Fázisok – azoknak akik már továbbléptek | lowcarb magazin

Fázisok – azoknak akik már továbbléptek

Sziasztok!

Csak reménykedni tudok, hogy mindenki megértette, hogy nem az első fázisból áll az Atkins szemlélet. Próbálom "széthinteni", hogy mi a lényeg, és hogy a 2., 3., 4. fázisnak is megvan a maga jelentősége.

Jelentkezzen, aki már továbblépett és segítsen a többieket is továbbléptetni, mert úgy látom, mindenki fél tőle!!!!

Hoxa

fórum: 

sziasztok!

Én lassan a végéhez közeledek. Kb. 3 hónaposra terveztem a kúrát, és ez június elején le is jár. Eddig 9 kiló ment le, aminek nagyon örülök. Soha nem méregettem az ételet, de mindig igyekeztem betartani a szabályokat. Kb 1 hete kezdtem el visszaszoktatni magam egy bizonyos szintű "átlagos" étrendhez, mert ugye senki nem godolta, hogy az életben többé nem eszik szénhidrátos kaját...
Most is olyan ételeket eszek, amik engedélyezettek, de ha megkínálnak egy szelet sütivel, azt elfogadom. Sőt, ma este rántott husi lesz salátával. Úgy gondolom, hogy ha a jövőben figyelek rá, hogy csak akkor egyek ilyen ételeket, amikor tényleg kívánom, és fokozatosan szoktatom hozzá magam újra az egyes ételcsoportokhoz, megőrizhető az eredmény. Nyárra biztosan leállok, de lehet, hogy ősszel jön a második felvonás a maradék 5-6 kiló miatt.

Úgy tudom neked már engedélyezett a keményítő. Étkezési keményítővel tudod helyettesíteni a lisztet egy rántás erejéig.

Köszi,majd futok egy kört és beszerzem. Remélem pontos tájékoztatót írnak a csomagolás oldalára.Még sohasem használtam étkezési keményítőt.

Ismerek olyan csajszit, aki a lisztről teljesen áttért az étk.keményítőre, ezzel süt-főz. Esküszik rá, hogy sokkal jobb a kaják íze. Ő tök véletlenül akadt rá a keményítőre nem is az Atkins miatt.

Akkor most ehetünk étkezési keményítőt? A sütiben egy az egyben helyettesítheti a lisztet?

Azt nem hinném, de ezzel is el tudom képzelni a palacsintatésztát.

Kicsit bizarul hangzik, hogy 1 az 1-ben helyettesíti a lisztet (legalábbis sütiben). Rántásokhoz szerintem simán használhatod, de sütibe, palacsintába 1 kicsit furának tűnik. Ha kibirod hétvégéig megkérdezem az ismerősöm, hogy milyen arányban és mihez használja a keményítőt.
Addig ne egyél palacsintát:)))

Sziasztok!
Én már a negyedik hét után átléptem a második fázisba.Ch.-t csak az első fázisban mértem szigorúan.Azóta körülbelül tudom hogy miből mennyit ehetek.Fokozatosan csempésztem vissza a külömböző ételeket.Egyre többet mozgok ami már jól is esik.Nem olyan nagy kényszer már mint az elején.A kávéról végül is nem sikerült lemondani,de ugy látom hogy nem igazán számít.Az ét kezésemet nem mondanám egyhangúnak mert az eddigi ételek nagy részét már ehetem,csak legföljebb más körettel.(mindig is húsevő voltam)
Már tervezem hogy néhány kiló még lemegy és kezdem a harmadik fázist.Bevezettem azt,hogy reggelente megeszem néhány (2-3)evőkanán teljes kiörlésű magvas műzlit egy kis tejjel a rostok miatt.Nagyon bevált.Zőldséget nem eszem többet mint az első fázisban,mert már az is sok volt.Tervezem a gyümölcsök bevezetését is.Így most kicsivel több mint egy kiló megy le kéthetente,ami még a leg konzervatívabb orvosok szerint is tökéletes tempó.Néha természetesen stagnál de nem kell vele foglalkozni.

Acetonvérüség

Aceton (l. o. ) a szervezetben folyton képződik s hosszantartó éhezés, lázas betegség alatt v. hosszas és kizárólagos hústáplálkozás folyamán, legfőkép azonban a cukorbetegségben megszaporodik a vérben, ez az ú. n. A. (acetonaemia) és ugyancsak nagyobb mennyiségben jelenik meg a vizeletben is (acetonvizelés, acetonuria). Az acetonnak sajátságos, gyümölcsre emlékeztető szaga van s ezt érezni is lehet acetonaemiás cukorbetegek lehelletén. Az aceton nagy mennyiségben való képződésének oka az, hogy a táplálékból a szénhidrátok (liszt, cukor, növényi eledelek stb. ) hiányoznak s ilyenkor az anyagcsere intermediaer folyamatában a zsírok és fehérjék bomlásakor #-oxivajsav keletkezik; ennek származéka az acetecetsav és ez utóbbié ismét az aceton. Nagy jelentősége van az acetontesteknek, ú m. acetonnak, acet-ecetsavnak és #-oxivaj savnak a cukorbetegségben, mert ezek okozzák a sav túlképződést (acidosis) a cukorbetegek anyagcseréjében s ez az acidosis sajátságos álomkórt idéz elő (coma diabeticum), melyből a cukorbeteg rendszerint nem is tér többé magához. Az aceton megjelenése a vizeletben még nem bizonyos jele a savmérgezésnek, ellenben ha diaceton, azaz acetecetsav mutatható ki benne, akkor a savmérgezés biztos és a beteg életét a coma diabeticum veszélyezteti. L. még Cukorbetegség.

Rossz helyre másoltam, bocs!!!
Hoxa! Ha látod majd lécci töröldd! Köszi!

Úgy emlékeztem, hogy azt olvastam a könyvben a keményítőről, hogy a második szakaszban a "létra" szerint a sokadik helyen áll a keményítő tartalmú zöldség. Tehát, ha az előző fokoktól (pl. több zöldség, túrókrém, stb.) már lassul, vagy megáll (neadjisten vissza is nő) a fogyás, akkor arra szintre már nem lehet lépni.
Namármost, ha a az előző fokok nem befolyásolják a fogyást, akkor ehetsz keményítő tartalmú zöldségeket, tehát kukorica keményítőt is.
Ez az én logikám, ha valaki máshogy értelmezi cáfoljon meg, mert én e szerint fogom csinálni (ha végre odajutok)

Sziasztok !

Én a főzelékeket már nagyon régóta úgy csinálom, hogy egy részét összturmixolom, egészen kevés tejföllel összekeverem és visszarakom. Utálom ugyanis a rántás ízét, így viszont mindennek megmarad a saját íze.
Kíváncsi vagyok, hogy ízlik-e nektek? Eddig még mindenkit sikerült "átverni" vele. Még az igazán hagyományosan főző anyukám sem hiányolta a rántást.

Ettől féltem. Úgy tűnik a többség még mindig az első fázist csinálja.

Azt hiszem tovább léptem.
Igazából csak jövőhéttől kezdem a 2. szakaszt, de már a héten kóstolgatom a 2. szakasz dolgait. Minden nap mérek ketont, így ha valmi nem jó rögtön tudom. Hétfőtöl a szabályokat és a sorrendet(ezt csak nagyjából) betartva átmegyek a 2 szakaszba.
A férjem: már a 2 szakaszt nyomja egy ideje. 30-40 g cht eszik meg naponta és folyamatos a fogyása még mindíg kicsit lassult, de fogy. Nem gondolkodik, a sorrendeken, ha epret kíván epret eszik. Mennyiségileg sokat eszik, de még mindíg nem eszik tésztát, kenyeret és cukrot.

Szia!

Én csak azt nem értem, hogyha jövöhéttől akarod kezdeni a második szakaszt akkor, miért már a héten eszed a másodikban megengedett dolgokat...

Olvasgatom a forumokat és megdöbbenve tapasztalom, hogy egyesek nem igazán tartják be a szabályokat..

Én márc. 16-óta Atkinsezem, és még nem fordult velem elő, hogy ne birjam ki, és mást egyek a bevezetőbe mint amit lehet..
Egyébként most fogok áttérni a második szakaszra...vannak már olyanok akik ezt szabályszerüen csinálják?

Én megpróbálok mindent, ami tőlem telik.
Én szerdára terveztem a 2. szakaszba lépést, de sajnos egy melléfogás miatt visszaléptem 1 napra az 1. fázisba.
Ma újra indítom a 2. fázist.
Mivel én nem igazán vagyok "zöldséges" ezért a tejből származó élelmiszereket próbálom emelni.

+olajos magvak.
Meglátjuk mi sül ki belőle.

Szia!
Én kedden fogom kezdeni a második szakaszt, addig elolvasok mindent az Atkins könyvből, ami erre a szakaszra vonatkozik pontosan..persze az ember a saját egyéniségére szablya a dolgokat, az adott szabály kereteken belül.. ahogy te is csinálod...:))
Hány kilót sikerült fogynod?

8,5-t
már csak 2 van hátra :)

Az jó, gratulálok..:)))

Én az étkezési keményítőt már 2-3 éve használom rántás helyett és mondhatom, nekem nagyon bevált. Így megmarad mindennek az íze és nem a lisztet érezni az olajjal. Nagyon könnyű és egészséges használni és selymesebb is lesz tőle az étel.És levesek, főzelékek sűrítésére, szószokhez egyaránt használom. sőt már az első szakaszban is, mert én szeretem a sült húsokhoz aszószt.

Énis áttértem az étketési keményítőre múlt csütörtöktől.Azóta csináltam vele már kapormártást,sóskát, harcsapaprikást, tejszines gombalaevest. A családomnak sem tűnt fel, hogy nem liszttel sürítettem. Holnap kipróbálom vele a palacsintát is. Tényleg klasszul helyettesíti a lisztet.Ha van valami jó második szakaszos recepted,ami keményítővel készül /pl. süti utánzat/,légyszí tedd közkinccsé!!Köszi.

Sziasztok!

Tényleg van itt aki már a második vagy későbbi fázisokat csinálja??? Eredmény??? Nekem lenne kérdésem...

Én már csak szintentartok. Vagyis 4. fázis-féle.

Szia Eper!

Pontosan, hogy is van a második és a harmadik fázis? A második fázisban 5 g-ként növelek besacolom a max szénhidrát szintemet...utána jön a harmadik, abban heti 10 g-ot növelek... csak azt nem értem, hogy ha megvan a max...akkor hogy növelem még a harmadikban....vagy vissza kell állni a max alá...szóval nem értem...:(((
Köszi előre is...

Szia Hoxa!
Én a második fázisban vagyok 35g CH-val.Néha kicsit bűnözök,de azért többnyire betartom az előírást.A kilók nekem az első fázisban sem száguldottak lefele, de azért ment le belőlük néhány. 8 hét alatt -5,5kg-nál tartok.Az első fázist csak 3 hétig csináltam,az eredmény:-3 kg volt. Ez nem nagy durranás a többiekhez képest.Tudom,hogy többet kellene mozognom,de nincs mindig rá időm.Tehát nekem így kb.-0.5 kg megy le hetenete ebben a fázisban.Kicsit egyhangúnak találom az étkezést főzelékek nélkül.Mivel lehetne süríteni őket, hogy hasonlítsanak az erdetihez,de liszt nélkül?

diet