Mi a gond a tejjel?

Kíváncsi lennék, hogy miért nem szabad az Atkins kúra alatt tejet és túrót, joghurtot fogyasztani, amikor a sajt engedélyezett? A tejjel kapcsolatban azt olvastam az Atkins könyvben, hogy a tejcukor miatt, viszont egy székrekedéssel kapccsolatos könyvben azt olvastam, hogy a tejcukrot az emberek nem képesek megemészteni, csak a bélflórában lévő baktériumok, és emiatt "folyékony rostnak" is tekinthető. Sőt van ebből készült hashajtó szirup is.

fórum: 

Engem is érdekelne ez nagyon, mert egyszerűen imádom a tejet és erről volt a legnehezebb lemondanom.
Szerintem elég sok benne a cukor, ha már megiszol 2 dl-vel, már kb. 10 g CH-nál tartasz.

egyetértek veletek, nehéz lemondanom róla nekem is, mert én is szeretem a tejet!
Meg a kefirt is, bár úgy tudom az is tilos!
1 pohár kefirben azt hiszem 4 CH van!
Vagy kefír + tejföl az ok?

Érdekes, hogy a Sout beach diéta is szénhidrát megvonáson alapul, de ott lehet tejet nyomni, sőt én nagy fogyasztó vagyok és semmit nem vontam meg tejtermékek tekintetében, viszont lefogytam, mint a sicc.
Nekem az is fura, hogy a tejszín, amiben 30% zsír van, viszont kevesebb CH-t tartalmaz...miért???? :)))

Kisgé!
Mi az, hogy lefogytál, mint a sicc? Mennyit és melyik diétával mennyi idő alatt?

Helló!

South Beach diétával fogytam, amiről olvashatsz a diéta cikkek között és 63 kg-ról 57-re 9 hét alatt. Azóta is tartom a diétát is, ami nem esik nehezemre és a kilóimat is. Ja és látszatra sokkal többnek néz ki a fogyás, mint 6 kg.

Ez azért van, mert a tejszín, a teljes (ami a tehénból kijön) tej tulajdonképpeni zsírrésze, mindenféle cukor nélkül. Viszont miután mindenfélét kivonnak a tejciből, abban nem marad szinte semmi, csak a cukor. Sajnos szerintem a tápértéke is nulla, bár ennek ellenére én is nagyon imádom :-(