Szia Mindenkinek!
Két napja gondolkodom azon, hogy nyissak-e e témában fórumot, de az oldalamat nagyon furdalja a kivácsniság, szerintem másnak is. Arra gondoltam, hogy nagy valósínűséggel, akik mult év végén, ez év elején itt elkezdtük a fórumot, alapító tagként sokan olvassuk tovább, csak nem szólunk hozzá. Arra kérnék mindenkit ezennel ezt tegye meg, nagyon érdekelne hogy azóta mi történt vele, tartja-e még a fogyókúrát, vagy ha nem, visszahízott-e valamit? Milyen hatással volt az egészségére, azóta milyen az életvitele stb. Ha gondojlátok hát kezdjünk bele. Én "Jucus" január végén kezdtem, azóta többé kevésbé tartom a diétát, néha elcsábulok, de akkor másnap szigorúbb vagyok magamhoz. -16 kg-nál tartok, most stagnálok, de nyáron a gyümikkel volt problémám, úgyhogy csak magamra haragudhatok emiatt. De jön a szomorú ősz és tél és ismét nagyon be fogom tartani. De lényeg, hogy nem híztam vissza egy dekát sem.)))) és ennek nagyon-nagyon örülök.

fórum: 

hozzászólások

Ez így van, attól, hogy keveset szólok hozzá a témákhoz, Én is rendszeresen olvasom a fórumot.
Én március elején kezdtem az Atkins-t, és eddig 22 kg-t fogytam.Azt hiszem eddig ez az egyetlen diéta,amit végig bírok csinálni és nem is áll szándékomban még abbahagyni, mivel még mindig 98 kg. vagyok.Hihetetlen, hogy mennyire át tudtam állni erre az életmódra, bár néha már elég nehéz kitalálni, hogy mit főzzek, de azért bírom. Természetesen mostanában már néha én is elcsábulok,megeszem egy sütit, vagy egy túró rudit, de azt hiszem ennyi mínusz után mondjuk egy hónapban egyszer belefér. Sok sikert mindenkinek, és én is kiváncsi vagyok a többiekre is!

Sziasztok én februárban kezdtem az Atkinst. 2 hónap alatt elértem a 4. szakaszt fogytam 16kg-ot, most 88 kg vagyok a súlytartó szakaszban és remélem, hogy ez az életforma életem végéig elkisér.
Az ACE értékem 70g ch, cukor és lisztből készült termékeken kívűl mindent eszem.
Vérnyomásom 155/110 ről 125/75 re csökkent,
megszünt a gyomorégésem, gyomorfályásom.
Hetente 4 szer BODYzok és futok.
Én nagyon elégedett vagyok és remélem ti is azok lesztek.

Április végén kezdtem a kúrát és msot 26.5 kilo minusznál tartok. Még 10-15 kilót kell leadnom, de az biztos, hogy nem fogom utána csinálni az atkinses életformát. Nem tartom valószínűnk, hogy állandóan zsírt megfehérjét enni egészséges lenne hosszú távon. Mindenesetre erre az időszakra nagyon hatásos módszer, amíg leadom a felesleget, de aztán elválnak az útjaink.

bfg!
csak néhány történelmi tény.
Az ember alapvetően ragadozó, ehhez alakult a szervezet működése. Neki az állati eredetű táplálék az elsődleges.
Igy ment ez pár millió évig.
Aztán, valamikor 5-6 ezer évvel ezelőtt túlnépesült néhány fojóvölgy, s az ot lakók rá lettek kényszerülve a főleg növényi eredetű ételekre, mivel erőforrásaik ezt tették lehetővé.
Innentől sima közgazdaság.
A földtulajdonosok érdeke az volt hogy minél többen éljenek a területüköm, lehetőleg állandóan, így minél több legyen a bevétel is.
Ugyanis részben a növényi kultúra helyhezkötöttsége részben annak mennyisége tette ezt lehetővé. Ráadásul sokszor még vallási alapon is megerősítették ezt. ( a mindenkori papságnak is kellett kiszolgáló réteg, utánpótlás (tömegbázis))
Úgyhogy nem a hússal és zsírral van gond, hanem az évezredes társadalmi dogmákkal.

Helló!

Bár nem vagyok alapítótag, de rendszeres olvasó vagyok.
Pepe írásához csak annyit fűznék hozzá, hogy ha lefogysz és visszaállsz régi életmódodhoz, miszerint válogatás nélkül eszel, akkor is ha nem kéne és nem mozogsz, akkor ugyanolyan leszel, mint diéta előtt, hisz ez nem egy folyamatos állapot elérése, hanem egy állapoté, ami változhat....

g

Ezzel nem értek egyet. Márciustól májusig csináltam igazán az Atkinst. -16 kg mal zártam.
A párom februártól csinálta és - nagyon sok kilóval fejezte be. És mindketten azt tapasztaltuk, hogy megváltoztak az evési szokásaink. Nem csak naponta egyszer eszünk, ha a főétel mondjuk husi és köret, inkább husit eszünk és csak kevés köretet. És ami nagyon sokat számít teljesen elmaradtak a csokikák a kis bekapom mert olyan jól néz ki vagy a megérdemlem mert rossza napom volt evések. Persze jött vissza a páromnál úgy kb 2-3 kg ingadozás van. Én nem tudok hitelesen nyilatkozni, mert közben kiderült baba lesz. Tehát én jelenleg nem vagyok mérvadó a témában.
Szóval szerintem aki tényleg betartja az Atkinst amire lefogy iszonyatosan nagy önfegyelemre tesz szert és már nem fog zabálni össze vissza. Sokszor nem tudatosan de kifogja választani a legjobbat a lehetőségekből.

Ezzel én egyetértek, azonban nem mindenki tudja utána betartani. Én is azt gondolom, hogy új életmódra kell átállni és azt folytatni, ha az ember lefogyott már, akkor is.
Viszont magamból kiindulva, imádom az ínyenc kajákat és remélem, hogy meg tudom állni, hogy kis adagokat egyek belőle majd, ha már lehet! :)

Amíg betartottam a fő szabályokat(semmi édesség, tészta, stb, sok zöldség fehérjével), nem is jött vissza semmi, és nem is esett nehezemre. Egyedül a gyümölcsöknél nem tartottam mértéket, de ez már a szintentartásnál megbocsátható. A baj akkor kezdődött, amikor látva, hogy nem híztam vissza, először csak keveset, majd egyre több ch-t engedtem meg magamnak. Ha el birom rá szánni magam, akkor hamarosan újrakezdem az első fázissal, addig is próbálom legalább a fenntartó szintre visszafogni magam.

Ez aztán a nekem való téma!
Február végén kezdtem, májusig összesen csak 6 kilót adtam le (66-ról 60-ra), akkor feladtam - főleg a gyümölcsök miatt. Persze azért továbbra is óvatosa bántam a ch-val, se krumpli, se tészta, néha egy szeletke teljes őrlésű kenyér... Nagyon büszke voltam magamra szeptember eljén, hogy nem híztam vissza azt a keveset. A büszkeségtől aztán elbíztam magam, és hirtelen hízni kezdtem: most tartok a 63-nál, ez éppen heti 1 kg pluszt jelent szerintem. Érik a helyzet az újrakezdésre! Most egy darabig olvasgatlak benneteket gyakrabban, hogy lelkileg felkészítsem magam-mert nálamezen múlik a siker, ogy el tudom-e fogadni a tényt, hogy szükség van a diétára.

szia kisgé! Én nem tartom jó eredménynek, 55 kg szerettem volna lenni, ez volt sokáig a "versenysúlyom", de a korral szép lassan, később gyorsan, meghaladtam. (52 éves vagyok) . Az teljes képhez az is hozzátartozik, hogy elég alacsony vagyok, 155 cm, így nekem a 66 kg soknak számít.

Szia edit!

2 hónap alatt nagyon jó a 6 kg, úgy, hogy már csak 5 kg van hátra. Az nem jó, ha az ember hirtelen fogy, mert a bőre nem tudja követni és elkezd lógni! Meg az is dícséretes, hogy hiába híztál 11 kg-t, de nem hanyagoltad el. Anyám veled egykorú kb és 10-15 éve túlsúlyos....de nem 10-11 kg-val több mint kéne!!!!

Sziasztok! Bár én nem számítok alapító tagnak, hiszen csak 40 napja élek Atkins szerint, azért hozzászólnék a bűnözéshez. Az a ciki ezzel és én azért nem tettem meg eddig, mivel sajnos az "egy szelet torta vagy egy szelet süti biztosan nem árt meg" az Atkins-nál nem működik, mivel lehet újra kezdeni az első szakaszt. Aztán elvonás, fejfájás, szédülés...stb. néhány napig. Lehet, hogy ezt nem akarom még egyszer..))). Nem tudom, mi lesz, ha már nagyon nem bírok magammal. Remélem, nem lesz ilyen.

Sziasztok, tavaly januárban kezdtem az Atkinst, kb. egy éve kezdtem fórumozni. Azóta kisebb-nagyobb megszakításokkal csinálom. Nah, én eredetileg 106 kg voltam két éve novemberben, januárra lementem 98-ra kb. Ekkor kezdtem az Atkinst, mivel terhesség után voltam, és ismét a kiinduló súlyom 92 akartam lenni. Jól nekiálltam és hát olyan ütemben szaladtak le a kilók, hogy reálissá vált, hogy ismét elérhetem a 85 körüli nagyon régi súlyomat. (170 magas vagyok, 65 kg a verseny súlyom). Amikor elértem a 85 kg-ot, kis szünet következett költözések ürügyén, majd idén májusban ismét elkezdtem. Most 74,9 volt a legjobb súlyom, és már nem járok messze a kitűzött célomtól :)
Hát, asszem kevés dolog növelhetné ennyire az önbizalmamat, mint hogy lefogytam.

Én tavaly (2004) márciusban kezdtem az Atkinst. Júniusra lefogytam 14 kilót.Nem ettem napi 20gr szénhidrátnál többet-de tényleg! Akkor aztán szép fokozatosan elkezdtem enni .....Először csak keveset és csak néhány plusz dolgot, aztán egyre többet. Sikerült elérnem, hogy decemberre ugyanolyan kövér lettem, mint előtte. Aztán volt egy időszak amikor nem is mertem mérlegre állni. Aztán ez év ápilis 1-én tréfa helyett a mérleg 86 kilót mutatott!!! Képzelhetitek!! Nem kívánom senkinek. Akkor kezdtem újra, de elhatároztam nem leszak annyira önsanyargató magamhoz, mint először. Most ott tartok, hogy a nyaralás alatt egy kicsit kiengedtem és azóta hiába tartok be minden eddigi szabályomat megállt a fogyás. Jelenleg 72 kiló vagyok és egy kissé elkeseredett. Igaz, hogy az étrendem ugyanaz, mint amikor fogytam, az esti 1 őszibarack kivételével. Node, ez is tilos nekem ezek szerint?
Próbáltam, hogy 2 nap nem ettem gyümit, de nem történt változás. Háááát! Ez van.

Helló!
Elvétve én is még bekukkantok ide amint időm engedi. Én egy 1éve csinálom az Atkinst, 16 kilót fogytam (idén, előtte 22t!!). Az első kb. 6 hónapban szigoruan 20g alatt voltam, később már meg-megengedtem magamnak némi bűnözést. Az utóbbi hetekben konkrétan mást se nagyon csináltam, de azért a mérlegem még hősiesen kitart és kedvemben jár:) jelenleg épp igyekszem visszaszigorodni kicsit magamhoz, mert SOHAtöbbet nem akarok 3 jegyű számot látni a mérlegen!!! Pillanatnyilag épp a rendszeres futás gondolatával kacérkodom. Azért jó olvasni ennyi sikeres történetet csajok!!!!!
Mindenkinek további sok sikert!

Tartalommegosztás

Feliratkozás Feliratkozás a címlapon megjelenített tartalmakra csatornájára