Sziasztok!

Reggel bukkantam rá erre a fantasztikus holnapra, és tátva maradt a szám! :) Nagyon köszönöm a honlapgazdának a sok információt.

Én most szeretném elkezdeni az Atkins-féle diétát. Kb. 30 kg feleslegtől szeretnék megszabadulni. Eddigi fogyókúrás tapasztalataim csak és kizárólag a kcal-számolgatásos módszeren alapulnak (sok zöldség, gyümölcs, semmi zsiradék, liszt, cukor). Legnagyobb eredményem a tavalyelőtti 29,5 kg leadása, amiből azonban sajna már 20 kg-ot vissza is szedtem, úgy egy év alatt.:(
Kicsit fura nekem még ez az egész, és több mindent nem értek. Légyszíves segítsetek ki, ha tudtok! Például mit jelent az, hogy egy csészényi zöldség? Nekem többfajta csészém is van... :-S
Lehet azt, hogy ha én ki nem állhatom a karalábét, de imádom a zöldborsót, akkor abból eszek 1-1 csészényit, vagy célszerű keverni?

A "Hasznos információk" résznél azt olvastam, hogy a csirke melle helyett egyem a combját. Hááát... nem akarom rögtön megszegni a szabályokat (sőt!), de tényleg ennyire számít, hogy melyik részét eszem meg? (Ha választani lehet, akkor inkább a mellét enném!;)

És még egy kérdés: milyen vitamint, és főleg milyen mennyiségben? Pezsgőtablettában, vagy tablettában?

Válaszaitokat előre is köszöni,
pampi:)

fórum: 

hozzászólások

Köszi a választ Eper!
Kitaláltam akkor, hogy mit iszom: száraz fehér bor szódával (fröccs), citromkarika, szívószál. Milyen ciki lenne, ha csak egyszerűen azt mondanám: Kérek egy nagyfröccsöt!:)))))
Töményet nem merek inni, biztos kiütne. A camparit és a vodkát is szeretem, de csak narancs dzsuzzal.

Sziótok! Én is új vagyok. Július 7. óta atkinsezem, az első hetekben sikerült 6 kilótól megszabadulnom, de most stagnálok. Sőt tegnap fél kilóval több is voltam, pedig betartom az előírtakat. Szerintetek mi lehet az oka? Egyszer bűnöztem, megettem 3 szem kajszibarackot, féléretten. Ez okozhatja a megállást?A 6 kilóból legalább 3 kiló viz volt. Egyébként kértem orvosi támogatást hozzá. a doki azt mondta, hogy kiegészítésként szedjek a fogyihoz naponta 1 Avitamint, B vitaminokat /Polivitaplexet szedek/, ásványi kiegészítőket /HUTÁS ásványi kiegészítő cseppeket szedek/, fontos a magnézium, kalcium és a kálium, hetente egyszer E vitamin. Kértem 1 hét után vérvételre beutalót, ugyanis a koleszterinem 2003. októberében 20,5 volt, a trigliceridem pedig 25, 4. Most csodák csodája a koleszterinem 6,0, a trigliceridem 2,91 volt, ami számomra hihetetlen, mert kb. 15 éve nem volt ilyen alacsony. Ezek szerint az atkins nem növeli a koleszterint!

Sziasztok, még egy napja sem kezdtem, de az elhatározás megtörtént! Számomra teljesen hihetetlen, hogy július 7-ei kezdéssel valaki már 6 kilót fogyhatott, de persze most nem rácáfolok, hanem csak nagyra nyílt szemekkel értetlenkedek. Azért kerestem hasonló embereket, mert nagyon nehéz egyedül, és magamban már számtalanszor elbuktam.. Nagy a kísértés, és én szeretek enni.:)

Tök igazad van, de a tej és tejtermékek is károsak, meg némelyek szerint a hús is csak rohad a belünkben, és a feng shui szerint még száraz virágot sem tarthatok, mert elveszi az életerőmet :))). De akkor végül is minek éljek? Én is beparáztam a szójától pár hónapja, de ismerek egy-két vegát, akik azon élnek, a jó kis génmanipulált fajtán, és a világon semmi bajuk, pedig nem két hete fogasztják. Én úgy vagyok vele, hogy amíg hiteles bizonyítékot nem látok / olvasok arról, gogy akik szóját esznek, hány százalékban betegebbek, mint akik nem esznek, addig inkább sovány vagyok és nem aggódom. Nekem jobb, mint a liszt vagy a kenyér.

Hello mindenkinek! Sok fórumot olvastam már, de ez az első, hogy írok.
Jó sok kérdésem volt az Atkins-szel kapcsolatban, de most, hogy végigolvastam a fórumot, lecsökkent egy párra. Magamról annyit, hogy 26 éves közgazdász férfi vagyok. 1 hete Atkins, 4 kiló mínusz. Mondjuk volt is miből.
A könyvet kiolvastam, a bevezető szakaszt (ahol vagyok) többször is. Mefogadtam, az első szakaszt bötű szerint betartom. Akinek megvan a könyv: 137. oldal lap alja, apróbetű "28 gramm sajtra számíthat 1 gramm szénhidrátot" Ez elírás lehet?
Ugyanezen az oldalon: "Salátára valók" fejezet: ... tejföl.
Pár oldallal később azt írja, hogy a tejföl nem engedélyezet az 1. szakaszban? Hol az igazság? (Azért 2 evőkanállal tettem az ubira.)
A legtöbb felsorolt zöldséget nem szeretem, azzal a párral, amit megeszek, megint gondom akadt. Uborka. Megyek a zöldségeshez mutat 4 fajtát. (Jó, a kígyóubit felismertem) Mi az a csemege ubi, mi a különbség a kovászos ubi és a savanyú ubi között? (Komolyan kérdezem. Ne nevessetek, férfiként ez nekem probléma). A másik a paprika. Szegedi lévén bőven van miből választani, de eddig csak a zöldpaprika (ami nálunk többnyire csípős) ch-t találtam meg. TV-paprika - ki tudja, mi az a TV -, pritaminpaprika, kaliforniai paprika, piros paprika? Ezeknek mennyi lehet a ch-ja? Az Atkins-könyvben lévő tápanyagtáblázat a zöldpaprikára 3,5 nettó ch-t ír fél csészére. Harminc lappal odébb: "Tipikus 5 g ch-jú ételek - fél csésze zöldpaprika...?
A leves nincs az engedélyezett ételek listáján, és később sem nagyon említi a könyv. (Mondjuk, az amcsik levese olyan, mint a sörük - nem nagy élmény). Valami átszűrt erőlevest emleget a könyv, én meg a szerkesztő felmenőit. Kérdés: szabad-e üres levest ennem, még ha bele is főtt mindenféle zöldség, bab, akármi?
Utolsó kérdés. Tudom mások a kutyájuknak veszik, de én imádom a tesco gazdaságos virslit. Tudtok erről valamit, ch?, cukor?, az "e-vitaminokról" nem is beszélve. Ehetek ilyen virslilt?
Összeszedem a kérdéseimet. Mi a helyzet a sajttal, uborka kérdés, paprika fajták ch-ja, üres leves, tejföl igen-nem, na és a szívem csücske: a tesco-virsli. Előre is köszi a válaszokat: robi

Szia, Robi! Üdv a klubban!
Megpróbálok párra válaszolni:
1. Sajt: nem elírás. átlagosan 10 dkg sajtban 3,5 gramm CH van.
2. Tejföl: hát valóban nem eheted nyakra-főre, de pl. a speciális kategóriájú étkeknél (nem tudom magyarul hogy fordították) is írja, hogy egy uncia (28-30 gramm) tejföl mehet naponta, ha nem lassítja le a fogyást. Az kábé egy evőkanálnyi.
3. Uborka: kígyóubi tuti, kovászos mehet (az a savanyúbb, általában nagyobb fajta), csemege ubi már gáz, sokszor cukor van a lében, amiben úszik, rá kell kérdezni. Az a kisebb, pattogós, édesebb ubi.
4. Paprika: TV= Tölteni Való. Jó kis rejtély, mi? Szerintem a legtöbb nő sem tudja :)))
A kaliforniai paprikáknak (az a nagy, duci, édesebb fajta) a nettó CH-i: zöld: 3 g, piros: 4 g, sárga 5 g. Ezekből egy db kb 12-15 dkg.
5. leves: az náluk csak konzervben létezik, nem is főzik otthon... Szabad üres levest enni, de még jobb a husis-zöldséges leves. Viszont rántás/ habarás nem lehet benne, és ne egyél olyat, amiben répa / borsó / krumpli fő, mert a keményítő és a cukor kimászik a lébe.
6. Virsli: nézd meg az összetevőket, sok virsliben van cukor. Rajta kell, hogy legyen a címkén. A többi okés (a diéta szempontjából, nem az egészségedre értettem :)))
Sok sikert!!!!

Olvastam a lentit is :) (eperét)
én majdnem mindig teszkóban vettem a virslit, és semmi különbséget nem találtam az előre becsomagolt pl ságás virsli és a teszkós virsli között. Ja de az árat :)
Szerintem teljesen mindegy melyiket eszed. Én virslivel húztam ki az elejét és sok tejföllel + olajos hal.

sok sikert!

jah és ha szereted az érdekes ízt, sajtok közül a goudát vegyed. hasonló árú, mint a trapsajt de az íze érdekesebb (nem is beszélve hogy gyak. semmi szénhidrátot nem tartalmaz és szerintem egy pohár fincsi száraz bor mellé kiváló, amit ugye neked még nem lehet inni az első fázisban

*csúnyán néz magára*
-gonoszkodik-

Köszi nektek, Eper és Moncha! Ki gondolta volna, hogy a kaliforniai paprikát szín szerint is válogatni kell? :)
A sajt témán még egy kicsit lovagolnék. Atkins bá szénhidráttáblázatában 3 dgk cheddarban 0,4 ch-van, a nagykönyvben (Dr. Atkins forradalmian ....) is: 2 ek sajtban a legtöbb 0,8 ch van (hátul a tápanyagtáblázatból olvastam ki). A Parmindex-en találomra: Eidami 1,7 gCH/100g vagy Trappista 1,6 gCH/100 g és a többi is hasonló. A Házipatikán ugyanaz a helyzet, bár szerintem a kettő egy helyről van. Ezzel együtt nem áll össze a kép, hogy lehet akkor 28 gramm sajtra 1 gramm ch-t felszámítani?
És végül, hány éves a kapitány?
üdv: robi

Igazad lehet. Megnéztem én is a nutritiondata.com-on a sajtokat, pl. az amerikai sajt az műsajt, nem tudom, milyen lehet, de biztos nem olyan jó, mint a miénk. Szóval sajtok terén az a biztos, hogy a Dr. Lindner tápanyagtáblázata használhatóbb. Amúgy a Tescoban akciós a gouda. Juhéj.

Olvastam a metabolról. Azt mondja a szaki, hogy olyan jód van benne, amiből a szervezet pont annyit tud feldolgozni, amennyire szüksége van. De ez nem az a jód, amit vitaminbombákban, vagy egyéb kiegészítőkben megtalálunk. Azt mondta, hogy kínában az emberek rengeteg tengeri herkentyűt esznek, ami dugig van lebontható jóddal, ezért nem híznak.
Na, ez volt a rizsa.
Engem az érdekel, hogy ha azért akarok halat enni, hogy jódhoz jussak, akkor erre a konzerv hal is alkalmas, vagy felejtsem el, mert a tartósítók v. egyéb ok miatt már nincs jód? Magyarán csak a friss halban van jód, v. a konzerv változatban is?

zazuka! szerintem a tengeri halakban a tengeri só miatt van benne alapban a jód, ami ha konzerv, ha nem, benne kell, hogy legyen, csak lehet, h a tartósítás változtat rajta valamit. a metabol biztos jó , csak "kicsit" drága. én helyette vettem jodid 100 tablettát a patikában, 800,- körüli összeg, és kb. 80 db (napi 2-3 tbl-t szedek), plusz eszem L- karnitine-t, ami a metabolban is van, az kb. 2000,- és 90 db- os, abból is napi kettő. majdnem kész a metabol! :)
és hogy tényleg mennyire nem hízol, ha jódot eszel: tesóm kb. 5 éve él olaszországban, halat hallal esznek, és amikor kiment, hát, nem volt valami sudár. most meg olyan mint egy madár. és a jódozott sókban lévő jód tényleg nem tud beépülni a szervezetbe. csak mielőtt jódot kezdesz szedni, nem árt egy vérkép.

Szia!

Én már kiveséztem ezt a témát.
Rendszeresen eszek korpatablettát, valami kék dobozban van, ez lenyelhető is és nem sok ch-t tartalmaz, nincs benne -óz sem. :-) Vireco Korpatabletta névre hallgat.
Ez rostban gazdag, étkezés előtt kell bevenni.

De ha mégsem segít, akkor marad a mályvatea dolog. Ez másnapra okozhat némi hasmenést (nálam ez van), de van akinek nem. Van akinek a szűztea vagy a kapszula formálya hatásos.

Próba cseresznye! Remélem tudtam segíteni! :-))

Linda

Sziasztok!
Eleinte nálam is voltak problémák, és én olyankor reggel éhgyomorra 2 dl langyos Ferencz József vagy Hunyadi János keserűvizet ittam, ami megoldotta ezt a kemény dolgot.
Ahogy azonban beléptem a következő fázisokba, attól kezdve gyönyörűen helyreállt az anyagcserém ilyen tekintetben is vagyis minden reggel 3/4-6-kor van eredmény.

Na igen, a probléma itt kezdődik. A korpa régen sem segített, a mályvateát pedig Atkinses hónapjaim elején használtam. 1 hónapig működött a dolog, utána mintha elvágták volna. Már ott tartok, hogy a filtert 5-10 percig áztatom és melegen iszom meg a teát (inkább fönt van kedve kijönni, mint lent...).
A Ferenc József víz szintén 1 hónapig tökéletesen működött, aztán állj.
Azt hiszem itt az ideje elmenni orvoshoz, mert úgy látom komolyra fordult a dolog. Mellékesen 1 hónap alatt visszahíztam 3 kilót úgy, hogy semmivel sem bűnöztem többet, mint az egész diéta elején.
Tegnap próba képpen délután benyomtam 3 brutál méretű őszibarackot, rá 2 szelet baracklekváros kenyeret. Az eredmény puffadt has, kutyorgó bélrendszer és ezzel ennyi. Se tegnap, se ma reggel nem sikerült semmi.
Tehát, megszavazzuk nekem az orvoslátogatást?

Vagy tudjátok mit, mi lenne ha a 3-at ötvözném. Este iszok mályvateát, reggel Ferenc József vizet, napközben benyamizom a korpát és várom a hatást? :)
Vicc volt, ez már tényleg röhejes. Lehet, hogy előző életemben teve voltam és most a víz helyett salakanyagot tárolok a púpomban. Azt hiszem ez már a végső stádium, kezdek teljesen kiakadni.

Szia Zazuka!

Nem tudom, segít-e, de én a Darmpflege nevezetű tablettát szoktam szedni. Ide írom, hogy mit csinál, de nem biztos, hogy tetszeni fog az összetétele. (Viszont hatásos!)
Emésztést elősegítő, enyhe hashajtó hatású, gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, melynek hatását népgyógyászati és irodalmi adatok igazolják.
Összetétele:
Hatóanyagok: kutyabengekéreg 81,5 mg, szennalevél 45,0 mg, aloe 45,0 mg, feketeretekgyökér 0,90 mg, lenmag 9,0 mg, köménymag 1,35 mg, kökényvirág 2,25 mg, gyermekláncfű 2,25 mg.
Segédanyagok: laktóz 0,51 mg, cukor 4,50 mg.

Szóval a segédanyagok nem éppen Atkins-esek, de tényleg működött (legalábbis nálam). Ha gondolod, próbáld ki.

Én az orvoslátogatást nem javaslom... Magamon azt vettem észre, hogy ha több ch-t eszem (mondjuk pogácsa és nem brokkoli formájában), akkor "beáll" a dolog, és olyan, mintha egy baromi nagy kő lenne a hasamban. Ráadásul nem cigizem már 3 hete (!), így arra sem hagyatkozhatok. Szóval nekem ilyenkor az segít, ha a) mozgok, tornázok valamit, de rendesen, b) nagyon-nagyon sokat iszom, c) a cukormentes szilvalekvár magában is egész jó.

Tuti nem a bűnözések miatt van, mert amikor még jókislány voltam és betartottam a 2 hetet, már akkor beállt az anyagcserém. 1 hét után mentem mályvateát venni. De a tornázós dolgot most ki tudom próbálni, a cukormentes lekvárnál pedig arra gondolsz, amit a boltban lehet kapni, vagy saját gyártásút (mert az nincs)?

Sziasztok!
Holnap szeretném elkezdeni az Atkins diétát, kb 10 kilót kéne fogynom. Sokat hallottam már róla, de részletesen csak ma olvastam utána itt nálatok. Viszont nem találom a tiltott kaják listáját, amiket az első fázisban nem lehet fogyasztani. Tudna vki segíteni?
Köszi

Sziasztok.
Lenne 1pár kérdésem. (első 2hétnél tartok)
Ha napi 20Ch-t lehet enni akkor miért nem lehet, ennyi mennyiségű, tésztát, kenyeret stb-t enni?
Valaki küldene, írna nekem mintaétrendet az első két hétre, mivel azt olvastam ez az időszak nagyon fontos. Ha igen, nagyon szépen köszönöm.

Olvastad a könyvet?
Azért, mert annyira kevés kenyeret nem tudnál enni, amennyi kitesz 20gr CH-t, azonkívül lisztes, a tészta is.

Semmi lisztes, cukros dolgot nem szabad enni!

A 20gr CH-ba épphogy belefér pár tálka zöldség - abból sem akármelyik.

Nagyon klassz a három kilód!!! Mimózának igaza van. És még azért sem lehet, mert ezek olyan szénhidrátok, amik nagyon hirtelen emelik a vércukrot, és nem tud a szervezet átállni a zsírégetésre, amíg ilyesmihez jut. Tehát két dolog van: a CH mennyisége és a fajtája.

Oldalak

Tartalommegosztás

Feliratkozás Feliratkozás a címlapon megjelenített tartalmakra csatornájára