Fahéjas-gyömbéres eperparfé | lowcarb magazin

Fahéjas-gyömbéres eperparfé

Hozzávalók: 
(Többszemélyes adag) 300 g natúr joghurt, 200 g mascarpone, 300 g eper (fagyasztottból kicsit több), 3 darab gyömbér apróra vágva, 2 rúd fahéj, kevés édesítő.
Elkészítés: 

Keverd el a joghurtot a mascarponéval, és tedd a fagyasztóba 1 órára. Az epret tedd egy közepes lábosba és forrald fel 3 evőkanál vízzel, a fahéjjal és az édesítővel. Szűrd le, hagyd hűlni. Keverd el jól a joghurtos masszával, add hozzá a gyömbért, majd tedd vissza 2 órára a fagyasztóba. Ismét keverd krémesre a fagyott masszát és tedd megint vissza a fagyasztóba. Tálalás előtt 15 perccel tedd át a hűtőbe, hogy könnyebben tud majd adagolni.

Nettó CH: 
-
diet