Darált hústekercs | lowcarb magazin

Darált hústekercs

Hozzávalók: 
0,5 kg darált hús, 15-20 dkg csirkemáj, 10 dkg főtt sonka, 10 dkg gomba, 2 db savanyú uborka, 20 dkg sajt, 10 dkg kolbász.
Elkészítés: 

A darált husit daráld le még kétszer. Tépj egy nagy darab alufóliát, kend be vajjal és borítsd rá a darált húst. Nyújtsd ki ujjnyi vastagságúra, szórd meg sóval és borssal. Vágd össze csíkokra a májat, főtt sonkát, gombát, savanyú uborkát. A sajtot szeleteld fel, a kolbászt akár karikára is vághatod, ha nem jut eszedbe jobb mértani alakzat. A kiterített husira oszd el szép egyenletesen az alkotórészeket: májat, sonkát, gombát, kolbászt, uborkát, terítsd a közepére a sajtszeleteket, és az egészet tekerd fel. Jó szorosan csomagold be a fóliával, s óvatosan tedd be a sütőbe sülni. Viszonylag hamar megsül (közepes hőfokon kb. egy óra), és a fólia benn tartja az ízeket. Ha megsült, fóliástól hagyd kihűlni. A hideg fóliát már le lehet venni, és a tekercsből gyönyörűséges szeleteket lehet vágni.

Tipp: Ez a finomság egy család egész napos kirándulásához lehet méltó útitárs.

Nettó CH: 
Az egész receptben: 12 gramm
diet