Van, akit ez érdekel? Várom...

fórum: 

hozzászólások

Email, szerintem jó lenne, ha megmagyaráznád, mit jelent ez a három szó, azaz te milyen értelemben használod őket, mert nem biztos, hogy sok embernek mond így ez valamit is. Pl a kontroll alatt pontosan mit értesz, mert ugye, ennek vannak elferdült érdelmezései is.
Nekem például szükségem volna segítségre abban, hogy anyukámat megtanítsam a pénzzel jobban bánni. Ebben tudsz segíteni?

Na lássuk. A segítség=bajból, vészélyből való kijutás-kijuttatás, iránymutatás,támogatás.Amire szükség van. kontroll=hajlandóság az elindításra, megváltoztatásra, és a megállításra. Sokan csak a megállítást ismerik pl.biztonsági őr,APEH stb.Ezért lehet rossz "száj íze" a szónak. kommunikáció=gondolatok cseréje téren kersztül. (A beszélgetés nem szokta kimeríteni ezt a meghatározást. Ugyanis, ha megkérdik:-Miről dumiztatok 2h át? A válasz sokszor nehéz lehet, de nem a titkok miatt.) Szükséges a komm.-hoz, hogy legyen benne:megértés és nyugtázás. Ne csak vélemények és témák váltakozása.
Anyukád és a pénz? Jó téma.-Először is játszatok el a gondolattal, hogy a pénz egy bizalmi eszköz. Nem más. Nem a pénz hozza a pénzt, amint azt hallani lehet. A bizalom és a háttér az ami hozadékot teremt, vagy még néha az értékes tudás és utoljára sajnos a munka elismerése. Ha valaki ezt fogja, már ettől megláthat dolgokat - amit addig nem.
Üdv. email

Kedves Email.

Nem tudom, hogy Te azt honnan veszed, hogy mi nem kommunikálunk itt a lányokkal...
Miből gondolod, hogy csak véleményeket írunk le?
Azt hiszem mondhatom szinte Mindenki nevében, hogy nem csak arról van itt szó, hogy véleményt cserélünk, hanem nagyon is segítjük és értjük egymást, mert egy dologért vagyunk itt...tudjuk min megy át a másik, mert hasonló dolgokat élünk át, csak ki előbb ki később, hasonló problámákkal küzdünk.

Nem tudom miért akarod eljátszani itt a nagy tanácsadó szerepét. Ne haragudj de, nekem nem a segítés szándéka jön le, inkább más. Nem akarlak megbántani, de nekem fellengzősnek tűnsz... Lehetne ez is a mottód: Gyertek, támaszkodjatok rám, majd én segítek kis butuskáim... és ebben nem jóindulatot látok...

Nem látom a támadási kisérleted megalapozottságát.
Viszont, amit erre mondani fogok:
Köszönöm, hogy őszinte voltál.Az igaz, ami neked igaz.(Pl.Van aki a hústól hízik. Más, pont ellenkezőleg tapasztalja.Nem beszélve arról aki nem is eszik húst.) :o))

adatok:9 éve praktizálok, embereknek segítek(Az derült ki: a legnagyobb gond, nincs aki meghallgasson és segítsen), EU-ban az első vagyok 2004-ben - ezt az eredményességem és a nálam, álltalam (rendbejött) életek után kaptam.

A kommunikációt tekintve, kérlek olvazsd el és értsd meg, amit oda leírtam. Ez egy nyilvános oldal, tégy fel kérdéseket és a válaszaimból, más is látni fogja - mihez értek és mihez nem. :-))
Szeretném, ha válaszolnál. Mi a célod, velem?
Így ismeretlenül.
:-))
Üdv. email

Támadási kísérlet?!?! Értem, ha valaki nem ért Veled egyet, az már támadás.

Itt még nem hallottam olyat, hogy valaki hízna a hústól, itt az emberek fogynak, de nyugodtan figurázz ki, és csavard úgy a szavakat, ahogy csak akarok... ehhez Ti jól értetek.

Értési képességeimmel nincs gond, elolvastam amit írtál, és még meg is értettem.

Szerintem az embernek magának kell megoldani a problémáját, nem másnak. Hogy tudnál olyan dologban segíteni amiben nem vagy benne? Elmondasz valamit, de az a Te véleményed, hogy Te hogyan oldanád meg a dolgot. És én ebben hol vagyok?

Hogy mi a célom Veled? Egyálatlán semmi, elmondtam a véleményem, mert ugye ez nem kommunikáció:)

Nincs kérdésem:)
Én magam szoktam megoldani a problémáimat. Szerintem ezzel nincs baj.
Ha elismert szakember vagy annak biztosan van oka, de én nem hiszek az ilyen dolgokban. Nem látom értelmét, de lehet, hogy velem van a baj.
Nem tudom elképzelni, hogy a 30. ember után is egy doki ugyanolyan lelkes, a legtöbb csak néz ki a fejéből és bólogat, szerintem azt sem tudja miről van szó.

Tök jó, ha valakinek sikerül magának megoldani a saját problémáit.

Viszont gondolom, ha más kér tőlem segítséget egy problémájában, nem mondhatom neki: "oldd meg magad, én is azt teszem!"

Szerintem fontos tájékozódnunk, mivel segítünk a másiknak igazán...email, ezért még mindig nagyon várom a válaszod!!!

Valmint. Én pasi vagyok. Nem értek a levelezéshez. Viszont a személyes konzultáció az asztalom.
Nem a chat.
Jelenleg is dolgozom, két személyes tanácsadás és kiderítés között belemászok a gépbe. Na ebből aztán jó nem lessz, már látom.
Most, hogy már "ismertek" - kezdjük előlről.

86kg vagyok és sokallom, így kerültem ide.
Nekem ebben kell segíteni.Ez van, bevallotam. :-)

Én úgy vagyok vele, hogy saját magamon kell segítenem, nem várhatom, hogy más segítsen rajtam. Az ember persze elmondja a gondját egy barátnak, barátnőnek, de a megoldást saját magának kell megtalálni, esetleg segíthet 1-2 tanács, de a véghezvitel ránk vár:))))

Nekem tetszett, amit leírt az email. Ha van használható tudása, akkor azt ossza meg.

A vélemény és a használható tudás között az a különbség, hogy a valódi adatot, ha megvizsgálom az életben, akkor működik, tehát nekem igaz (pl. a betegségeket valaminek a hiánya okozza). A vélemény pedig valaki más adata, ami vagy meg van alapozva, vagy nincs (pl. ha nem veszel föl sapkát, meg fogsz fázni.). Erre gondolt ő, amikor azt mondta, hogy véleményeket cserélünk...de ez csak az én véleményem. :-)

Sziasztok!

Én eddig csak lelkesen olvastam a beszélgetést, most szeretnék bekapcsolódni.

Ahogy olvasom, még mindig nem tiszta a segítség fogalma - szerintem fontos lenne tisztázni, hogy aki ezt a fórumot olvassa, értse.

Egyetértek Tündérmeggy, az, ha egy pszichológus bólogat és mosolyog, szerintem sem segít a problémámban.
És ha belegondolok, hogy segített-e valaha, ha egy jót beszélgettem a problémámról valakivel, azt kell mondjam, hogy az sem volt igazán segítség, hiszen a megoldást nem sikerült megtalálnunk…megismertem az ő véleményét, illetve azt, hogy neki milyen - az én problémámhoz hasonló problémái voltak, és mindketten vagy nevettünk, vagy sírtunk és egyetértettünk abban, milyen súlyos is a probléma. Ezek is fontos dolgok, de nem jelent segítséget.

Mi lehet akkor a segítség? email, Te hogyan tudsz másoknak segíteni?

Energiagolyo!
Hogyan tudok másoknak segíteni? kérdezted.
-Az első két alkalommal, teljesen díjmentesen van nálam az illető. Majd megmutatom, hogyan működik az emberi elme és rátalál a problémálya forrására. Majd jöhet a megoldások lépései.
Referencia könyv. Dianetika -A szellemi egészség modern tudománya
Üdv. email

Szia Email!

Szerintem sokat kell mozogni, ez segítheti az anyagcserét. Én abban hiszek, hogy mindenki azt egye, amit épp megkíván és annyit, amennyi épp jól esik.
Hiszek abban, hogy a test pontosan jelzi azt, hogy mikor mire van szüksége, csak oda kell rá figyelni!

Szerintem az a módszer nem jó, amely közben kényelmetlenül, falak közé szorítva érzed magad.

Persze az is lehet, hogy más oka van annak, hogy nem tudsz leadni pár kilót. Lehet, hogy valami gátol abban, hogy olyanná válj, amilyenné szeretnél. Elképzelted már, hogy szeretnél kinézni? Lehet, ez segít!

Helló!

Az a baj azzal, hogy annyit és azt egyek, amit megkivánok, hogy nem tudom hol a határ a szemem és a szervezetem kívánása között. :)))))
Én például úgy érzem, hogy szabályokra van egy időre szükségem, míg lefogyok, közben mégjobban kitapasztalom a szervezetem működését-és az agyam befolyásoló hatását és akkor már fogok tudni okosan élni! :))

Sziasztok én nemrég csöppentem közétek és tetszik amit csináltok. A hozzászólásom a témához, hogy lehet, régen működdött az hogy amit megkívánunk eszünk, mint pl. ha a kutyának ég a gyomra füvet rágcsál, de attól tartok, hogy ebben a haszonra éhes 'természetazonos', 'E- betűs' világban ez kivitelezhetetlen.

Hali, én tökre egyetértek azzal, hogy nekem kell megoldani a saját problémáimat, épp azért, mert abban hiszek, hogy én csinálom őket magamnak (amikor csinálok, mert szerintem ez az egész egy játék, amit élvezni érdemes).

Tehát a segítség, amikor szükségem van rá, akkor nem arra irányul, hogy gyere, és oldd meg helyettem, amit elrontottam, vagy bevonzottam, hanem segíts megnéznem a dolgot más nézőpontokból, és mutass olyan módszereket, vagy adatokat, amelyekkel én rá tudok jönni a saját megoldásomra.

Én még azt szeretném hozzátenni, hogy voltam egy képzésen a Célokról, és azt mondta a tréner, hogy az mindig okosabb, ha nem egy rossz dologtól próbálunk megszabadulni, hanem egy jó végcélt, egy elérendő eredményt tűzünk ki, pl. nem lefogyni akarunk, hanem egészséges és csinos testet képzelünk el. Mert azt naponta teremteni kell utána is, hogy jó a súlyunk, és dolgozni kell rajta, hogy egészséges és csinos legyek, de ha csak lefogyni akarok, az végetér, amikor leadtam, amit éppen akartam, de nem biztos, hogy "CSAK" ez a célom.
Valami ilyesmi, remélem érthető volt.

Látom kezd kirajzolódni, mit kell és mit nem kell tennem - a fogyihoz.
Mozogni, jó dolgokat enni(az leszel, amit eszel), atkins, vitaminok, sok folyadék, jól megfogalmazott cél(nem lefogyni, csinosnak lenni) kb. ezt összegeztem.
Köszönöm a segítséget.
Kipróbállom.
Üdv. email

Sziasztok!
Ezt a kérdést már leírtam egy másik forumban is, ám lehet, hofy ide a segítség alá jobban passzol, így ide is bemásolom:

Kicsit én is kezdem komolyan venni a gyógyszerek nem éppen pozitív hatását. Nekem anyukám szed hosszú évek óta gyógyszereket elsősorban magas vérnyomás és pajzsmirigy nem működés miatt. Ez naponta 3-5 szem különböző gyógyszert jelent.

Szeretnék segíteni neki valahogyan, például vitaminokkal, ám nem tudom hogyan kezdjem. A gyógyszerekben hisz, erről van adata. Azt mondja, ha a vitaminok segítenének, már mindenki régen vitaminokon élne és egészséges lenne.

Van ötletetek, hogy hogyan induljak el?

Horus, nem lehetne elolvastatni anyukáddal a Cenzúrázott egészség c. könyvet, vagy valami hasonlót, amit orvos írt, mégis a megelőzést hozza előtérbe, és azt a szemléletet, hogy a betegségeket valaminek a hiánya okozza?

Próbáld meg azt, hogy amikor mond egy véleményt, kérdezd meg, kitől hallotta pontosan. És kérdd meg, hogy mondjon egy példát arra, hogy ez az adat milyen szituációban helyes. És egy olyan példát is, amikor nem igaz.
Aztán hozz be egy másik adatot, ami szerinted helyes, és játsszátok el ugyanezt.
Ez arra jó, hogy rájöjjön, minden adat csak vélemény addig, amíg ő úgy nem dönt, hogy az igaz számára.

Emellett kell találni egy olyan embert, aki hiteles neki a témában, és tőle kell hallja, hogy a gyógyszerektől nem fog meggyógyulni.

Szia Horus!
Kérdezd meg anyukádtól, tud-e olyat, hogy valaki meghalt vitamin túladagolásban? -Aztán, hogy volt-e már gyógyszer miatt hallot az ismerősei között?
Ja és nézze meg a tőzsdén, hágy db. gyógyszergyártó van a TOP-on. Mit szolnának, ha elvesztenék ezen menő helyezetüket? pl.vitamin miatt
Még egy: Tisztázzunk szót. -EGÉSZség- rag nélkül = hibátlan, csorbítatlan, teljes, hiányoktól mentes, minden része megvan, eredeti állapotú, alkatórészei együtt vannak...stb. -gyógyszer tartozik az őssejtekhez és vitami, ásványi anyag?
Amennyiben ez sem hat, marad a mellékhatás :-))Üdv. email

Szia!

A cenzúrázott egészség valóban megdöbbentő adatokkal szolgál, Dr. Lenkei még rendel is, lehet hozzá menni, vagy amit mindenkinek javaslok: Homeopátia. Nekem nagyon bejött sok mindenre: allergia, depresszió, vírusos megbetegedések, foggyulladás.....

Én gyermekkoromban kezdtem. anyukám nem adott gyógysuózereket, amíg a gyógyteák v. gyógyfüvek nem használtak.
Úgy nőttem fel, hogy tudtam, ikor és mit kell ennem-mert anyu azt rakta elém.
Vegyél meg gyorsan néhány gyógynövényekről szóló könyvet és pl. a vitamin bibliát.
(nem tudom, megtalálható-e a neten)
A tüneteid magukért beszélnek.

Örülök, hogy elolvastad ezt a könyvet.
Részemről JÓ, hogy valaki végre kinyitotta nemcsak a szemét, hanem a tollát is. Most látszik ki miben hisz és tesz.
más:
FOGYTAM 4kg-ot. :-))) Juhhéjja!
köszönöm mindenkinek aki hozzásegített, adatokkal, beszólással :-) stb...
Üdv. email

Nemtudom ti hogyan vagytok vele, de nekem maradt a súlyom a -4 el csökkentett. Nem nagy szám tudom, viszont a karis vacsik és ebédek (vidéken) nem borítottak fel. Stabil vagyok. :-)
És ti?
Amennyiben van igény -rája- elmesélem.
Gondolom ez segítség lehet. :-))
Üdv. email

Tartalommegosztás

Feliratkozás Feliratkozás a címlapon megjelenített tartalmakra csatornájára