Írd le, te mit ettél ma, hátha másnak is adhatsz ötleteket.

fórum: 

hozzászólások

r: kefir+lenmag+zabkorpa,2 tojás (még szerencse, hogy szeret(t)em a tojást, a sajtból már elegem van
e: 2 szelet vajban sült husi(vasárnap tettem el a fagyasztóba az ebédből)+ reszelt srépa,káposzta,kelkáposzta salátának(kíváncsi vagyok, hogy sikerült), már nem tudok mit kitalálni zöldségnek, amihez nem kell külön beszerzőkörutat tenni.
v:majd kiderül,amit találok otthon és lehet

Hát, lányok, kegyetlen rosszul vagyok. Torokgyulladásom van, a torkom és a szájpadlásom fel van dagadva, és elég nehéz napi 2 liter vizet inni, mikor a saját nyálamat sem tudom lenyelni...most valahogy megpróbálok egy kis rántottát enni, drukkoljatok!

Próbáljátok ki:
Egy vastag szelet sertés vagy marhahúst fektess magad elég, vágd el fele magaságában úgy, hogy ne vvágd át teljesen, így kiterítheted, jól klopfolt ki, szórd meg mindenféle fűszerrel (tényleg bármit lehet rá tenni, ettől lesz változatos, mert többször is megcsinálhatod a kúra alatt) és egy kis sót is tegyél rá. Erre jön a töltelék, ami szintén bármi lehet, pl. gomba, sajt, tojás, padlizsán, brokkoli, darált hús ,ezek is izesítve fűszerekkel. Össze kell tekerni, átkötni spárgával, cérnával vgy hústűvel összetűzni, tetejére egy kis só, fűszerek, bacon és lehet sütni. Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható, szállítható munkahelyre is.

Sziasztok! Vasarnap jönnek a gyerekeim ebedre, igy gondoltam hogy beirom, mitt tervezek fözni, hatha valakinek segitseget adok a menümmel.

Csirkecomb töltve
Semmi másból nem áll, mint hogy a comb bőre alá füstöltsajt és kockázott baconszallona keverékét púpozzuk és a szokásos módon fólia alatt, majd anélkül sütjük. Isteni íze lesz!

A másik változat, - aki szereti - a combok bőre alá savanyúkáposzta és kockázott baconszalonna darabokat tömünk. Hasonlóképpen sütjük.
Krumplipürevel es sok zöldsalataval szervirozom.
Edesseg: CHEESECAKE (amerikai edesseg)
Hozzavalok:4 dl tejszin, 3 db tojas, 250 g Phiadelphia sajt (ez 1 zsiros, izesites nelküli kremsajt, maszkarpone jellegü),vanilia, 1 dl-nek megfelelö szaharin.
Valaszd szet a tojasokat, es a sargajat az edesitövel meg a vaniliaval csomomentesre kevered, utana beleteszed a sajtot es tovabb vered elektromos habverövel kb. 5 perc.
A tojasfeherjet kemeny habba vered 1 masik talban.
A 3. talban kemeny habba vered a tejszint.
A vegen a 3 tal tartalmat ovatosan összekevered, ugy hogy ne törjön össze a hab. belesimitod a kerek paj formaba, kicsi kekszet szoktam a tetejere morzsolni diszites keppen, es be a fagyasztoba. Masnap elöveszem, es mindenki annyit vag belöle, amennyit kivan. Gyümölccsel lehet disziteni szervirozasnal. Ha marad belöle, vissza a fagyasztoba, mert elal.
Sok sikert hozza, es szamoljatok a CH-kat.

Porehagyma sütöben
szoval, ket szemelyre: megfozunk forro vizben 700 g porehagymat, foleg a feher reszet, leszurjuk, es botmixerrel osszezuzzuk peppe, ebbol lesz az egyik reteg!

masik reteg: ket tojassargajat osszekeverunk reszelt sajttal , vekonyra apritott parmai sonkaval, soval, borssal, provanszi fuszerkeverekkel (en ezt is botmixereztem!), bele jon meg 5-10 cl tejszin, hogy kremes legyen, es kesz a 2. reteg.

kikenunk egy ozgerintformat, es abba egy reteg egyes reteg, egy reteg 2. reteg, stb. Be a 200 fokos sutobe!

Itt irom a szombati menünket, persze mindenki alakitsa at a fogyokurajanak megfelelöen!!!!

SONKA PORÉHAGYMAMÁRTÁSSAL

HOZZÁVALOK:1 1/2kg füstölt sonka, 1kg poréhagyma, 10dkg vaj, 3evőkan. liszt, 6dl meleg tej, 2dl felmelegitett száraz vermut, so, örölt bors, 2dl tejszin, 6dkg reszelt Gruyere sajt.

ELKÉSZITÉS:Áztassuk be a sonkát 12orára, közben cseréljük le a vizet rola. Aztán tegyük egy jokora fazékba, hideg vizbe föni, hogy jol ellepje, majd gyönygyöztessük, annyi ideig, hogy minden 1/2kg-ra 30percet számtunk, attol kezdve, ahogy feltettük a tüzre. Ha kész vegyük le és hagyjuk a saját levében kb. 1/2orát. Aztán rakjuk ki egy tálbe és távolitsuk el a bőrét.
A poréhagymát robotgépben daráljuk át, de a zöldjét vágjuk le előtte. Majd egy lábasban forro vajon futtassuk meg a porét, hintsük meg a liszttel és keverjük össze alaposan. Keverjük össze a vermutot a tejjel és a lassan adagoljuk a poréhoz, hogy sürü mártást kapjunk. Jöhet bele a so, bors. Gyöngyöztessük finoman kb. 20percet, folytonosan kevergetve. Adjuk hozzá a tejszint meg a sajtot és addig kavargassuk, mig a sajt el nem olvad. Közben a soval ovatosan, mert a sonka is elég sos.
Szeljük fel a sonkát szép egyforma szeleteke. Öntsük a mártás felét egy tüzállo tálba, majd szedjük rá a sonkaszeleteket és kanalazzuk a tetejükre a maradék mártást.
Szorjuk meg a tetejét vajforgácsokkal és toljuk be 10percre 220fokos sütőbe. Piritsuk le.
Köretnek tálaljunk mellé ujkrmplit, spenotot vagy brokkolit.

Sziasztok!
Megint Zsuzsa vagyok, és lehet, hogy ítró nagy baromságot fogok kérdezni, de nagyon érdekel a dolog.Azt több helyen is olvastam, hogy ezt a diétát nem szabad túl sokáig csinálni a szénhidrát elvonása miatt. Na most az a kérdés, hogy ha visszaállsz a normális táplálkozásra ( ismét eszel szénhidrátot) nem fogod visszahízni a leadott kilókat?

Zsuzsa: nem örökre vonod meg magadtól a szénhidrátot, meg egyébként sem tudod teljesen elvonni magadtól. A fogyási stádiumok alapján a szénhidrát bevitel növekszik. Egyénileg eltérő, h. kinek mennyi juthat belőle, anélkül, h. hízna. Ne feledd, ha megint hízol, akkor a Te szervezeted annyi szénhidrátot már nem akar feldolgozni, tehát lerakódik benned. Ez jelzés arra, hogy neked ennyi is elég. Van, aki simán elvan 120-as szinten, másoknak a 30-40 marad évekig. Ha megnézed a recepteket, látod, hogy rengeteg mindent ehetsz, amitől fogyhatsz. SZóval, annyira nem gáz. /Csak az elején:)/

Ha azt megjegyzed, hogy az egyszerű ch.- ki kell iktatni és csak összetett ch-t szabad fogyasztani, sok zöldség és viszonylag egy-két db gyümölcs akkor nem hizol vissza.Minden étkezéshez fehérjét eszel és azzal laksz jól.
A rossz szokásainkat próbáljuk elhagyni.
Ez pedig a sok süti, fagyi, tészta,pékárú.
Teljesörlésűt szabad csak enni és olajos magvakat is.

Sziasztok! Tüsszösmandulagyuszim van...ezért csak ma tudtam elkezdeni...:((
Reggelizni nem tudtam, későn keltem))
Ebéd: 15dkg apróra vágott husika
salátával és mozzarella sajt 10 dkg
vacsi:az majd füstli virsli lesz))
Jó ez a nap!!!:-)))
sziasztok))))

sziasztok, én most a betegségem idejére felfüggesztem a diétát. most ettem egy mézes kiflit és jézusom, olyan jól esdett!!! Az a baj,hogy nagyon le vagyok már gyengülve és nem bírta a gyomrom a húst meg a tojást.. ha felépültem, folytatom!

hoxa: 1kg brokkoli, 1ek. vaj, 1ek. só, 50g vöröshagyma, 125g tejfölös túró, 4ek. tejszin, 1 tojás, só, bors, 80g ementali

1 liter vizet a sóval felforralunk és a brokkoli torzsástól puhára főzzük. Egy közepes tepsit kikenjük a vajjal, majd lerakjuk benne a brokkoli rózsáit. Pépesítjük a torzsát, majd hozzáadjuk a hagymát, tejfölös-túrót, tojást, tejszint, sót, borsot. Ezt a kencét rákenjük a brokkoli rózsákra, ráreszeljük a sajtot és megsütjük. 220 fokon 5-10 perc.

reggeli, kétszelet sonka, retek, tejszines kávé
ebéd, csirkepöri kétkanál tejföl, uborka ,retek
uzsi, 10 szem pisztácia
vacsi, két tojásból sonkás rántotta,egy paradicsom.

És most adtam össze, eléggé kerekítettem és nem volt 20 g a CH. P

SEGÍTSETEK!!!!!
Nem tudom eldönteni, hogy beleférek e a 20 ba!!!!
15-20dkg karfiol 1 ek tejföl 1/2 ek majonéz 1/2tk worcester 3 pulykamell szelet ez volt az ebéd.
Reggeli 1 fött tojás
vacsora:3 pulykamell szelet 2 karika kígyóuborka, 1/2 paradicsom 1 cikk paprika 1 ek olivaolaj, 2-3 dkg trappista sajt.
Napközben 2 cikk paprika
(a cikk nálam a hosszában levágsz egyet a paprikából, tehát nem körbe.)
A mennyiség miatt vagyok kétségbe esve lehet hogy kevesebbet kellett volna ennem?
Segítsetek. Légyszi légyszi

Nincs mit.
Észreveszünk, csak biztos igy jött ki.

Reggeli, téliszalámi, fél pritamin paprika,tejszines kávé
Ebéd, egy pár frankfurti virsli
Vacsi,Cukkini,gomba,kis lilahagyma oliván megpiritva, és kétkanál tejföl,elkeverve márványsajttal zutty rá nyammmmi :))

Sziasztok!
Túléltem az első napot. Reggeli: kávé, sonka, 2 főtt tojás, paprika. Ebéd: sült csirke mell, paradicsom, reggelről maradt főtt tojás, uborka. Vacsi: sült csirkemell az ebédről, póréhagyma, ubi és pari ebédről, egésznap ásványvíz.
Összesen: 20,3
Beleszámoltam a rágót is, mert az nekem kell.
Azt vettem észre, hogy jobban szomjazom, ez ugye normális?

De ismerem ezeket, csak mivel tegnap kezdtem el az Atkinst, így a gondolataim mindenféle bűnös dolgok között keringenek, inkább le sem írom, hogy mik azok, de ma a kollegám a síelésből hozott bonbont és nem ettem, a kolleganőm meg csinált banános gyümölcstortát és abból sem ettem, én egy jellem vagyok, azt mondják, különben sem rajongok a banánért.

Reggeli: sajtos,sonkás omlett
Ebéd: zellerkrém leves, 1 szelet grillezett amur tejszínes uborka ( http://www.hazipatika.com/services/recipe/listrec?rid=830)

Vacsora: (lesz) felvágottak (disznósajt, kenőmájas), zöldésg,savanyúság

Szia!.én régebben zsírszegény diétan voltam. Mégsem fogytam.Most nehezemre esik újból rá állni , mert a gyomrom tiltakotik ellene, de megpróbálom. MUSZÁJ. Remélem, hogy tudod követni és nem bánod meg a zsírdús kaját,azsírszegénykaja sem fogyasztott, nem is értem a mai napig.

Oldalak

Tartalommegosztás

Feliratkozás Feliratkozás a címlapon megjelenített tartalmakra csatornájára