Húsos zselé | lowcarb magazin

Húsos zselé

Hozzávalók: 
(4 adag) 4 tojás, fél grillezett csirkemell, 1 dl cukormentes majonéz, 2 nagyobb ecetes uborka, 1 alma, 3 evőkanál zöldborsó, fűszerek, 20 g zselatin, esetleg 2,5 dl finom száraz fehérbor.
Elkészítés: 

Kb. 1 liter űrtartalmú őzgerincformát bélelj ki fóliával. A tojásokat főzd meg, az egyik végüket vágd le. A majonézbe keverd bele a felkockázott ecetes uborkát, almát, a zöldborsót és a darabokra vágott csirkemellet. Fűszerezd tetszés szerint. A vízben vagy fehérborban melegítsd langyosra a zselatint, majd keverd össze a masszával. Öntsd a felét az őzgerincsütő aljára, nyomd bele hosszában a főtt tojásokat, és simítsd a tetejére a zöldséges massza másik felét. Pillanatok alatt megdermed és szépen szeletelhető.

Nettó CH: 
1 adagban: 7,7 gramm