkg zsírszegény túró, 2 tojás, kevés édesítő és 6 dkg zabkorpa

Túrót összekeverem a tojás sárgájával, zabkorpával, édesítővel. A tojások fehérjét kemény habbá verem, majd hozzákeverem a túróhoz. Mindezt minimum 1 órára hűtőbe teszem, majd 8 perc alatt kifőzöm őket. Édesítős tejföllel tálalom, isteni édesség lesz belőle.

A másik egyszerűbb édesség:
Túrókrém, ami szintén 1-es kódú
Zsírszegény túró, édesítő, tejszín és cukormentes kakaópor
Összekeverem őket és már eszem is! Isteni és édes és gyors és egészséges! :))))

Sárgarépával töltött csirkecomb (Update 1-es)
H: 60 dkg csirkecomb, 20 dkg sárgarépa, 2 főtt tojás, vöröshagyma, fűszerek

A finomra reszelt sárgarépát eldolgozom a szintén finomra vágott tojásokkal, és a petrezselyemmel. Sózom, borsozom, szerecsendióval, citromlével és reszelt vöröshagymával összegyúrom. A tölteléket betöltöm a combok bőre alá. Tűzálló tálban olaj nélkül fóliával lefedve puhára párolom, majd saját levével öntözgetve pirosra sütöm. Lehet sütőzacskóban is elkészíteni. Ha sütéskor pár szelet almát is teszel mellé, mennyei ízeket kapsz!

Palacsintaaaa! :-))
2-es kód, tehát reggeli v. ebéd. Reggelire tejcivel, ebédre egy jó kis leves után.. Mmmmm.. :-))

12dkg zabpelyhet és 8dkg tk lisztet összeöntünk, 2 tojást beleütünk, simára keverjük majd szódavízzel hígítjuk (1,5dl) hogy ne legyen csomós. Megsózzuk (1 mokkáskanál), 3 ek olajat hozzáadunk. 15 percig állni hagyjuk. Palacsinta sütőben 12 palacsintát sütünk belőle picike olajon. Ízlés szerint töltjük.

Jó étvágyat! :-.)

Kókuszgolyó (Update 1-es)

Hozzávalók:
fél kg zsírszegény túró /pl.Bakony, Oké/
4 evőkanál folyékony édesítőszer
kókuszreszelék
eper (télen fagyasztott természetesen)

A túróhoz hozzá öntöd az édesítőt, ha elég szaftos a túró, rögtön tehetsz hozzá kókuszreszeléket ízlés szerinti mennyiségben, majd a tenyeredben kimérsz kb. egy evőkanállal a túróból és a közebéve teszel egy kis darab epret. Összegyúröd, golyót csinálsz belőle majd kókuszreszelékben megforgatod.

Eper nélkül is csodás:)

Teljesőrlésű zsömle
(Dönczi)
Fél kg tk liszt, fél csomag élesztő, fél dkg só és 1,5-2 dl víz és ízlés szerint egyéb fűszerek. Én imádom benne pl. az oregánót.

Ha meggyúrtuk kelesztettük, kis gombócokat formálunk és kivajazott tepsire rakjuk és még langyos helyen így is kelesztjük 20-30 percet. Sütés előtt vízzel megkenjük, a sütőbe egy vízzel teli edényt rakunk és először nagy majd kisebb lángon sütjük 10-10 percig, kb. Amikor kivettük ismét megkenjük vízzel és rácson hűtjük ki. Ha bevagdosod a tetejét (x-et teszel rá) még gusztusosabb lesz.

Csajok, heeeeeelp!!!!!!!! :-)

Sógorom 30.szülinapja szombaton. Ő is update.-es. Nincs valami tortaötletetek?
Gondolkodtam,h túró vagy zselatin...
De,h őszintén bevalljam,nem vok egy konyhatündér és itt megakadtam... :-(

Inkább az a durva, hogy egy napon születtünk!!! Azt hittem, ezen a napon, csak én születtem! :)
Nekem nem lesz bulim, mert arra várok, hogy meglepetésbulim legyen, de szerintem az sem lesz! :) Öreg vagyok már az ilyen buli szervezéshez! :))
Szeretnék bulit tényleg, de nem lesz. Szomorú is vagyok!!!! Meg 30 is leszek.......

Nem irigyellek, még annyi mindent kell 30 éves korodig átélned, amin én már túl vagyok! :))))) Hamar eljön a XXX!!!! Én is most voltam 24! :)))

Én nem élem meg tragikusan, de reggel már sajnáltam magam egy kicsit!

Én azt érzem, hogy néha nem tudom, hová tünt az a sok-sok év. Lélekben hálisten kis hülye gyerek vagyok! :)
Ha elnézem anyámat, akkor van jó 20 évem, aztán elkezdek nagyon öregedni. Mi az a 20 év, hipp-hopp.......Szóval most kell mindennek nekikezdenem, amit csak akarok...

eggyetértek a nővéreddel , én is 32 vagyok(leszek júniusban),amikor a 30-at töltöttem számomra tragédia volt, de már másnap rájöttem :nem változott semmi . fiatal vagyok mint voltam és még leszek is sokáig !!!! Bár engem már a gyerekeim öregítenek:))))))

Joghurttorta
(Pacsirta)~ Update 1~

3 doboz joghurt v. kefír,
3 dl tejszín habbá verve
1 csomag zselatin,
édesítőszer
tetszés szerint gyümölcs.
A joghurtot ,a zselatint és az édesítőt összekevered meg langyítod hogy a zselatin felolvadjon.(nem forrásig)ha kihűlt egy kicsit a tejszínhabot és a gyümölcsöt. Formába öntöd hűtőbe teszed, ha megdermedt kiborítod és szépen Én reszelt almával szoktam csinálni.

Kelt tészta alap recept
(Krisszy)~Update2~
/a mennyiség egy kb. 26-28 cm átmérőjű tortához elég/

25 dkg tk. liszt,
1 csipet só,
1/2 kocka élesztő,
1 tk. gyümölcscukor,
1/8 l tej
A lisztet egy tálba szórjuk, meghintjük sóval. Az élesztőt és a cukrot a tejben simára keverjük. A liszthez öntjük és az egészet sima tésztává dagasztjuk. Lefedve 3o percig kelesztjük, újból átgyúrjuk és a recept szerint formázzuk, és még 2o percig kelni hagyjuk.

Kevert tészta
(Krisszy)~Update2~
/ ez kb. 2o cm átmérőjű tortaformához elég/

6 dkg light Delma,
4 dkg gyümölcscukor,
1/2 tk folyékony édesítő,
2 kis tojás,
1 csipet só,
3 csepp citromolaj /?/,
1o dkg tk liszt,
1 tk sütőpor
A vajat cukorral és az édesítővel habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat sót és a citromolajat. /ez szerintem lehet olíva olaj és némi reszelt citromhéj/ A sütőporral elvegyített lisztet rászitáljuk, majd belekeverjük. A továbbiakban a recept szerint járunk el.

Mákos túrókrém
(Lienka) ~Update1~

1/2 csomag túró (12,5 dkg),
natúr joghurt vagy sovány tejföl,
édesítőszer,
pici vanília aroma kikeverni.
A tetejére darált mákot szórtam (kb. 2-3 evőkanállal, nem sajnáltam), és a tetejére Canderelt.

Máktorta
(Lilla) 'Update2 ~

Tészta: keverj össze egy tálban 50 dkg túrót, 2 tojást, édesítőszert, 2 ek. zabpelyhet és 5 ek. zabkorpát. Majd teflon tortaformába tedd bele, és süsd meg.
Készítünk közben egy sűrű darakását- kb. 3 dl tej, jó sok tk. dara, 10 szem édesítőtabletta, és kb. 10 dkg darált mák. Majd a kész tésztára tettem- tényleg sűrű ám!!
Megraktam vastagon meggyel, és zselatint tettem még rá, amit epres light szörpös vízben oldottam fel, mielőtt felforraltam. Nagyon finom lett.

Pufi csokitorta'Update2'
(itt csokoládét ír alapanyagnak de ha tudjátok helyettesítsétek valami mással kakaóporral vagy akármivel ami nem 3-as)./így lett 2-es:)/
Na szóval ezt a 25dkg akármit tegyétek mély tűzálló tálba és 5dkg light margarint rámorzsol, mikróban megolvaszt. Közben néhányszor megkever. 8 dkg puffasztott rizst beleszór. Jól összedolgoz. Melegen enyhén kiolajozott alacsony peremű tortaformába nyomkod, ujjnyi peremet hagyva. Forró vízbe mártott kanállal a legkönnyebb elérni. Egy órára hűtőszekrénybe tesz. Tölteléknek 8 dkg light vaníliás pudingport 7,5dl tejjel habverővel simára kever 850W-al kb. 6 percig főz. Utána azonnal tortára önt majd vár míg megdermed. Kakaóporral megszórható. Forró vízbe mártott késsel szeletel, tölthető túrókrémmel vagy gyümölccsel kevert pudinggal is.

Remélem fogsz tudni választani:)))))))

ez a torta isteni, én cukrozatlan ananásszal csináltam. Köszi

- én rántott husi helyett, párizsi szeletet szoktam csinálni tk. liszttel.

-KÁPOSZTÁS TEKERCS

Hozzávalók:gomba, sonka ,sajt,kelkáposzta fűszerek:só,bors,petrezselyemzöld,

Gombát, sonkát felkockázva összepárolom(ízlés szerint fűszerezve), rá sajtot ami összefogja , ezt a tölteléket előfőzött kelkáposzta levélbe töltöm és feltekerem, a tetejére sajtot reszelek, majd be a sütőbe .
Nagyon finom !

Zabkása, ahogy én csinálom: 4 dl tejet felforralok, beleteszek 5 kanál zabpelyhet, lassú tűzön főzöm, kevergetem kb 5-8 percig. Utána teszek bele folyékony édesítőt és azonnal, forrón eszem. Isteni :)))))

SZILVÁS SZELET( eredetileg almás)H: 40 dkg szilva, 1/2 citrom leve, 1. e.k. citromlé, 4 tojás, 3-4 e. k. édesítő, 10dkg zabkorpa, 3-4 e.k. olivaolaj, 2 dkg étk. keményítő, fahéj, csipet só. A tepsit olajozzuk, zabkorpázzuk. A szilvát mossuk, daraboljuk, citromlével meglocsoljuk. A tojássárgájt az édesítővel habosra keverjük, a fahéjat is belekeverjük. Utána az olajat, keményítőt, zabkorpát, csipet sót, citromlét. A fehérjéből kemény habot verünk, majd a masszába forgatjuk. Beleöntjük a tepsibe és a tetejére rakjuk a szilvát, előmelegített sütőben megsütjük. 20-30 perc. Az összes hozzávaló 1-es.

PISKOTA
14 ek. zabkorpa
8 ek édesítő
1 tk. szódabikarbona,
3 tojás
10 ek viz
2 tk. vanila aroma

Karfiolpuffancs (1)
1 fej karfiolt megfőzünk, majd összetörjük. Hozzákeverünk 3 tojást, kb. 10 dkg zabkorpát, sózzuk, borsozzuk. Vizes kanállal kis halmokat teszünk kevés forró olivába, aranybarnára sütjük.
Kókuszgolyók
Hozzávalók: 10 dkg zabpehely, 30 dkg alma, 10 dkg kókuszreszelék, 2 kávéskanál kakaópor, csipetnyi őrölt fahéj, 50-60 csepp Polisweet.
Elkészítés: A zabpelyhet összegyúrjuk a hámozott, finomra reszelt almával, csipetnyi fahéjjal, a kakaóval, a Polisweettel és a kókuszreszelék kétharmadával. Folpackkal letakarva 2-3 órát, de még jobb, ha egy éjszakát hűtőszekrényben pihentetjük, hogy a zabpehely megduzzadjon, az ízek összeérjenek. Nedves kézzel apró golyókat formálunk, megforgatjuk a maradék kókuszreszelékben, majd fóliával letakarva hűtőszekrényben tároljuk a fogyasztásig. Minyonpapírban vagy fogvájóra, szendvicstűre felszúrva kínáljuk.
Pikáns ropi
10 dkg pehelykeverék (bármilyen pehely jó szerintem), 1 kis fej nagyon apróra vágott szárazon pirított vöröshagyma, bors, só, kömény, paprika ízlés szerint, 1 dl víz. Ezeket össze kell keverni, és 1-1 kanálnyit tepsire téve jól lelapogatni, és kisütni.

Zab szelet
4 csészére való zabpelyhet, 2 csésze vízben áztatunk néhány órán át, egy reszelt kis hagyma jön bele egy reszelt petrezselyem gyökér, 3 nyers reszelt sárgarépa, só paprika, mindent jól összevegyíteni és kis szeleteket formálni, olíva olajban kisütni.

Zöldséges krokett(féleség):
Kb. 25 dkg zöldséget (karfiol, brokkoli, srépa) megfőztem, összeturmixoltam, adtam hozzá apróra vágott vöröshagymát, 1 tojást, zabkorpát (amennyit felvesz), fűszereket (só, bors, paprika, pirosarany). Pár óra pihentetés után olívaolajban kisütöttem. Finom, laktató. Azt hiszem elmegy 1-es kódúnak.

pénteken alkottam:
cukkinis pipi
Egy vöröshagymát felkockáztam,három gerezd fokhagymát átpréseltem,és az egészet megpirítottam(nekem olyan serpenyőm van,amibe egyáltalán nem kell zsiradék-szóval én natur pirítom),közben fogtam három közepesen zsenge cukkinit,és meghámoztam,majd lereszeltem.Ezt aztán rádobtam a hagymára,picit megfűszereztem(só,bors,szerecsendió),és kb tíz perc alatt megpároltam.Fogtam egy másik serpenyőt,abba belekockáztam a csirkemellett és megpirítottam.(zsiradék nélkül-az én speckós edényemben),és adtam hozzá kb egy kiskanálka édes chilit(ez cukros,de talán nem árt meg ez a pici mennyiség).
Amikor átpirult a pipi,meg készen lett a cukkini is,az egészet összekeverem,felöntöm tejszínnel,rámorzsolok ízlés szerint 1-s kódú sajtot,és az egészet összerottyantom.Lehet még fűszerezni,én csak egy kicsi petrezselyemzölddel bolondítottam.
Nagyon finom lett.Tálaláskor lehet még picit sajtozni,de nekem anélkül is ízlett.
Ja,és ahogy a kódokat nézegettem,leszámítva a chiliszószt,az egész 1-s kódú kaja.
Jó étvágyat hozzá minden kísérletező kedvűnek!

"Lopott recept" Szerző "ismeretlen":)
KENYÉR TÉSZTA (Up-date1)
Két tojást villával jól felverek. Beleöntök fél csomag zabkorpát, egy mokkáskanál sót, fél mokkáskanálnyi szódabikarbónát vagy szalakálit, és annyi tejet, hogy jó krémes állaga legyen.
Egy kicsi kiolajozott tepsibe teszem, közepes lángon kb. 10 percig sütöm. Ha kihűlt, én tejföllel szoktam megkenni vaj helyett, aztán rá a sonka, zöldség, mindenféle földi jó.
Ugyanezt meg lehet csinálni tk. liszttel, akkor még finomabb, igaz, nem esti.

Gyerekek!
Isteni 2 receptem van!!!!!!!
1-es kódú tejbegríz:
Tejet felforralod és lassan adagolod hozzá a zabkorpát, úgy , mint a darát tennéd. Ha elég sűrűnek találod, akkor még pár percig kevergetve főzöd és édesítővel beízesíted. Utána még sűrűbb lesz, ahogy hűl. Olyan mint az igazi!

2-es kódú nokedli:
250 g túró (keverheted juhtúróval is és ricottával én a hármat ötvöztem) 300 g tk liszt, só, olaj, 3 tojás
Kézimikszelővel simára kevered a túrót, tojással és sóval, majd kanalanként adagolod a lisztet. Én 2 dl hidegvizet tettem még hozzá, hogy megfelelő állagú legyen. Aztán ha megvan a massza, lobogó vízbe beleszaggatod, de olajozd be előtte a szaggatót. Nagyon hamar megfő, leveheted ahogy feljön mind a víz tetejére. Jól csöpögtesd le és öblítsd le hidegvízben, majd dobd bele kevés olajba serpenyőbe és kevergesd át, pirítsd egy kicsit. Ha kész jó, tojásosnak, pörihez......ISTENI!
A zabkorpás fasírt is nagyon finom!!!!

Sajtos csirkemell:

2 csirkemellfilét félbevágok, megsózom, majd tepsibe teszem és a tetejét gazdagon megszórom reszelt sajttal, s meghintem pirospaprikával. Alufóliával lefedve sütöm, majd mielött kész 5-10 percig rápirítom a sajtot. Uborkasaláta isteni hozzá!

Nagyon egyszerü és nagyon finom, remélem ezt még eddig senki nem írta le! Ha mégis, akkor bocsi :-)))

Shephard

Oldalak

Tartalommegosztás

Feliratkozás Feliratkozás a címlapon megjelenített tartalmakra csatornájára