Valami iszonyatos fáradtság-érzet van rajtam, ahogy elvontam a szénhidrátot. Ez normális? Csak kóválygok, mint a holdkóros, alig várom, hogy az ágyba ájulhassak. Pedig rendesen ettem ma, sok-sok fehérjét. Valakiii.....segítsééég....ez mindenkinek ilyen q....a nehéz??

fórum: 

hozzászólások

Én a lowcarb táplálkozást már csinálom pár hete, de drasztikusan csak 1-2 napja vontam el a CH-t. Azóta vagyok rosszul. Nekem ez nem nagyon jön be, megborulok tőle teljesen. Az egész életemben eddig a CH volt túlsúlyban és a testem nem tudja, mi történik, amikor nem kap semmit belőle.

Sziasztok!

Ha szabad akkor csatlakoznék:)
Nekem ez a második napom, úgy hogy egyáltalán nem eszem szénhidrátot. Iszonyatosan ki vagyok tőle készülve mert úgy érztem ha nem ehetek valami édeset, akkor már el is jött a világ vége.
A másik dolog, hogy olyan mintha be lennék rúgva. Nektek nem volt olyan tünetetek, hogy fejfájás és szédülés?

Remélem hamar le fog szokni a szervezetem erről a sok cukorról, bár már azon is gondolkodtam, hogy keresek valami jó diétás csokit amiben olyan édesítőszer van ami megendedett:)

Helló!

Én úgy éreztem az első pár napban, mintha valami hiányozna belőlem és ha nem ehetek egy falat kenyeret, belehalok. Hisztiztem, meg minden. Aztán megettem egy szelet piritóst és ez onnantól kezdve megszűnt. Szerintem vegyél diabetikus csokit és egyél belőle egy picit, az erőt ad. A szédülésről nincs tapasztalatom, iszol eleget???

g

Szia Afonya! Gondolom, a fejfájásod ill. szédülésed már biztosan elmúlt. Remélem nem adtad fel?:)Nálam is ez volt az első héten. Amit már előttem leírtak, azon kívül még arra is vigyázz, hogy 15-20 g CH azért meg legyen, mert előfordulhat, hogy ezért szédölögsz...::)))

Szia!

Megengedsz pár mondatot egy öreg rókának (bár mostság kissé hallgatag...)

Az édesség éhséged hamar, úgy 2-3 nap után elmúlik, ha kibírod. Mondjuk legyen egy hét! Aztán már simán elmész a sütis tál mellet, meg ilyenek. Az édesség mánia nem is jön vissza később se. :-) Legalább is nekem.

De volt fejfájás, émelygés, szédülés, rosszullét, de kb 3 napig. Ezt mindig előadja a szervezetem, ha ujrakezdem a diétát. Mert ugye nálam is előfordul egy-egy gyenge pillanatom, amikor nekiállok chipsezni és miegymás. Akkor ugye kiesek a ketóziból és kezdődik előlről az egész. Azaz ha másnap, mintha mi sem történt volna nekilátsz újra a diétának, akkor bizony jönnek a mellékhatások megint. A szervezeted elvonási tünetei. De hamar elmúlnak :-)

Kibírod azt a pár napot, amíg a szervezeted elfelejt sóvárogni a csokis cukros dolgok után! Csak egy kis kitartás. Aztán egy-egy pici falat ezekből is belefér, ha már sínen vagy! :-)

Nameg sok-sok folyadék. Kb 3 liter naponta... ez is okozhat ilyen tüneteket.

A CH-elvonás mellékhatásként már nem kívánom a kenyeret ill. a süteményeket, pedig régen hegyeket befaltam belőle. Rászoktam a köret (rizs, krumpli) nélküli dolgokra és rájöttem, ezek így is finomak. Arra is rájöttem, hogy bármelyik étteremben tudnak úgy főzni, hogy nekem jó legyen, csak előre tisztázni kell a szabályokat. Negatív mellékhatás eddig nem ismeretes::)))

Nálam sincs negatív mellékhatás, pedig már több mint 4 hete csinálom!
Ha nagyon megkívánom az édeset, akko iszok egy kávét cukorpótlóval és kis tejjel!
(Tudom, hogy nem szabad, de ez az én csöpp bűnöm, és nem viszem túlzásba!!! És nem is gátolja a fogyásom)
Amúgy is csak egy héten max 2 ilyen alkalom van, hogy "kívánós" vagyok!
:)

Ok!
tudom, hogy változatosabban is ehetnék, de valahogy rákattanok dolgokra!
:)
Komoly!
Van amikor napokig virslit eszek, lecsókolbászt stb.
Csak azt kívánom!
És van amikor tükörtojás...
Aztán rend szerint pár nap után megunom, de utána jön valami másik hóbort!
Múltok 2 napig savanyúkáposztát ettem mindenhez!
:)

Na persze csak óvatosan!
:)

Gyerekek!
Szerintem ez a koleszterin téma túl van lihegve. Nem a zsíros étkezésen múlik kizárólag. Anyám lefogyott 13 kilót 3 hónap alatt, nem Atkinsezett, kevés zsiradékot evett, az is olivaolaj volt és mégis magas volt a koleszterin szintje.....Na, meg nekem is a felső határon van, nem eszem sok zsírosat pedig.
Szerintem amennyi tojást kíván, egyen annyit az ember..:)))

Ismét egyetértünk, Kisgé! Azt írtam fel magamnak, mikor a könyvet olvastam, hogy zsír=zsírégetés, azaz enni kell szépen a szalonnát, sonkát is. Eddig nekem bejött (igaz, hogy vérképet majd csak ebben a hónapban csináltatok). A fogyást tuti, hogy segíti, ahogy Atkins doki írta. Valószínű, hogy itt is csak a szélsőségektől kell tartózkodni: se túl sokat, se túl keveset...

Nekem az is eszembe jutott, h azért lehetnek mellékhatások, mert a szerveszet túlságosan elsavasodik, felborul a sav-bázis egyensúly. Aki ugyanis kitartóan és szabályosan végzi a diétát, az csupa savképző ételt eszik, mint pl. hús, sajt és egyéb tejtermékek és persze ha mellé jön a mozgás is, akkor pedig tejsav keletkezik. Szóval igyatok sokat, pótoljátok az ásványi anyagokat, méregtelenítsetek és fogyasszatok bázikus ételeket is, pl. gyümölcsök és zöldségek! Kitartás mindenkinek!

nekem a tojástól magas lett a koleszterinem, pedig vegetáriánus vagyok, sportolok, csak olyan heti 6-8 tojást ettem meg (nem atkinsoztam, csak szeretem). van egyí ún. okos-tojás, ami omega3 zsírsavakat tartalmaz és emiatt valahogy egészségesebb állítólag, a tesco-ban lehet kapni. most én is azt próbálom.

Egy hete csinálom, és nem hittem volna, hogy mondjuk Nutella nélkül ki lehet bírni. Mármint nekem. Tényleg az elsö három nap a kritikus, és utána is vannak órák vagy félnapok..., amikor nehezebb. Túró Rudit ettem, mert az jót tesz. :-)

Sok sikert Aranyalma! Az első két hétben nem igazán ajánlott - de szerintem később sem - túró rudit enni::)))Megnézted, mi is van a rudiban? Csak azért szólok, nehogy ez legyen az oka, hogy nem indul be az égető motor.

Helló!
Szerintem ez nem a CH elvonás miatt van, legalábbis, akikkel én beszéltem, mindenki energikus lett a diéta kezdete után. Vagy kevés folyadékot iszol, vagy lehet hogy beteg leszel, az is lehet, hogy vas, vagy valamilyen ásványianyag hiányod van!
Mióta csinálod a kúrát és mióta vagy levert?

Köszönöm, Joci! Hajrá! Szóval nekem tényleg folyton cseng a fülem, ehhez mit szóltok?
Fogytam 12 nap alatt 3 kilót! Még hátra van minimum 22... A TR egyáltalán nincs megengedve, egyáltalán. Valamit ki kell találnom helyette, mert édesség nélkül nem tudok létezni. Nézegettem a recepteket, és rájöttem, hogy a legnagyobb bajom a lustaság. Azért eszem TR-t, mert csak ki kell venni a hütöböl és kész. Olyasmit kell csinálnom, hogy valamelyik bonyolultabb édességböl gyártok egy nagy adagot, és beosztom. Persze így, hogy fogytam, nem lehet nagy gond. Egyelöre.

Ja, igen Joci, te is írtad valahol, amit én ma tapasztaltam: nagyon finom német sonka, szeletelve, és szaharóz benne. Így nehéz, nem? A TR-röl legalább tudom, hogy nem szabad, mert cukros, és figyelek. De ez a sonka! És szerintem csak azért volt ráírva, mert német.

Szerintem azért lehet találni "ehető" húsokat is (angolszalonna, lángolt tesco kolbász) ill. ha én olyat eszem, amiben cukor van, akkor számolok rá 0,2-0,5 CH-t. Az édességgel kapcsolatban, pedig van két tapasztalatom. Én fagyasztott epret ill. málnát szoktam venni (30 dkg), ezt elosztom 4 felé, egyet kiteszek a melegre és hagyom kiolvadni (ha addig kibírom::)) és teszek rá diétás tejszínhab spray-t. Ez összesen málna+hab kb. 5-6 CH. A gyümire szoktam tenni édesítőt, hogy ne legyen savanyú. A harmadik héttől lehet, nincs vele macera. A másik, hogy találtam olyan nagytáblás csokit, amiben a rostokat levonva 11g/100g CH van. Szuper finom, 4 kocka csak 1,5 g CH. Egy hibája van: aszpartam is van benne; de ez engem, mikor nagyon kívánom az édeset NEM ÉRDEKEL. A csoki neve Canderel Milk, én a Metróban vettem.

Köszönöm, jó ötletek. Az aszpartamból én se csinálok nagy ügyet, alapvetöen mást használok, de már light kólát sem iszom, vagy csak majd nagyon ritkán (most meginnám, annyira megkívántam, de jó, hogy nincs itthon!), szóval egy kicsi elmegy. Ma volt nekem a legnehezebb, nyilván mert jobban le voltam terhelve. Eddig nem kívántam csokit, de tényleg, most meg... Be fogok kapni egy apró kockát. És majd veszek Canderelt az ilyen napokra. Most megyek aludni, és holnapra összeszedem magam.

Sziasztok!
Én nem voltam eddig nagy édességevő, de valamiért, amióta Atkinsezem, folyton csokit, édességet ennék!
Erre kitaláltam, hogy Bolerot iszom, light Colát stb.
De ezekre csak éhesebb lettem!
És pont ma olvastam egy újságban, hogy ha valam,i olyan cumót eszünk, amiben cukor, vagy édesítő van, akkor beindul az inzulintermelés, és attól még jobban éhesek leszünk.
Ti hogy álltok ezzel?

A Boleróval vigyázz, mert nem mindegyik mentes az aszpartamtól. Szerintem próbáld ki a Fizzi szörpöket (a Tesco-ban a szörpöknél van, négyszögletes műanyag dobozban), én kóstoltam a gyömbért és a fekete áfonyát. A gyömbérnek tutira olyan íze van, mint a Canada Dry-nak, s nincs benne semmi káros, a CH pedig nulla!
Később ehetsz majd diétás csokit is, de egy darabig még bírd ki::)))

Ezt a Fizzi szörpöt tényleg megnézem, mindenki ajálnja!
Az aszpartám egyenlőre nem érdekel, bár tudom hogy kéne, de nagy kólás voltam, és elég nehéz leállni róla, így marad a light, ami tele van aszpartámmal!
De lassan csökentem az adagokat, aztán majdcsak eltűnik teljesen...
Bár az aszpartámtól állítólag éhesebb az ember!

Sziasztok!

Van egy kérdésem, ti nem szenvedtek álmatlanságba?
Vagyis nem is tudom hogy álmatlanságnak hívjam e.
De annyira pörgök hogy néha nehéz lecsapni.
Már úgy szeretnék egy jó hosszút szundizni...
De hétvégén is kidob az ágy legkésőbb 6kor. :(((
Régebben nem volt ilyen.. Nem tudom sokat is iszom, bár nem tudom hogy van e köze hozzá, nem eszem telem magam s nem eszek keveset lefekvés előtt... Mi a bajom??????

sziasztok!
ma csinálom 4. napja az Atkinst. Olyan cukros rohamok kapnak el, hogy sokszor azt érzem, hogy ha nem eszek v,mi cukrosat, ott helyben megbolondulok. Na ilyen volt a tegnapi nap... rokonlátogatás...és persze mindenhol finomabbnál finomabb házisütik stb... Ezt a kínt, senkinek nem kívánom, amit átéltem, de NEM ETTEM! Ennek ellenére, nem bírtam levenni a szemem a sütikről, egyfolytában csak arra gondoltam ,mennyire finomak...na meg az illatuk... Míg mások beszélgettek, én magamban örlődtem, hogy NEM NEM NEM szabad, és eközben olyan, de olyan düh fogott el, hogy mi az, hogy NEM?-ennyi mindenkinek jár, még nekem is, egy szelet bizti nem árt... aztán eszembe jutott, milyen leszek, ha lefogyok...és ez erősebb volt, pedig sokszor meglódult a kezem a tányér felé... de aztán, a csirkecomb fele vette az irányt és azt ettem inkább, mint egy szelet sütit... büszke vagyok magamra

szia!

Ez hamar elmúlik, én is voltam így! Ha nagyon kivánod az édességet, ott a canderel csoki, kapj be belőle egy kockát. Igaz, aszpartamos, de az a legfinomabb diétás csoki és 1 kocka 1,5 CH és azért valamit csillapít. Én is átéltem ezt, tiszta agresszív voltam 2 napig, de aztán teljesen elmúlt a vágy is, meg az agresszió is.
KITARTÁS és nagyon ügyes vagy!

Szombaton kínomban elmentem egy thai-masszázsra. Isteni volt, nagyon jól beindította az elakadt energiáimat. De kb. délutánig tartott. Aztán a mostanában egyre jobban ismerős apátia vette át a stafétát. Szegény párom, mikor megjött este - hát nem voltam szórakoztató hangulatomban, csak támasztottam a fejem a kezemen üveges tekintettel. De szerencsére ezt kialudtam másnapra.
Nektek is vannak begubózós időszakok a fogyi alatt? Szerencsére a párom is tudja, hogy ez csak elvonási tünet, így nem csinálunk belőle nagy gondot.

Helló!

Nekem volt két szar napom a fogyi legelején. Olyan szinten ki voltam készülve és hisztis voltam, hogy csak na. Még jó, hogy a párom tudta, mi a helyzet és a kedvembe járt. Én akkor ettem 1 szelet fehér piritóst és helyreállt a hangulatom is, meg minden!

Nem merek ám enni semmi "komolyabb" szénhidrátot (kenyér pld. meg mást sem), mert tudom, hogy attól csak még éhesebb lennék. Így viszont az éhségérzetemmel nincs semmi baj, csak néha a hangulatommal.
Azért köszi, a bíztató szavak mindig jól jönnek. :-)

Mondtam a páromnak, hogy időnként olyan kedvem van, hogy legszívesebben szétverném az egész világot, és amikor már csak én létezem, akkor tudnám, hogy nem kellett volna, mert a világ úgy gyönyörű, ahogy van. És kész szerencse,hogy vagyok annyira tudatos és figyelem magam, hogy ezt a hisztit nem nyomom át sem rá, sem másra. Tudom, hogy ami megjelent, az el is fog tűnni. Csak amíg ott van, addig különösen érdemes figyelni és ha mást nem, legalább átélni tudom. Illetve igyekszem ilyen időszakokra időzíteni némi testmozgást. Most pld. főzés közben kivittem a konyhába a lépcsőzőgépem, és amíg főtt a karfiol, izzasztottam magam kicsit. :-)

Szia!
Nekem a fogyi elején asszem a 3-4 nap volt szörnyű, iszonyat hisztis voltam, meg amikor bűnöztem egy spagetizással akkor is utánna a 3. napon kitört rajtam a depi, amire rátett egy lapáttal az, hogy a mérleg sem mozdult el semmerre. A párom próbált megvigasztalni.
Azóta viszont elmúltak a rossz napok.Sokkalta energikusabb, pörgösebb lettem, és könnyebben veszem a problémákat is.
Meglátod te i s túl leszel rajta!

Sziasztok!
Nekem ez a 3. napom. 3 napja csak virslin és párizsin, tojáson és sajton élek. Holnaptól már a 20g ch-t is beiktatom.
Egyelőre nagyon rosszul bírom. Éhes nem vagyok, csak nagyon szédülök (pedig sok vizet iszom), állandóan sírnék és nem látom értelmét az életnek.
Ugye ennél jobb lesz és tényleg nagyon eredményes?

szegénykém. elég szomorúnak tűnsz. hidd el először rossz csak. méreglelenedsz, ezért a rosszullét. nekem is volt. később már kifejezetten jó érzés, hogy nem vagy éhes, de nem vagy felpuffadt "telezabált" állapotban sem. és majd variálod az ételeket, mert egyre profibb és bátrabb leszel.
ne sírj ! ha majd jöna sikerélmény, csak nevetni fogsz ! :)

Fel a fejjel! Az elején én is tiszta hisztis voltam, de a 4-5. naptól már jobban voltam. Kell idő, amíg átáll a szervezet a zsírégetésre, de utánna már egyre jobb. Egyre energikusabb leszel, és kevésbé leszel fáradékony. Kitartás!
A 20 g CH-ra, a zöldségekre szüksége van a szervezetednek! Holnap feltétlenül egyél valami finom salátát!

Sziasztok!
Régóta figyelem ezt az oldalt, meg a fórumokat, és látom, hogy ide régen írtatok, pedig ez nagyon fontos dolog.
Ime a saját tapasztalataim:
Drasztikus CH megvonásos diétával (nem teljesen Atkins) alig több mint két hónap alatt több mint 20 kg-t fogytam. BMI=34-26 Egészében nézve pozitiv tapasztalatokról számolhatok be, a CH-t nem kívánom azóta sem, energikusabb lettem, az emésztésem jobb lett stb. Vérkép, vizelet, vérnyomás mind javult. DE!
Azért a nagy lelkesedésben sem szabad elfeledkezni arról, hogy ésszel kell ezt csinálni, mert komoly negativ mellékhatásai is lehetnek. A CH alapvetően hozzátartozik a táplálkozásunkhoz, és ha nem viszünk be belőle eleget (úgy értem tartósan nem), a szervezet a szükséges vércukorszintet akkor is beállítja: fehérjét fog bontani, ami az izomzat rovására megy! (Ezért érdemes ezt a diétát szénhidrát feltöltő napok közbeiktatásával csinálni, amitől nem esel ki a ketózisból, erről többet testépítőktől lehet megtudni - lásd:CKD) A ketózis maga nem egészséges állapot, a test elsavasodásával jár, komoly vesegondokat okozhat - hosszútávon! Nem véletlen, hogy az ilyen jellegű fogyizást az orvosok vagy nem, vagy csak nagyon óvatosan ajánlják! /Bár ma az emberek többsége rendkívül magas CH bevitellel táplálkozik, tehát ennek a csökkentése ajánlott, de nem a ketózis./
Arra is érdemes odafigyelni CH nélkül, hogy az izmok rendkívül lassan regenerálódnak, ha tehát sportolsz, vagy fizikai munkát végzel, akkor ez komoly gond lehet. Természetesen az izmok teljesítőképessége is csökken.

Fontos, hogy ketózisban rengeteget (értsd: 3-5 l) kell inni naponta és bázisjellegű zöldségeket sem árt fogyasztani!

Ha jól tudom a fekete kávé fogyasztását Atkins nem ajánlja, amiben talán annyi lehet az igazság, hogy egyrészt az édes(ítő) izédesség-éhséget okozhat, másrészt, hogy elég sok savat viszel be vele. De szerintem a fogyást nem befolyásolja, sőt a koffein katalizálja a zsírégetést és vízhajtó hatású is, tehát fokozza a fogyást. (Természetesen nem a vízveszteség miatt, hanem mert a több vizelettel több ketontest távozik, így újabb zsírbontásra ösztönözzük a szervezetünket.)

Ami pedig szintén fontos: Ezt is fokozatosan kell abbahagyni: egyre több mozgás mellett kell egyre fokozni a CH bevitelt legalább annyira, hogy ne legyünk ketózisban! Attól pedig nem kell megijedni, hogy ha elkezdünk CH-t enni, hirtelen 1-2 kg-t nő a súlyunk, ekkor ugyanis a sejtek sok vizet vesznek magukba, tehát egy kisebb, gyors súlynövekedés a dolog velejárója.

Szóval bátran ajánlom ezt a diétát, ha az egészséged, a korod megengedi, de légy nagyon óvatos és ezt sem szabad túlzásba vinni, hisz a ketózis hosszútávon nem egészséges állapot!

Szinte minden zöldség javítja a lug/sav egyensúlyt. (fontos viszont a CH-tartalma)

Ehhez viszont mit szóltok? Most találtam:

"Megfelelô mennyiségű szénhidrát nemcsak az energianyerés szempontjából lényeges, hanem azért is, mert kivédi a szimpatikus idegrendszer aktivitásának csökkenését, amely együtt jár a csökkentett energiabevitellel, elôsegíti a pajzsmirigy működés normális szinten tartását, csökkenti a KETÓZIST, AMI A CSONTÁLLOMÁNY CSÖKKENÉSÉÉRT IS FELELŐS."
(forrás: http://www.medlist.com/HIPPOCRATES/III/5/282.htm

Van aki már hallott ilyen mellékhatásról?

Tartalommegosztás

Feliratkozás Feliratkozás a címlapon megjelenített tartalmakra csatornájára