hideg ételek

Pestós töltött tojás

Hozzávalók: 
(6 adag) 12 tojás, 2 lazán megpakolt bögre friss bazsalikom, 1/4 bögre fenyőmag, 1/4 bögre finomra reszelt parmezán, 2 gerezd fokhagyma, 1/2 mokkáskanál só, 1/2 mokkáskanál frissen őrölt bors, 0,5 dl olíva olaj.
Nettó CH: 
1 adagban: 4 gramm

Grapefruitos sali

Hozzávalók: 
1 db grapefruit, 1 fej lollorosso, 10 dkg feta, olaj, ecet, bazsalikom
Nettó CH: 
-

Sopszka saláta

Hozzávalók: 
(4 adag) 40 dkg kígyóuborka, 2 húsos zöldpaprika, 4-5 paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, só, 2 evőkanál borecet, 5-6 evőkanál olaj, 10 dkg juhsajt.
Nettó CH: 
1 adagban: 11 gramm

Rokfortos vitaminsaláta

Hozzávalók: 
1 tojás, 1 zsenge karalábé, 1 nagy csokor retek, 200 g kígyóuborka, 3-4 zsenge sárgarépa, 1 kis fej saláta, 1 evőkanál tisztított tökmag, 4-5 szál petrezselyem. Az öntethez: 100 g érett márványsajt, 2 evőkanál majonéz, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 evőkanál citromlé, édesítő ízlés szerint, só, bors.
Nettó CH: 
Az egész receptben: 36,5 gramm

Legegyszerűbb saláta

Hozzávalók: 
Saláta, majonéz, olíva olaj, ecet.
Nettó CH: 
A majonéz fajtájától függően: 2-3 gramm

Gombás uborkasaláta

Hozzávalók: 
(4 adag) 25 dkg gomba, 25 dkg sima uborka, 25 dkg kovászos uborka, 15 dkg túró, ízlés szerint só, bors.
Nettó CH: 
1 adagban: 4,6 gramm

Gombás mimózasaláta

Hozzávalók: 
4 tojás, só, bors, 250 g sampinyon gomba, 250 g barna sampinyon gomba, 4+2 evőkanál citromlé, 200 g zsenge spenót, 10 szál snidling, 200 g pácolt, sovány nyers sonkaszelet, 1 kávéskanál csípős mustár, 1,5 dl tejszín, 1,5 dl kefír.
Nettó CH: 
Az egész receptben: 27 gramm

Virslis sajtsaláta

Hozzávalók: 
(4 adag) 3 pár virsli, 1 kis fej apróra vágott hagyma, 2 db felkockázott ecetes uborka, 20 dkg trappista sajt, 2 evőkanál cukormentes mustár, fél evőkanál olíva olaj, 1 teáskanál citromlé, só, bors.
Nettó CH: 
1 adagban: 4,5 gramm

Tonhalas sajtkrém

Hozzávalók: 
1 tonhalkonzerv, 1 evőkanál vöröshagyma, 1 teáskanál citromlé, 12 dkg mascarpone, só, fehér bors.
Nettó CH: 
Az egész krémben: 7 gramm

Spenótos fasírtrolád

Hozzávalók: 
(4 adag) 50 dkg vegyes darált hús, 50 dkg friss spenót, só, bors, 25 dkg túró, 4 tojás, 5 dkg reszelt sajt (parmezán, eidami), 1 csokor petrezselyem, szerecsendió, 2 nagy fej hagyma, 4 gerezd fokhagyma, kis olaj, 1 kávéskanál cukormentes mustár, 1 evőkanál csípős paprikakrém, 2 kávéskanál provence-i fűszerkeverék, 2 mini paradicsom, néhány bazsalikom bóbita.
Nettó CH: 
1 adagban: 17 gramm
diet