Sziasztok!
Tud abban segíteni valaki, hogy ennek a fogyókúrának hol találom a könyvét? Mi a címe? A mostani Lowcarb magazinban ugyan megvan az első szakasz, de ennél többre lenne szükségem.
Köszi: g

hozzászólások

Update Császármorzsa:

Mint az eredeti csak liszt helyett zabkorpa
Zabkorpába belekeverünk egy tojás sárgáját, őici sót, reszelt citromhéjat, és annyi tejet amennyit felszív. Közben a tojásfehérjét kemény habbá verem és belekeverem. Kevés olajon megsütöm mint a palit, összeszaggatom és átpirítom.
Fahéjas gyümölccsel, canderel kakaóval, diétás pudinggal, diab lekvárral locsolgathatjuk pölö.

Túró parfé.

- 25 dkg light túró.
- 2 dl tejszín.
- 2 dl tejföl
- édesítő
- vanília

A tejszínt habbá verem, a többit összeturmixolom. Óvatosan átforgatom őket. Folpackkal bélelt kerek formába öntöm és lefagyasztom. Szeletelem mint a tortát és leönthetem forró gyümölcsöntettel vagy light csokiszósszal.

Sárgaborsó palacsinta:
Hozzávalók kb. 16 db palacsintához.
Nem teljesen lowcarb, de egyet-kttőt szerintem lehet enni. Gluténmentes recept.

-2 tojás
-3 e.kanál főtt sárgaborsó.
-2-3dl kristályvíz vagy szóda
- negyed teáskanál szódabikarbóna
- 3 e.kanál rizsliszt.
- 2 ek. kukoricakeményítő
- kis olaj, só
Összeturmixoljuk a hozzávalókat. Kristályvízzel tudunk operálni a sűrűségen. Fél órát pihentetjük hideg helyen majd kevés olajon kisütjük a palacsintákat. Ne legyen túl forró a serpenyő mert akkor megéghet a külseje és nyers marad belül.
A képen nagyon ínycsiklandó.....

Sonkás tojás parajágyon
30 deka parajt lobogó, sós forró vízbe dobunk. Egy perc múlva leszűrjük és leöblítjük hideg vízzel, összevágjuk. Egy nagyobb tűzálló tálat kivajazunk és belesimítjuk a parajt, ráfektetünk 4 szelet (bacont) sonkát.
4 tojást 4 evőkanál tejszínnel simára keverünk, megsózzuk, kis szerecsendiót adunk hozzá és a parajra öntjük. Reszelt sajttal meghintjük vastagon és forró sütőben 15 perc alatt mesütjük.

Parajos rántotta mikróban.

30 dkg parajt letakarva 750 wattal 5 perc alatt megfonnyasztunk. Hagyjuk kihűlni, majd jól kinyomkodjuk. 4 tojást felverünk és belekeverjük a spenótot. Megsózzuk, 3 dkg reszelt sajtot szórunk bele. Egy nagyobb tálba teszünk 3 dkg vajat és 500 watton megolvasztjuk. Ráöntjük a tojásos masszát és 20 perc alatt 750 watton megsütjük.

Egy adag 156 kcal

Parajos tojástekercs.

-6 tojás
- 5 ek. tejszín
-fál piros kaliforniai paprika vékony csíkokra vágva
-10 dkg friss paraj
-3 ek. olivaolaj
- só, bors, szerecsendió

Összekeverjük a hozzávalókat és mint egy palacsintát az olivaolajra öntjük. 8-10 percig sütjük az egyik oldalát maj megfordítjuk és a másik oldalt 1-2 percig sütjük. Kiterítjük és a kevésbé sült felére tehetünk vékony sajtszeleteket sonkát. Óvatosan felgöngyöljük. Ferdén vágjuk.
Meg lehet bolondítani füstölt sajttal, márvány sajttal de tehetünk a masszába más zöldséget is pl. gombát.
Tejföllel megöntözve fincsi lehet.

Sajttekercs

- 25 dkg trappista sajt
- 10 dkg vaj
- 3 db főtt tojás
- 1 camping sajt
- 15 dkg felvágott
- 1 fej lilahagyma
- petrezselyem
- mustár
- petrezselyemzöld
- fokhagyma

A trappista sajtot egészben forralt vízbe tesszük és kb. 40 percig ázni hagyjuk lefedve. Közben elkészítjük a tölteléket. Kikeverjük a vajat a camping sajttal és a forró kifőtt, lereszelt tojásokat, felvágottat, lilahagymát, mustárt, ízlés szerint fűszereket.
Ha letelt a 40 perc a még forró sajtot viaszos vásznon kinyújtjuk (biztos máson is lehet) , forró vizes nyújtóval, majd megtöltjük és feltekerjük. 1-2 órára hideg helyre tesszük és felszeljük. Ementáli és edami sajtot is használhatunk. Állítólag az utóbbi a legjobb.
Itt is 100 féle variáció lehet. Szerintem az atkinsben is jó bár nem tom. Én biztos kipróbálom és valami füstölt vagy márvány sajtos töltelékkel. Hmmm..

Lángos-nekünk

- 2 egész tojás
- 15 dkg zabkorpa
- kis tej, só, szódabikarbóna
Sütőpapírral kikent tepsibe kell tenni, max lángon 10 percig sütni, hogy ne legyen azért teljesen kész. Míg sül, egy pohár tejfölbe vagy joghurtban 2-3 gerezd fokhagymát aprítunk majd egy kis sót.
Egy fej vöröshagymát össze kell aprítani. A fokis tejfölt ráöntjük a tésztára majd rá a hagymát és ízlés szerint virslit, sonkát, bacont, párolt káposztát. Sajt kötelező!!!!!!!!

Na mit találtam!!!???!!!

POGÁCSA-nekünk

- 1/4 kiló túró
- 2 tojás
- 1-2 ek. tejföl
- só, bors
- 1-2 ek. olaj vagy val
- 5 dkg reszelt sajt (füstölt pölö)
- sütőpor
- kb 20 dkg zabpehelyliszt (kávédarálón őröld a zabpelyhet, én rántani is ebben rántottam)
Nyújtani nem igazán lehet csak lapítani egy- másfél centi vastagra majd kiszaggatni, tetejét tojással jól megkenni. Sajttal, szezám vagy tökmaggal is meg lehet szórni. Közepes lángon barnára sütni. Inkább széltében nő nem magasra.
Alig várom, hogy megtudjam milyen. Próbáljátok ki!!!
UI. :
Én juhtúróval és darabolt tökmaggal csinálnám.

Csokis keksz.

7,5 dkg zabpelyhet meg kell pirítani sütőben, majd ledarálni. 7,5 dkg korbát (zab vagy búza) 2-3 dkg zabpelyhet, kicsi szódabikarbónát, 3 evőkanál kakaóport (vagy fahéjat, kókuszt) keverj össze. Egy tojást keverj össze egy pohár tejföllel vagy joghurttal és 2-3 evőkanál édesítővel. Gyúrd össze ezeket és formáld golyókká amiket sütőpapírral kibélelt tepsibe távol egymástól helyezz. Jól megnőnek vigyázz. 8-10 perc alatt megsül. Ha kihűlt eheted vagy belemárthatod light fehércsoki szószba.

Bilge, ezek nagyon jók, köszi köszi!
Kisgé, ugye Te ígérted, hogy összegyűjtöd ezeket a recepteket és elküldöd nekünk? Majd kaphatok belőle én is?
A család már úgyis kész volt a lowcarbos palacsintám és tejbegrízem láttán, de ha meglátják a pogácsát is... :)) Persze ők mindennek a rendes (méreg) változatát eszik.

Akkor még még én is beírom ami maradt. Főleg édességet kerestem mert a többi az megy mindenkinek, valamint próbálok egészséges kajcsikat felhajtani. Ez hasonló mint a jól ismert pali de azért kicsit más:

Goffri:

Három tojássárgáját habosra keverünk édesítővel egy ek. tejföllel és 2 ek. tejjel. Citromhéjat, vaníliaaromát teszük bele. A végén zabkorpát teszünk bele amennyit felvesz és így beleforgatjuk a 3 tojás felvert habjába. Mehet a goffrisütőbe.

Tegnap történt valami, lement még 1 cm derékból és csípőből. Ezek alapján 56,5 kg lehetek, de ez csak kedden derül ki! Teljesen jól megy a diéta. Napi 1 szelet saját sütésű teljesörlésű kenyeret eszem, + napi 1 alma. Néha lecsúszik valami szénhidrátos, de kizárólag teljesörlésű lisztes.

Csokis muffin:

Alptészta, csak az arányok miatt írom. Gazdagíthatod ízlés szerint.
123 g zabkorpát 4 ek édesítővel 3 el kakóporral 1 tk reszelt citromhéjjal, 2 tojás sárgájával és annyi tejjel amennyit felvesz elkeverem majd a felvert tojás fehérjébe forgatom. Muffinsütőben sütöm.

Kókuszos süti.

Alaptészta vagy a muffin féle csak tepsiben, vagy
gőzös süti alap:
Egy pohár joghurtba édesítő, reszelt citromhéj, fahéj, egy tojás egy kis szógabikarbóna és a korpa amennyit felvesz. Mikroban 750-en 5 perc kis tálkában. Itt a kókuszosnál tepsiben süssük mint a sima piskótát.
Kakaópor, víz vagy tej és édesítő keverékéből masszát és ezzel kell megöntözi és megforgatni kókuszreszelékben.
Tésztát félbevághatjuk vízszintesen előtte és megkenhetjük light ananászlevárral, mert ugye az ananász ás a kókusz jóban vannak egymással!!!

Rafaello 1.

10 dkg sovény tejporhoz fokozatosan tejfölt adagolunk, édesítjük, és teszünk bele 3 ek. kókuszreszeléket, ha van akkor kókusztejport is. ( aromákat szerintem ne használjunk) Tegyünk még bele 3 ek. túrót, reszelet citromhéjat egy kis vaníliát. Ha kell akkor még egy kis tejfölt vagy édesítőt. Krémesre kell keverni. Egy éjszakét hűtőben tartjuk.
Vizes kézzel golyókat kell formázni és kókuszreszelékben megforgatni.
Ezen túl már forgathatod amibe akarod és tehetsz a közepébe amit akarsz.

Tiramisu krém

Ha nem akarunk zsíros mascarponét használni:
25 dkg sovány túrót áttörünk. A legjobb ha ici-pici tejjel gépben dolgozzuk el. Megy bele kevés reszellt citromhéj egy kupica rum, 1 dl kávé, 3 tojás sárgája habosra keverve édesítővel, vaníliával, kakaóval, fahéjjal, Tejföllel krémesíthetjük. A lényeg, hogy minél krémesebb legyen a túró, ne darabos. Beleforgatjuk a fehérjehabba. Megszórjuk kakaóporral.
A mi piskótánkkal rétegezzük mint rendesen a tiramisut.

Csokikrém.

Mindenhez.
1:
Tej, kakaópor, édesítő, bele a tojássárgája, gőz felett kavargatva összefőzni.

2:
Egy tojás fehérje, 3 ek édesítő, 3 ek kakaópor. A tojás fehérjét kemény habbá kell verni és beletenni óvatosan a kakaót és az édesítőt.

Almás pogácsa:

1 kg almát lereszelünk, 25 dkg korpával összekeverjük, hozzá 2 tojás, 2-3 tk szódabikarbóna kis citromhéj, fahéj, édesítő.
Teflonos sütőben kevés olajon kell sütni mint a cicegét. Gombócokat formálva, lapítani, sütni. Fahéjas kefírrel öntözve tálalható pölö.

A nagy írogatásban nem olvastalak de a többi már oda megy. A korábbiakat nem lehet valahogy átpakolni? Nincs kedvem átírni már. Amikor elkezdtem nem tudtam, hogy ennyi receptet találok!!
Tegnap volt a Norbi műsorában a Gastroyalos liszt. Annyit mondott, hogy speciális keverék amiben van szójafehérje, lisztglutén, rost, cellulóz....
A mai műsorban sütnek pizzát belőle. Azt nemtom mikor van, tegnep véletlenül kapcsoltam oda de az valamikor az éjszaka közepén volt.
Azt is mondta, hogy kb 10-szer annyiba kerül, mint a rendes liszt.

Arra gondoltam, hogy az újonnan talált recepteket már a másik fórumba írjuk, ezek közül meg csak azokat írjuk át, amit kipróbáltunk. Én még egyet sem de nekem még sokat kell fogynom.
És a profik (kisgé) azt is odaírhatnák, hogy mleyik szakaszban fogyasztható bár viszonylag egyszerű de ez megkönnyíti azok helyzetét, akik később jönnek majd. És a régi jól bevált kedvenceket is másoljuk majd át. Pölö azt a mennyei senóts muffint amit pár hete írt be valaki. Az isteni volt.

Még annyit, hogy azt a pár kg-ot, amit fogyni akartam, hamar leadtam, de időnként felszalad néhány deka, amit aztán megint el kell tüntetni.
Azért arra nem volt még szükség, hogy az első fázist újra végig kellett volna csinálni még1szer. Eltoporgok a másodikban.
Ti hogy álltok?

Helló!

Nagyon örülök neked! Én most lettem túl az egy hónapon és 4 kg-nál tartok a 4 hét alatt. Még gyorsnak is találom a fogyást, mert 60 kg-ról indultam és 53 szeretnék lenni.
Te hány kg-ról indultál és mennyi a cél? Miket eszel így a második fázisban? Én nem nagyon merem a szénhidrátot növelni, csak napi 1 alma vagy narancs és teljes örlésű kenyér naponta, egy szelet. Ennél többet szoktál? Mennyi idő alatt ment le neked az a pár kg? Miért nem álltál át a harmadik fázisra? Amiről én személy szerint semmit nem tudok! :)
Szóval örülök, hogy csatlakoztál és nagy szükségem van a tapasztalataidra!

Üdv, g

Hú, asszem anno 57-ről fogytam 52-re kb. három hét alatt.
Most felszedtem egy kicsit, azt akarom eltüntetni. Sok volt a süti mostanában.
Szerintem növeld kicsit a szénhidrátot. Én pl. simán ettem három szelet tönkölykenyeret+három almát vagy más gyümölcsöt naponta, és mégis fogytam ugyanolyan ütemben tovább.
A második és harmadik fázis között nincs sok különbség. Harmadik akkor lesz, ha már lefogytál, megszoktad, s akkor már lehet néha "bűnözni" is. Egyszer-kétszer ettem rizst is, étteremben, vendégségben, de tésztát azt csak egyetlen egyszer. De előfordult például nem is egyszer, hogy kirándulni mentünk a párommal, és tk. kenyérből készített szendvicseket ettem egész nap két műzliszelettel, mégsem történt semmi.
Sok sikert a maradék 3 kg-hoz! Kettőt pislogsz, aztán már ott se lesz:). És egyél több gyümölcsöt vagy kenyeret, esetleg egyél néha zabpelyhet vagy mittudomén.

Szeretnék így maradni. Tegnap beszabadultam egy bioboltba és kaptam mindenféle jót: szójatejport, teljeskiörlésű pitát, kakaóport....Este palacsintázás volt és nagyon izlett. Nekem tetszenek ezek a dolgok, szerintem teljesen rá lehet szokni! Meghízni már biztos nem akarok többé! :))))

Szia,
ha szabad ilyet kérdezni: mennyiért adják a szójatejport?
Nekem se áll szándékomban meghízni. Volt már, hogy sokat kellett fogynom, annyira nem jó buli, hogy előről akarjam kezdeni. És a bőröm is szebb, ha nem eszem cukrot+búzát. Igaz néha elfelejtem.
Azt a teljeskiörlésű pitát majd én is kipróbálom:).
Sportolsz valamit?

És még csak nem is túloztam!!!!
Kb 10 napja vagyok a 2. fázisban. Azóta lement 1 kiló végre. Nagyon örülök neki, hogy végre elkezdődött. Igaz, hogy egy hónap alatt ennyi ment le összesen! De visszatekintve az elmúlt három hónapra ( azóta nem cigizek) 2 hónapig hetente egy kilót híztam a cigi miatt úgy, hogy odafigyelten a kajára, nem nasiztam, nem zabáltam. Összesen 8-at a meglévő 3 kilós "feleslegemre". Három hét első fázis után nem ment le egy deka sem. De legalább nem híztam!!! Én ennek is nagyon örülök. Most meg lement egy kiló. Ennek még jobban.
Eleinte nagyon kétségbe estem amikor láttam, hogy napról napra kerekedek. De rájöttem, hogy ez a természet rendje nálam és vessek magamra, hogy mérgeztem a szervezetem évekig a cigivel. Most megtanulok tudatosan, egészségesen étkezni.
A végén mégiscsak én nyerek!!!!!!

Sziasztok!

Jelentem el lett fogyasztva az első gastroyalos szh. mentes sütemény kipróbálás céljából.
Tiramisu volt. A tészta könnyű volt és olyan mint a piskóta csak nem fehér. Mondjuk a krém nem volt valami jó de ugye minket most nem ez érdekel. Szóval a piskóta fini volt. Rendeltem még a hétre egy piskótát és egy mákos gubát. Mind energiaszegény és szh. mentes. Maj beszmolok azokról is.
Veletek mi a helyzet? Ki hogy áll?
Kipróbáltátok valamelyik receptet a hétvégén?
Én most hortobágyi húsos palacsintát szeretnék csinálni. Úgy megkívántam! Egyenlőre keresek valami receptet ami reformos.

szia!

Akkor startolnunk kell erre a lisztre, úgy érzem! Lehet hogy én is rendelek majd, jobb mint sütögetni! :)
Én még nem próbáltam semmi extrát, de majd beszámolok, ha valamit megcsinálok a receptek közül.
Palacsintát meg készíts a receptek közül valamelyikből és vegyél darálthúst ozzá, úgy nagyon jó lehet.

Szia!
Nekem a gyros a kedvenc kajám. Szóval hetente 2-szer legalább eszek. Jó sok salival. Bár káposztát nem tudom, hogy miért adnak. Az eredeti gyrosban nincs és a kebapban sem bár szinte ugyanaz a kettő. A pesti gyros büfék, éttermek 90%-a amúgy török, csak nyugaton a gyros elnevezés ismertebb és ők is így kezdték el használni.

Oldalak

Tartalommegosztás

Feliratkozás Feliratkozás a címlapon megjelenített tartalmakra csatornájára