Hozzávalók: 
A palacsintához: 6 tojás, 10 dkg szójatejpor, 1 dl tejszín, édesítő ízlés szerint, csipet só. A túrókrémhez: 40 dkg túró, 1 dl tejföl, 1 citrom reszelt héja, édesítő. Az öntethez: 3 dl tejszín, 3 dl víz, édesítő, 2 tojás sárgája, 1 vaníliarúd, vagy aroma.
Elkészítés: 

Keverd el a tejszínnel a szójatejport, az édesítőt és a sót, majd add az egyben felvert tojásokhoz. Közepes lángon süss 8 db vastag palacsintát. A töltelékhez törd össze vagy passzírozd át a túrót, keverd krémesre a tejföllel, ízesítsd citromhéjjal és az édesítővel. Az öntethez forrald fel a tejszínt a vízzel és a vaníliával. Keverd habosra a tojássárgáját az édesítővel, majd apránként add a tejszínhez folyamatosan keverve, nagyon lassú tűznél. Főzd addig, míg besűrűsödik, de ne forrald, nehogy összeugorjon.

A palacsintákat kend meg a túrókrémmel, hajtsd négybe, kettőt-kettőt helyezz egy tányérra, és öntsd nyakon a sodóval.

Nettó CH: 
1 adagban: 12 gramm

Tartalommegosztás

Feliratkozás Feliratkozás a címlapon megjelenített tartalmakra csatornájára