A legtöbb dolog fontosabb, mint a súlyunk. Sok dolog fontosabb, mint az evés. De talán kevés olyan dolog van, ami fontosabb annál, hogy testestől-lelkestől jól érezzük magunkat, hiszen ez kihat életünk minden területére: az egészségünkre, a hangulatunkra, a családunkra, a munkánkra. Ezért létrehoztunk Neked, kedves olvasó, egy olyan magazint, ami szándékunk szerint mindehhez hozzájárul.

Rögtön némi magyarázattal kezdeném: miért Lowcarb? A kifejezés bár idegen, nem találtunk rá frappáns magyar megfelelőt. Low=alacsony, carb=carbohydrate, vagyis szénhidrát, és így, együtt jelentik azt a táplálkozási hozzáállást, ami letarolta a fél világot. A lowcarb, vagyis az alacsony szénhidráttartalmú táplálkozás (ugye, milyen idétlenül hangzik?) képezi az alapját több sikeres, nálunk is egyre népszerűbb diétának, mint az Atkins, a Zóna, a South Beach, de sorolhatnám vég nélkül, annyi könyv született orvosok és táplálkozás-szakértők tollából a témában. Ezekben a diétákban egy a közös: mindegyik a szénhidrátok, vagy bizonyos fajta szénhidrátok túlzott fogyasztását könyveli el a hízás és számos betegség okaként.

Saját tapasztalatomból tudom, milyen harminc kilót hízni egy terhesség alatt, kínlódni a fogyókúrákkal, és két év után még mindig az utolsó hét-nyolc kilót nyögni. Egy lowcarb étrenddel fenti felesleg 3 hét alatt távozott… Saját és a környezetem sikereit látva, sportolói múltammal és mérhetetlen kíváncsiságtól hajtva talán érthető lelkesedésem a téma iránt.

Ezzel együtt a magazin nem csak diétával foglalkozik, hanem a testi-lelki harmónia minden összetevőjéből igyekszik csipegetni: olvashatsz testedzésről, egészségről, párkapcsolatról, és csupa olyan dologról, amitől mindig egy kicsit jobb lehet az élet.

És mivel gyakorlatból ismerem az anyuci-háziasszony-dolgozó nő típusú tudathasadást (ejtsd: átlagos mai nő), biztosíthatlak, hogy a valódi, mindennapi életben felmerülő kérdésekkel foglalkozunk, reményeink szerint hasznos megoldásokkal.

Szeretjük a szénhidrátszegény létet, és minden olyan dolog foglalkoztat bennünket, ami a nőket általában. Ezért akár megrögzött „lowcarbos” leszel, akár egyszerűen tetszenek az írások a honlapon, és szívesen olvasol itt ezt-azt, oszd meg velünk a véleményed, ötleteid. És ne felejts el ellátogatni a fórumunkra, ahol több százan várnak, hogy csatlakozz a csapathoz. Számítunk Rád!

Soltész Szilvia

Tartalommegosztás

Feliratkozás Feliratkozás a címlapon megjelenített tartalmakra csatornájára