Hozzávalók: 
1 tojás, 1 zsenge karalábé, 1 nagy csokor retek, 200 g kígyóuborka, 3-4 zsenge sárgarépa, 1 kis fej saláta, 1 evőkanál tisztított tökmag, 4-5 szál petrezselyem. Az öntethez: 100 g érett márványsajt, 2 evőkanál majonéz, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 evőkanál citromlé, édesítő ízlés szerint, só, bors.
Elkészítés: 

A tojást főzd keményre. A zöldségeket tisztítsd meg, mosd meg, a karalábét és a retket vágd karikára, az uborkát és a sárgarépát gyaluld hosszanti szeletekre, azután kissé rézsútosan valamennyit vágd vékony csíkokra-pálcikákra. A tökmagot szórd serpenyőbe és zsiradék nélkül pirítsd meg. A legszebb salátalevelekkel bélelj ki egy nem túl mély tálat, a maradékot tépkedd falatnyi darabkákra, majd szórd a tál aljára. Halmozd a tetejére a zöldségeket, szórd meg a tökmaggal, a finomra vágott petrezselyem felével, végül díszítsd a kettévágott tojással és 1-2 szál tetszőleges zöldfűszerrel. Az öntethez morzsold apróra-finomra a márványsajtot, add hozzá a majonézt, a tejfölt, a tejszínt, a citromlét, az édesítőt, ízlés szerint sót, frissen őrölt borsot, és keverd sima-bársonyos krémmé. Ha túl sűrű, higítsd egy kis vízzel. A szépség kedvéért csak az asztalnál öntözd meg vele a salátát.

Tipp: Ha Atkins 1. fázisban vagy, hagyd ki a répát és a tökmagot.

Nettó CH: 
Az egész receptben: 36,5 gramm

Tartalommegosztás

Feliratkozás Feliratkozás a címlapon megjelenített tartalmakra csatornájára