Alkohol és Atkins

Szerintetek lehet egy pohár bort inni a húsvéti sonkához és tojáshoz? Az Atkins könyvben nem találtam semmit róla - bár csak 1x olvastam és nem ez volt a legfontosabb kérdés, viszont hátul a táblázatoknál meglepőnek találtam az alkoholok adatait... ez alapján lehet inni pálinkát, wishkit és módjával borocskát. Így van?

fórum: 

Szia Wolfi!
Kösz az infot, de sajna hiába lapozom nem lelem a leírást a piros könyvben. De majd csak meglesz...
Mellesleg igen különös a táblázat hátul (515. oldal), ami szerint a vodkában, a tequilaban, a brandyben és a rumban (tehát a tömény, égetet szeszekben!)nincs szénhidrát.
Lécci magyarázza ezt + nekem valaki!!!!!!!

Majd utána nézek mégegyszer ! Az ünnepek alatt nem voltam gépközelben, ezért nem tudtam válaszolni.

Azért 0 a tömény szeszek CH.-ja ,mert az etilalkohol/ami a fogyasztható alkoholokat jelenti/ az atkinsben a nem felszívódó szénhidrátok kategóriájába tartozik,ha nem adnak hozzá cukrot akkor a CH-ja 0.

Szóval szabad a húsvéti sonka előtt bedobnom egy kupicával?

Ha jól esik akkor nyugodtan... de ne valami szirupos fajtát...:)))

Sziasztok!
Valóban nem igazán érdemes édesített alkoholt pld. különböző likőröket inni, mivel a cukor miatt jelentős a CH tartalmuk. Az Unicumban például, pedig az nem igazán tűnik édesnek 17,5 g/100 ml CH van. Én nem áldozok fel 8,8 g CH-t egy feles miatt - vagy inkább iszom egy páleszt ill. diétás gin tonicot::)))

Akkor a saját körtepálinkánkból (52%os) tényleg ihatok egy-egy alkalommal?
Netán a mascarponeba keverve könnyű kis desszertet is összedobhatok?
Azért ez nem rossz hír.

na kakkor konkrétan:
4 dl aza 1 pohár sör:12,5 ch
vörösbor: 1,2 dl azaz 1 pohár 1,8 ch /persze a száraz/
fehérbor:0,8 ch szintén 1,2 dl
rövidek/nem cukrosak pl rum,gin,vodka 0,0 ch ,de akalóriájuk viszont magas:82 kclal/ 3 centiliter
úgyhogy diétánál még mindig jobb ha bort isztok szerintem,mert az atkins is csak úgy működik ha a kalória azért nem túl sok.

Ja! De azért valaki árulja már el, hol tudom ennek az elvi részét elolvasni a Piroskönyvben, mer' még mindig nem lelem... :-(

az adatokat az atkinses fehér kicsi szénhidrát-diétatáblából írtam ki .Ez egy kisalakú könyvecske csak adatokkal spékelve

hc-nek válasz:piros könyv 189 oldal

bocsi nem hc hanem nc

Kösz!

Sziasztok!

Én úgy csináltam ezt az alkoholos mizériát,hogy csak bulik alkalmával ittam,de akkor is csak 1-2 pohárkával.Mivel én szeretem a bort,így mostanában(jóval túl vagyok a 2 hetes fázison)már megengedek magamnak esténként a párommal 1-2 pohárka félédes vörösbort.Nem számolom a ch-t,de én kevesebbet eszem átlagban ch-t,mint kellene,így semmi baj nincs a borral.Szerintem számoljátok bele a napi adagokga,így büntudat nélkül meg lehet inni néha 1-2 pohárka alkoholt.
Itt is az ésszerü mennyiségen van a hangsúly,gondolom.
Biztos nem tenne jót 5 pohár sör lecsúsztatása,csak úgy a vacsi mellé,hogy lemenjen a kaja:))))

Üdv

Szia!

Ezzel egyetértek, sőt ha valaki szereti a száraz vörösbort, az tudja, hogy napi 1 pohár, gyógyszer. Néha belefér egy buli alkalmával a spicces állapot is, attól még nem hízunk meg. :)))

Van az alkoholról az Atkins könyvben. Azt hiszem az elsőben (piros). Ha jól emlékszem száraz bort ihatunk keveset, persze a szénhidráttartalmát bele kell számolni a napi megengedett 20 g-ba.

Sziasztok!
Olyan jó, h elkezdtétek ezt a témát is, és még jobban örülök Kisgé véleményének...! Mert rájöttem, h kenyérrők, krumpliról, rizsről könnyedén lemondok. A csokival már nagyobb gondban vagyok, de megoldom. Na, de mit csináljak bulik alkalmával, amikor a társaság már rendesen elhajlik?! Józanul nehéz elviselni. :-) Tévedés ne essék, nem vagyok alkoholista, csak időnként jólesik kirúgni a hámból. Spec. ez most hétvégén 2x is sikerült, ráadásul én nem a száraz vörösbortól szoktam becsiccsenteni, hanem édes löttyöktől. :-) És rájöttem, nem is az a nagy baj, h iszogat az ember, hanem az, h mellette eszeget is. Nem keveset, és nem egészségeset. Igaz, h másnap mentünk egyből infraszaunázni (meg ma is megyek) tehát a méregtelenítés megvolt, de hát akkor is... Szóval, ma újra kezdtem a szénhidrát-nem-evést. Egészen a következő buliig jol leszek...! :-)

:)))))))))
Én a hétvégén megyek a barátnőmékhez,akik előljáróban közölték az esti programot. Asszem inni fogok, de vagy 3 hónapja semmi buli nem volt akkor is módjával ittam. Na szóval: szerintem enni is fogok, de egy nap nem a világ.

a legelején nem ittam, mert azért az visszavethetett volna, ugyanis ha másnapos vagyok, egész nap ennem kell, méghozzá szénhidrátot....

Szerintem - és megfigyelésem szerint - egy-két pohár borocska kifejezetten jó az emésztésnek. Én imádom a száraz borokat, és hetente 1-2 alkalommal le is gurul 1-2 pohár, egyszer sem állított le, vagy hasonló.

diet