Receptek: 
Hozzávalók: 
1/2 kg füstölt sonka egészben, 1 kg póréhagyma, 10 dkg vaj, 2 tojássárgája, 2 dl felmelegített száraz vermut, só, őrölt bors, 5 dl tejszín, 6 dkg reszelt Gruyere sajt.
Elkészítés: 

Áztasd be a sonkát 12 órára, közben cseréld le a vizet róla. Aztán tedd fel egy jókora fazékba hideg vízbe főni, hogy jól ellepje, majd forrás után még gyöngyöztesd annyit, hogy a főzés kezdetétől a végéig összesen fél óra teljen el. Ha kész, vedd le, és hagyd a saját levében kb. 2 órát. Aztán rakd ki egy tálba és távolítsd el a bőrét. A póréhagymát a sötétzöld része nélkül robotgépben pépesítsd át, majd egy lábasban forró vajon futtasd meg. Keverd hozzá a tejszínt és a vermutot, sózd, borsozd, gyöngyöztesd 20 percig finoman kevergetve. A végén sűrítsd tojássárgájával, öntsd fel 1,5-2 dl vízzel, és add hozzá a sajtot. Szeleteld fel a sonkát szép egyforma szeleteke. Öntsd a mártás felét egy tűzálló tálba, majd szedd rá a sonkaszeleteket és kanalazd a tetejükre a maradék mártást. Szórd meg a tetejét vajforgácsokkal és told be 10 percre 220 fokos sütőbe. Pirítsd le.

Tipp: Köretnek tálalhatsz mellé spenótot vagy brokkolit.

(Az 1 kg póré 120 gramm szénhidrátot tartalmaz.)

Nettó CH: 
Az egész receptben, köret nélkül: 138 gramm

Tartalommegosztás

Feliratkozás Feliratkozás a címlapon megjelenített tartalmakra csatornájára