Tengerihal-filé paradicsommártásban | lowcarb magazin

Tengerihal-filé paradicsommártásban

Receptek: 
Hozzávalók: 
1 evőkanál olaj, 1 hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 3-4 fagyasztott tőkehalfilé, 1 paradicsomkonzerv (egész, ízesítetlen paradicsomok), 1 kávéskanál szárított bazsalikom, 2 babérlevél, 5 szem bors, 1 citromszelet, 1 liter víz, só, bors.
Elkészítés: 

Nagy lábasban forrald fel a citrommal, babérlevéllel és borssal ízesített vizet. Mikor felforr, tedd bele a halat, és 10 perc alatt főzd puhára. Szúrókanállal emeld ki a halszeleteket, és szedd nagyobb falatnyi darabokra. A hagymát forró olajon pirítsd üvegesre, majd add hozzá a fokhagymaszeleteket. A paradicsomot vágd apróra, és levével együtt öntsd a serpenyőbe, szórd meg a szárított bazsalikommal, és fedő alatt párold 10 percig. A halat vegyítsd hozzá, óvatosan keverd át. Fedő nélkül, kis lángon még 5 percig párold.

Nettó CH: 
Az egész receptben: 17 gramm
diet